Home Politika Blog Statistika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Statistika PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 26 Srpen 2014 03:53

V podstatě jsem si již zvykl, že běžná mainstreamová média lidi otupují nepodstatnými zprávami a opravdovou žurnalistiku, nezávislou, objektivní - nejenom u nás nenaleznete. Nedávno jsem četl, že podobná situace je i v USA, které měly tradici silné žurnalistiky. Ale kde je loňským sněhům konec. Osobně si na věc vytvářím názor čtením co nejvíce různorodých názorů/komentářů z více zdrojů.

Události ohledně zabití černocha Browna bílým policistou jsem nesledoval. Zaujal mě až článek http://neviditelnypes.lidovky.cz/rasismus-usa-jako-nikoliv-nas-vzor-dud-/p_zahranici.aspx?c=A140824_105137_p_zahranici_wag .

Statistická čísla uvedená v článku jsem neověřoval, ale asi nebudou daleko od pravdy. V čem vidím problém?

Média se snaží vytvářet iluzi úspěšné multikulti společnosti, kdy za všechna selhání a problémy může zlá majorita. Zatímco utlačovaná minorita, a je jedno, zda u nás, nebo v USA, trpící pod jhem bílého otrokáře  trpí nedostatkem příležitostí a šikanou. Jedinou cestou jsou - u nás dotace a dávky, v USA například povinnost mít v každém filmu černocha.

K čemu to ale vede? Minoritu nic nenutí změnit svůj životní styl a posunout se vpřed napříkad vzděláním či prací. Přitom pozitivní diskriminace nejsou nic jiného, než paralela k vykrmování zvířátek v ZOO. Tam se také snaží, aby se zvířátka moc nezměnila a vytváří jim umělé prostředí. My tímto způsobem defacto situaci konzervujeme a minorita se stejně jako pavlovův pes naučí přijít v den výplaty dávek.

Navíc ekonomika není v takovém stavu, aby si mohla dovolit velkorysý sociální program k nepřizpůsobivým minoritám. Dávky, dotace a výhody něco stojí. Stát se zadlužuje, a ani majorita nemá situaci lehkou. Kolik rodin má problémy, ale nemají tu správnou barvu kůže, aby se jim někdo věnoval. Takže se sebere všem a dá se to minoritě, která si myslí, že peníze zkrátka jsou a jsou pro ně a mají na ně nárok.

Jsem toho názoru, že pozitivní diskriminací vytváříme podhoubí pro nespravedlivou společnost a budoucí nepokoje. Povinností státu je zajistit rovné podmínky hry pro všechny.  A žádná pozitivní diskriminace rovnou podmínkou není.

 

 

Komentáře   

 
0 #1 Zdeněk 2014-08-26 04:21
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/podle-orbana-by-eu-mela-namisto-imigrantu-podporovat-romy_316338.html
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit