Home Politika Blog Dvojí metr západní společnosti
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Dvojí metr západní společnosti PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 12 Srpen 2014 07:45

 

Mám neodbytný pocit, že se západ ve svém dvojím metru dostává již zcela mimo jakékoli hranice.

 

Ohlédněme se tři čtvrtě roku dozadu, kdy západ pronášel neustálá prohlášení o tom, jak je zločin použití zbraní na Ukrajině proti vlastnímu obyvatelstvu (a podpořil následné vítězství Majdanu). Vládu vystřídala "prozápadní" garnitura a v tu chvílí je naopak problém humanitární konvoj do Doněcku, protože jde z Ruska a panuje obava, že by mohl být záminkou ruské intervence. Dělostřelecká palba do města od stávající vlády je naopak v pořádku, pokud je to součástí nějaké cool protiteroristické operace. Na obyvatele Doněcka si totiž jinak nikdo nevzpomene. Pro západ a ukrajinské ústředí jsou to separatisté, teroristé, a bůhví co ještě. Takových je nejlepší se zbavit, že… Mimochodem, všimněme si, kolik je v Evropě žoldáků, kteří bojují na obou stranách konfliktu. Bezpečnostní složky by již nyní měli mít hrůzu, až se všichni vrátí domů.

 

Je mi líto Ukrajinců i Rusů. Západ je rozeštvává proti sobě, aby pro sebe získal výhody. O peníze a moc jde až v první řadě. Pokud Rusové vydrží v sankcích, mohlo by to ale spustit zajímavou katarzi Evropské Unie. Ukrajinci mi bohužel připomínají pasivitu Čechů v devadesátých letech v průběhu rozkrádání státu, kdy bylo zhasnuto a tunelovalo se. Ukrajinci se také po konfliktu probudí a zjistí, že jejich stát už není jejich, je zatížen hromadou půjček a vše si rozdělilo několik oligarchů a západních společností pod kuratelou MMF. Pokud se jim bude zvyšovat životní úroveň, a to nebude až takový problém, tak budou držet ústa a krok, ale jak dlouho?

 

Začínám být přesvědčen, že jedinou šancí, aby EU přežila a něco znamenala, je odstranění Velké Británie z EU. Důvodem je to, že je to pátá kolona Spojených států a Britové nemají skutečný zájem, aby EU fungovala. Mají blíže k Bílému domu, než kamkoli jinam a budou sabotovat více či méně zřetelně vše, co by mohlo USA ohrozit a co by naopak EU posílilo.

 

Pro Evropu si naopak myslím, že je jediná šance omezit byrokracii, všude zkrátit dotace (a omezit tak korupci a nesmyslné mrhání prostředků) a formou volné federace se rozšířit až na východ a úzce spolupracovat s Ukrajinou, Ruskem a státy SNS. A také z Eura udělat alternativní rezervní měnu k dolaru.

 

Světem se šíří militantní islamismus a export západní demokracie naprosto selhal - Syrie, Lybie, Irák, Afghanistán,… To vše jsou mementa západního neporozumění situaci a mentalitě mimo Spojené státy. Navíc některé evropské státy mají poměrně silné minority, které k islamismu mohou sklouznout, nebo již v něm skrytě jsou.

 

S bojem proti tomuto zlu mají zkušenosti právě Rusové. Může se nám to líbit, nebo ne , ale útok fanatického islamisty nezastavíme hamburgerem, kázáním o svobodě a multikulti světě, ale jenom tvrdou silou. Je vůbec otázkou, jak lze porazit tisíce fanatiků jinak, než jejich úplným vyhlazením a nebo změnou západní společnosti a návratem do středověku.

 

To vše jsou otázky, které se bojí západní multikulti společnost položit. Protože by se mohlo ukázat, že ne vše spraví dotace a budou potřeba tvrdá a nepopulární opatření včetně vojenských, se kterými se společnost bude těžce srovnávat.

 

Aktualizováno Úterý, 12 Srpen 2014 07:51
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit