Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Jak jen to s tím konvojem je? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 24 Březen 2015 09:37

Internet je plný různých vyjádření k americkému konvoji, který projede přes naše území. Všem je společné ale jedno, jejich autory jsou buď zapřísáhlí příznivci USA, či jejich odpůrci a neřeší vůbec podstatu problému.

Zkusme se na celou záležitost s konvojem podívat jinak. Jak bylo oficálně prezentováno, jedná se o jízdu demonstrující sílu a ochotu USA participovat na ochraně východních členů NATO. Pořádána je kvůli Rusku.

Přitom stačí jednoduchá otázka.  Byla jízda a její demonstrační zaměření před jejím oznámením konzultována s naší vládou? A pokud byla, měla vláda možnost demonstraci síly odmítnout?

A zkuste se zamyslet, kdyby odpověď zněla "Ne". Pokud je odpověď "ano", není co řešit, je to rozhodnutí vlády vzešlé z voleb.




Aktualizováno Úterý, 24 Březen 2015 09:52
 
Pojďme si společně upravit dějiny PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 21 Březen 2015 18:07

Název blogu neodpovídá úplně tomu, co jsem chtěl napsat. Blíží se 70. výročí konce 2. světové války a co na to naše média? Reagují například http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/o-zenach-znasilnenych-rudou-armadou-ceska-historie-mlci_337061.html.

Nechci omlouvat zvěrstva za války, ať je páchal kdokoli. A rozhodně ne každý voják byl humanista a lidomil, a to platí pro každou armádu. Co mi ale vadí, je nevyváženost a to, že se neřeší a nepřipomíná příčina a následek. Dnešní doba je velmi tendenční a vracíme se do padesátých let.

Kde jsou informace o vyhlazovacích táborech? Kde jsou připomínky desítek milionů obětí Nacismu a nacistického Německa? Nejsou. Nehodí se to. Jakou máme úctu k předkům a naší historii dokumentují podmíněné tresty romským zlodějům pamětních destiček se jmény obětí z Terezína (http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/krimi/prodali-do-sberny-desticky-z-terezina-soud-udelil-podminky_331385.html). Jetlipak by je ukradli také, kdyby vznikl památník v Letech a byly tam destičky vhodné do sběru? O tom, že se klima mění svědčí i útoky proti prezidentu Zemanovi v souvislosti jeho cesty na tradiční přehlídku v Moskvě.

Problém vidím v následcích na mladé generaci. Velkým omylem je totiž úvaha, že umí pracovat s daty a že na internetu je vše pravda, případně že tam lze vše najít. Jenže práce s daty často míří do pustého kopírování. stejně tak výsledky hledání jsou řízeny algoritmy komerčních mainstream korporací. Mládež se chce bavit a být kosmopolitní. Ne přemýšlet. Myšlení bolí. Mladá generace je zejména pohodlná, proč nakonec ne. Žijeme ještě stále v nejbohatším, nejbezpečnějším a nejvíce prosperujícím období našich dějin. A každý si myslí, že je to na věčné časy. Připomínám, že  věčné časy pobytu sovětské armády v Československu trvaly 23 let. Nic netrvá věčně.

Problém je, že kdo nezná svou historii, ten si ji zopakuje. A naše historie rozhodně nebyla vždy růžovou procházkou. Ještě žijí lidé, kteří zažili 2 světové války.Ti by měli vyprávět.



Aktualizováno Neděle, 22 Březen 2015 06:53
 
Brutalita Islámu skrze století PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 21 Březen 2015 17:09

Doporučuji ke shlédnutí video popisující rozmach Islámu v uplynulých 1400 letech. 

Porovnejme to video s tím, co víme o ISIL a muslimech obecně.  Krásný případ jsou kulturní památky. Stačí se podívat na videa - ničení soch budhů v Afghanistánu, muzeí v Iráku a Syrii,... Stejně tak je jedním z hlavních taháků ke vstupu do ISIL možnost získat otrokyně. Jak s nimi zacházet se dozvíte třeba zde.




Aktualizováno Pátek, 24 Duben 2015 19:50
 
Americký konvoj projede Čechami PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 16 Březen 2015 18:04

Tak upřímně řečeno, nevím, jestli mám plakat a nebo se smát. Komu? Naší politické reprezentaci, která si loyalitu a řiťolezectví (Sobotka to nazývá solidaritou se spojenci)  představuje podporou průjezdu konvoje 118 amerických obrněných transportérů. Kdyby konvoj nebyl pojímán a prohlášen za demonstraci síly, nikdo po něm ani nevzdechne.

Stali jsme se členy NATO a od začátku neplníme slíbená 2% HDP, která jsme se zavázali investovat do naší obrany. Armáda je v tragickém stavu neschopna jakékoli větší akce a už vůbec ne obrany naší republiky. Otevřeně se mluví o tom, že bojeschopných je tak 5000 vojáků... To je naše skutečná "solidarita" se spojenci. Necháváme se vydržovat. Reálně je NATO pouze USA a hromada přítěže, která tam je pouze z politických důvodů.

Že by se řešilo toto? Ne, raději se tansportéry místo vlakem převezou po vlastní ose, aby se všem ukazovalo, že patříme do NATO. Že jsme transportéry báťušky cara vyměnili za transporéry strýčka Sama. Možná tam bude i pár zastávek a setkání s domorodci, třeba dojde i na lidové písně a pecen chleba. Vlastička by mohla zapět v přímém přenosu ČT1.

Aktuání zpráva o požadavku Němcové (ODS), aby nebyla proplacena cesta prezidenta na oslavy konce II. světové válce v Moskvě, je již jenom bonbonkem, který demonstruje nulovou páteř většiny politiků. Přesně tento typ politiků byl na vrcholu po komunistickém puči v roce 48, v padesátých letech i normalizaci. Vyberou si momentálně silnější stranu a na všechny ostatní dští síru. Příklady černobílého vidění světa a překrucování historie. I když možná by byla skvělou ministryní Ministerstva pravdy (Pramini).

Připomenu vtip: "450milionů Evropanů prosí 350 milionů Američanů, aby je ochránili před 150 miliony Rusů." Nebo to není vtip?

 

Aktualizováno Sobota, 21 Březen 2015 15:44
 
Tragédie v Uherském Brodě PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 01 Březen 2015 16:30

Střelba v Uherském Brodě (24.2.2015), jejímž výsledkem je 8 mrtvých obětí a mrtvý střelec, vyvolala mnoho otázek k drželní palných zbraní. Podobná tragédie se bohužel dala dříve, či později, čekat. Většina států se s něčím podobným potkala a statisticky to přijít muselo.

Nyní proběhne vyšetřování, zda šlo udělat něco lépe, či se něco nezanedbalo. Někteří politici zcela jistně zkusí zahájit hon na čarodejnice, tj. držitele legálních zbraní a získat tak nějaké politické body. Je to snažší téma, než skutečnost, že Česká republika neprosperuje, jak by mohla. Bohužel ale podobná aktivita politiků není vidět např. u statistik úmrtí na silnicích, nebo u kouření (které prokazatelně způsobuje rakovinu a každý den potkám někoho, kdo kouří přímo uprostřed zastávky a obtěžuje ostatní.

Připomeňme, že při zbraňových amnestiích se vždy odevzdají tisíce zbraní. Stejně tak zbraně z míst konfliktů (bývalá Jugoslávie, Ukrajina,...) se mohou objevit i zde. Pokud budou zbraně mezi lidmi ještě více omezeny, tato společnost bude bezbranná vůči gaunerům a těm, kteří chtějí využívat práva silnějšího. Nebudou mít již respekt před ničím. Jak snadno se utíkalo islamistům po masakru v Charlie Hebdo.

Položme si kacířskou otázku, zda to není přesně naopak. Ne že zbraní je mezi lidmi moc, ale naopak velmi málo. Pokud se někdo ozbrojí a navštíví metro v dopravní špičce, kdo se mu z lidí postaví?

Připomenu pouze citáty:

  • George Orwell: Totalitní stát může dělat velké věci, ale jednu věc udělat nemůže: nemůže dát dělníkovi v továrně pušku a říct mu, aby si ji vzal domů a měl ji v ložnici. Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.
  • Thomas Paine: Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
  • Ozbrojená společnost je zdvořilá společnost.
  • Ti, kdož překovají své meče v radlice, budou orat pro ty, co to neudělají.

 

Další citáty: http://cs.wikiquote.org/wiki/Zbran%C4%9B

 

 
«ZačátekPředchozí41424344454647DalšíKonec»

Strana 41 z 47