Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Situace na Ukrajině PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 01 Březen 2014 18:39

Médii nyní hýbe situace na Ukrajině. A co si budeme nalhávat, situace není tak jednoznačná, jak nás naše tendenční média masírují.

Samotná změna vlády a pouliční nepokoje s ozbrojenými demonstranty není vizitka demokratické změny.  Navíc jsou na Ukrajině silné nacionalistické tendence (není to nic nového, v historii vzpomeňme Banderovce) a ty budou ovlivňovat jakékoli volby. Voliči budou čelit výhrůžkám a nové volby v této atmosféře jistě nebudou demokratické a povedou k další destabilizaci. Velkým problémem Ukrajiny je hrozící bankrot, který opravdu může vést k postupnému rozpadu Ukrajiny, či situaci blízké občanské válce.

 

Aktualizováno Sobota, 01 Březen 2014 19:06
 
Malé vánoční zamyšlení PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 24 Prosinec 2013 12:50

Vánoční čas mě přivedl k malému zamyšlení. Spouštěčem byl článek o anglickém řetězci Marks and Spencer, kde zaměstnaní muslimové odmítali obsluhovat zákazníky, kteří žádali vepřové či alkohol a management řetězce jim to schválil. Předpokládejme, že to není hoax (podvodná zpráva).

Vánoce jsou křesťanským svátkem, který oslavuje narození Ježíše, boha křesťanů (syna boha, spasitele, ...). A co si budeme nalhávat, víru formálně představují církve, v Evropě zejména Římskokalitolická církev. Domnívám se, že věřit něčemu je člověku přirozené. Víra mu pomáhá na cestě životem, ať se mu daří, či když se mu nedaří (zde o to více). Teď je jenom otázka, jaká ta víra je a jak zapadá do naší společnosti a jak se společnost umí bránit a eliminovat extrémy.

Bohužel se domnívám, že Římsko-katolická církev fatálně selhala v šíření své víry a vůbec ve sledování doby. A díky tomu je západní společnost, postavená na uctívání konzumu a všespasitelnosti obchodu nyní v situaci, kdy se neumí bránit pronikání tvrdých muslimských praktik do běžného života v západní společnosti, kam muslimové ze svých "zaslíbených" zemí utekli, aby se měli čistě ekonomicky lépe a chovají se zde jako kolonizátoři. A v rámci multikulti praktik a ideálů neoliberalismu je tyto země s otevřenou náručí přijaly. Ale co teď s nimi?

V Čechách církev selhává ještě více. A nemá to nic společného s komunisty, na které se tu každý odvolává a díky tomu se nemusí při argumentaci používat mozek. Počty věřících Římskokatolické církvi klesají a to i od roku 1990. Římskokatolická církev totiž nenabízí modernímu člověku nic, čím by mu mohla být průvodcem životem - být moderním a respektovaným partnerem. Je snad odmítání antikoncepce a bránění pedofilů v řadách církve tím, co dnešní lidé potřebují?

Jsou to majetky, na které se církev v Čechách třepe, aby je získala a rychle prodala (např. Boromejky) to, co lidem pomůže, aby církvi věřili? Pašíci typu Duka nikdy nenabídnou lidem nic, ale ruku na peníze mají nataženou. Tváří se, jako by jejich nový papež hlásající chudobu ani neexistoval. Ale ani nepotřebují nic nabízet, ekonomicky se o sebe dokázali postarat. Bohužel tím ale také přišli o možnost se reformovat a zakonzervovali se zase na pár desetiletí.

Nyní budeme následující leta pouze svědky konzumu církevních hodnostářů a až peníze dojdou, to stávající funkcionáře trápit nemusí. Stejně tak politici, kteří restituce prosadili, se špatně mít nebudou.  Majetky v rámci toho, co se nazývá církevními restitucemi, byly totiž posledním možným tunelem (kromě ČEZ), který byl v Čechách možný. Jinak tu už nic nezůstalo.

 

Přeji všem pěkné vánoce a co nejvíce podmětů k zamyšlení v novém roce.

 

PS: po napsání tohoto příspěvku jsem ještě nalezl zajímavý článek: http://www.ceskapozice.cz/zahranici/svetove-udalosti/papezi-frantiskovi-bychom-naslouchat-meli?page=0,1

 

Aktualizováno Úterý, 24 Prosinec 2013 13:54
 
Orwell by se divil PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 21 Prosinec 2013 20:32

Po dlouhé době jsem četl zajímavý článek, který popisuje tunelování demokracie vládami, zejména Spojených států a Velké Británie. Kdo by ještě před pár lety čekal, že whistlebowler, kterým Snowden je, získá dočasný azyl právě v Rusku.

Doporučuji přečíst si : http://www.ceskapozice.cz/zahranici/svetove-udalosti/kauza-snowden-dusledkem-sledovani-je-%E2%80%9Etunelovani%E2%80%9C-demokracie

Mimochodem, vsadím se, že Česká vláda je zticha z toho prostého důvodu, že o spoustě věcí neví, a o čem ví, to kryje. Vždycky zde totiž vlády potřebovaly velkého bratra, který by je drbal za ušima.

 
Protesty na Ukrajině PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 16 Prosinec 2013 05:03

Po té, co Ukrajina reprezentovaná prezidentem Janukovičem nepodepsala asociační dohodu s Evropskou unií, začaly jednak demonstrace, jednak tvrdá prohlášení ze strany EU a USA.

Aktualizováno Pondělí, 16 Prosinec 2013 05:23
 
Devalvace měny PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 23 Listopad 2013 12:01

Přemýšlel jsem, zatím neúspěšně, nad důvody ČNB devalvovat měnu. Bydlíme mimo Prahu, ale každý den do Prahy hodinu dojíždím. Cesta trvá dveře-dveře 1,5 hodiny, Tj. 3h denně na cestě, jenom pro ty, co tvrdí, že Češi odmítají jezdit do práce dále, než za humna. Jezdím vlakem a je narvaný. Dělám i pro velkou korporaci vlastněnou zahraničním vlastníkem.

 

Aktualizováno Pondělí, 02 Prosinec 2013 17:13
 
«ZačátekPředchozí41424344454647DalšíKonec»

Strana 44 z 47