Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Glosy 19.1.2024 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 19 Leden 2024 18:45

Korespondenční volby

Bohužel svoboda a demokracie je vždy kousek od toho, aby ji někdo zkusil zničit. Stávající pětislepenec pod vedením ODS to chce zkusit korespondenčními volbami.

Cílem ale není posílení zastupitelské demokracie, ale naopak oslabení a snížení kontroly. Nejenom dle Ústavy, ale i dle logiky je třeba dělat volby tak, aby byly osobní a tajné. To znamená zvednout se z gauče, dojít do volební místnosti, vzít si paklík volebních lístků a za plentou provést svou volbu. V komisi sedí zástupci všemožných stran a většinou je do jednoho dne spočítáno. Chybovost nula nula nic, důvěryhodnost stoprocentní. Když je někdo v zahraničí, může volit na zastupitelském úřadě. Když někdo poletuje po republice, zařídí si voličský průkaz. Čisté, jednoduché, demokratické a hájící svobodnou volbu občana.

Ale ne z pohledu tragédů ve vládě. Je jim jasné, že jsou to taková netáhla, že se jim na moře let vzdálí teplo parlamentních lavic, ministerstev a dalších, na stát připojených, teplých a dobře placených míst. Takže si myslí, že když mají pokrytá média, tak bude snadné přesvědčit lidi v zahraničí, kterým je většinou ČR zcela u zádele, protože jinak mohli volit už nyní, že jediné strany pravdy a lásky jsou ve vládě a zbytek je samý dezolát a ruský šváb.

Takže z jejich pohledu je  ideální umožnit volit lidem v zahraničí a to tak, aby to nevyžadovalo žádné úsilí, odpovědnost a kontrolu. Když to půjde cestou upravit, aby to správně vyšlo, tím lépe. Takže se bavíme o tom, že tak jako v západní Evropě určité politické strany preferovaly imigraci s tím, že imigranti budou volit je, tak tato vláda doufá v podobný model, že lidé, kteří odešli z ČR, budou volit tuto vládu, přesněji strany, které jsou nyní u koryta.

Když odhlédneme od toho, že lidé v zahraničí mohou volit již nyní, tak nejvíce otevřená otázka je, proč by měl volit někdo, kdo tu dlouhodobě nežije a neplatí daně. Volby jsou výsada uplatnit své právo a zároveň mají jejich výsledky na lidi přímý dopad. A pokud by se mělo něco změnit, tak spíše odpovědnost stran, aby plnily program a nevylhávaly se z toho, že sliby jsou mimo realitu a nebo, že snad lidi nejsou tak hloupí, aby jim věřili, když něco slibovali. To stejné programové prohlášení vlády. Co tato vláda slibuje a co reálně dělá?

Jinak zkušenosti s korespondenční volbou v zahraničí jsou tragické. Zrušené prezidentské volby v Rakousku z důvodu nesrovnalostí korespondenčních hlasů a hlavně volby Biden vs. Trump. Připomeňme, že volebními podvody v USA se soudy nezabývaly z procedurálních důvodů.

Máme tu snad opravdu nezávislý Ústavní soud? Po tom, co jej Rychetský zpolitizoval a regulerně ovlivnil na poslední chvíli volby?


Ještě mě zaujalo jedno. Jak vše upadá pod silou peněz. Víte co je "ombudsosoba"? Zřejmě inkluzivní jazyk, se kterým přišla Univerzita Karlova. Takže buď někdo przní češtinu z tuposti, a nebo byla zase nějaká podmínka použít takové výrazivo kvůli dotacím a pak przní jazyk z hamižnosti pod silou peněz. K zblití.


Aktualizováno Pátek, 19 Leden 2024 18:57
 
Ke střelbě na FF PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 16 Leden 2024 17:48

Ministr Rakušan už zřejmě neví, kudy kam. Zatím přežil Dozimetr, šifrovaný telefon a své kumpány a teď se snaží přežít střelbu na Filosofické fakultě UK v Praze.

A nejlepší obranou je útok, takže natočil promovideo, jak by chtěl tu bídu hodit na zbytek toho spolku nemehel a ubožáků, který si říká Vláda ČR.

Ke střelbě na filosofické fakultě.

Máme teď spoustu odborníků na zbraně, kteří ví, co komu stačí, kdo co potřebuje a podobně. Kuba z ODS by zakázal dlouhé zbraně, i Piráti by rádi omezili počet držených zbraní a jejich typ. Zkrátka v každém politikovi pětikoalice je nyní odborník a zakazovač.

Pojďme si zjednodušeně připomenout, jak to se zbraněmi funguje, zejména s těmi zlými, co vypadají hrozivě jako vojenské pušky a hrůza největší, dá se na ně namontovat optika, jako by to měl být nějaký game changer při střelbě do davu na pár metrů. Zbraň typu AR navyšuje index "jsem zděšena" na maximum. Kdyby měl něco na platformě AK, byla by tím asi potvrzena ruská stopa, kterou zkusili hned po střelbě. Zřejmě by Černochová již vyhlašovala válku.

Takže samonabíjecí zbraně, dlouhé (pušky) i krátké (pistole) jsou na povolení Policie. Požádáte o nákupní povolení a je vám vydáno. Nebudeme si nyní komplikovat život nadlimiltními zásobníky, což je technikálie vymyšlená v EU.  Při nákupu v obchodě je nákup zanesen hned do Centrálního registru zbraní (CRZ). Pokud zbraň kupujete od soukromé osoby, do 10 dní musíte zbraň přihlásit na Policii a prodávající musí tamtéž odevzdat průkaz zbraně. Vše je v registru, včetně nákupu nábojů v obchodě.

Jenže problémem nejsou ty hrozivé, zlé, černé dlouhé zbraně, na kterých je optika. V tisku se píše, že všechny zastřelil pistolí…

Kde je problém? Jak mohl dostat razítko od doktora pár měsíců před vraždami? Proč tisk píše, že se před tím léčil s psychickými problémy? Přesto razítko dostal.To je kardinální otázka, kde selhali lidé v procesu posuzování zdravotní způsobilosti. To není věc Policie.

A pokud se přeneseme k dalšímu bodu a to je fakt, že nakoupil hodně zbraní na milionový úvěr během krátké doby. Samotný počet zbraní nic neznamená, protože člověk má dvě ruce, takže ani vlastnictví milionu zbraní neznamená, že je lze použít. A tu máme roli BIS a generalisima Koudelku, který asi nebude dobrý oddíl, když jim uteče mládí pachatele, úvěr a nákupy zbraní. Ale chápu, že nahánět ty ruské troly je zábavnější, stejně tak říkat, co dávat do učebnic dějepisu.

Z výše uvedeného je zřejmé, že dokud nebude odpovězeno na tyto otázky, nemá cenu na zákonu o zbraních a střelivu nic měnit. I stávající proces má mechanismy, které měly tragédii zabránit. Otázka zní - kdo kde selhal a proč.

Zbytek politické tvořivosti je nyní třeba hledat v tom, že ekonomika upadá, vláda je zcela neschopná a teď chtějí využít krizi, aby se zviditelnili u méně intelektuálně vybaveného obyvatelstva, které si neklade moc otázek. Za chvíli se začnou strany pětikoalice požírat mezi sebou.

Samotný zásah Policie také vyvolává hodně otázek. Do nynějška je nejasné, co střelbě předcházelo, co Policie věděla a zda reagovala správně a včas. Proč nebyli zranění hned transportování do blízkých nemocnic, proč nebyla na místě URNA, atd… Dokonce stále nepřišlo stoprocentní potvrzení, že je střelec shodný s vraždou v Klánovicích. Motiv stále neznámý. Všimli si něčeho příbuzní, spolužáci? Nic.

Celé to zkrátka smrdí na sto honů a Rakušan je hlava této situace. Dosadil si Policejního prezidenta, dosadili si loajální lidi na patřičná místa. Řešili cenzuru a jak omezit práva lidí místo toho, aby řešili kvalitu a výcvik Policie. Odpovědnost je zkrátka na něm a teď potřebuje vypustit co největší mlhu.

Ještě upozorním na jeden pohled. Je zrušena základní vojenská služba. Armáda nemá schopnost zmobilizovat - nemá ani prostory, ani vybavení.  Zkrátka mobilizace reálně není možná. Držení zbraní zákonů dbalými občany je cesta, jak mít mezi obyvatelstvem alespoň nějak zbraní znalou populaci. Dejte si to do kontrastu s neustálým omíláním nesmyslů, jak nás obsadí Rusko. Kromě nákupu zbraní v zahraničí (s min. nebo žádnou účastí českého průmyslu) tato vláda neděla s obranyschopností tohoto státu nic. Nákup F35 armádu dlouhodobě nákladově položí. Naše armáda nepotřebuje čistě útočné letouny, jejichž rychlost není ani dvojnásobkem rychlosti dopravních letadel. F35 má udávanou max. rychlost kolem 1,6Mach, standardní stíhačky mají přes 2Mach. Nákup děl je další nesmysl, když jsou v prostoru Česko-Slovenska firmy nabízející domácí konstrukce, které tak vychvalují na Ukrajině. Protivzdušná obrana ČR neexistuje. Drony? Nejsou. Leopardy se na Ukrajině dvakrát neosvědčily. A dalo by se pokračovat.

Ale nezapomeňme, že kdo se moc ptá, je dezolát a ruský trol. Správný občan věří... této vládě a nejoblíbenejšímu premierovi, který nelže a ministrovi vnitra, který je čistý jako lilie.


Aktualizováno Úterý, 16 Leden 2024 18:01
 
Glosy 14.1.2024 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 14 Leden 2024 14:52

Pojďme si proletět mainstreamový tisk.

Idnes nás upozorní na lepší zítřky v bývalé velmoci Velké Británii. Bývala to říšě, nad kterou slunce nezapadalo. Bývala. Nejenom lékařská péče tam setrvale upadá a v diskuzi pod článkem se dozvíte, že Češi žijící v Británii sednou do letadla a letí se nechat ošetřit do Prahy. Nicméně zrovna v tomto naše vlády makají na tom, abychom na tom byli podobně. Chybí dětští lékaři i stomatologové. Lidé už za ošetřením zubů začínají jezdit do Polska. Patříme na ten západ, že.

Aktualizováno Neděle, 14 Leden 2024 15:29
 
Šílený střelec PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 24 Prosinec 2023 05:44

Uplynuly tři dny od tragické události na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy.

Když shrnu, co bylo do této chvíle prezentováno tiskem.

Střelcem byl oceňovaný student školy ve věku 24 let. Před tím údajně absolvoval jedno z lepších a náročnějších pražských gymnázií.

Držitelem Zbrojního průkazu byl několik měsíců a byl majitelem několika pistolí ráže 9mm Luger a 22LR, brokovnice a pušky. Do školy nanosil větší množství střeliva a při opuštění domu se pokusil udělat primitivní nástražný systém založený na odloženém výbuchu plynových lahví.

Aktualizováno Neděle, 14 Leden 2024 15:29
 
Glosy 20.12.2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 20 Prosinec 2023 07:52

Blíží se konec 2023 a je potřeba shrnout pár posledních měsíců.

Svět se mění a blíží se doba převlékání kabátů. Český premiér Fialenko Nutella se nám ukázal jako pěkný tvrďák - do kravína místo stávky, prý jde mezi lidi. Taková facka lidem, co paralelně protestovali proti působení této vlády. A protože by při výletu mezi lidi mohl šlápnout do výkalů, tak nasadil nejenom holínky, ale jistil se igelitovými pytlíky. A tohle učilo na vysoké škole… Tolik ke kvalitě školství. Jeho lži o cenách energií a jejich vývoji nemá cenu komentovat. Lžipremiér a lživláda nic dobrého při lidi a tento stát nic neudělala. Je to přehlídka malosti, hlouposti a nadutosti.

Důležité je, že stále není na pořadu dne zachraňovat českou ekonomiku, která má v EU suveréně nejvyšší inflaci a pokles hospodářství. Jev se nazývá stagflace a mainstream média raději mlčí. Ono by to lidi mohlo začít zajímat, co to je. Zima a krize se blíží…

Obecně si můžeme říci, že koncem roku 2023 jsme v situaci, kdy nemá vůbec smysl číst mainstream média, protože jejich kvalita nejvíce odpovídá paralele konci 3. říše, kdy nacistické noviny psali o vítězství zázračných zbraní. Pamatujme si novináře, kteří pak převlečou kabát. Ale to samé bude mezi politiky. Nyní mnozí fanaticky proameričtí a probruselští, ale připraveni kabát otočit, když to nevyjde. Cílem je být u koryta a daleko od těch lidí dole. Koneckonců PePa 107 (Alias Agent Pávek, či Petr Pavel) je toho důkazem.

Aktualizováno Středa, 20 Prosinec 2023 10:09
 
«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»

Strana 2 z 47