Home Politika Blog Rusko - Turecké hrátky
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Rusko - Turecké hrátky PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 27 Listopad 2015 16:55

Uplynulo pár dní a není mnoho nových informací k sestřelu ruského Su-24. Je prakticky jasné, že Sůčko bylo sestřeleno Tureckou F-16 z bezprostřední blízkosti ze zadní polosféry. Turci přesně věděli, na koho střílí. Ať již SU-24 překročilo hranice do Turecka, nebo ne, Turecké stíhačky tam vyčkávaly na příležitost s rozkazem je sestřelit. Bohužel ani nejsou k dispozici objektivní radarové záznamy. A nějaké údajné varování, které prý Turci vysílali, nemá žádnou vypovídací hodnotu, pokud není jasné, zda to bylo na domluvené frekvenci.

Smutné je, že se opět projevilo NATO, kdy Turky "přikrylo"  a slovně je ještě podpořilo o tom, jak mají právo se bránit. Bohužel je tu opět dvojí standard a to v mezinárodní politice nemůže dlouhodobě fungovat. Dříve, či později, bude sestřelo západní letadlo a přejde NATO skutečnost, že někdo sestřelem chránil 17 vteřinové narušení svého prostoru? Zcela určitě ne, to už by se tam vyloďovala americká námořní pěchota a uvalovaly se obchodní  sankce. Takže právo silnějšího... K čemu pak ale OSN...

Turecký prezident rozehrál nacionální vlnu, kterou chce dosáhnout prezidentského systému, posílení svých pravomocí a další islamizaci Turecka. Turecká armáda již není záruku sekulárního Turecka a odkaz Kemala Attaturka je zapomenut. Turecko se chce stát dominantem v islámském světě a podpora IS a jejích odnoží směřuje k tomu, aby si udrželi vliv. Evropa zde hraje roli hlupáka a velmi jí to jde.

Rusové se mají právo domnívat, že čelí koordinovanému útoku. Ukrajina ve stejné době odstřelila sloupy elektrického zásobování Krymu a nemá se k opravě. Má mezinárodní společenství nějaké připomínky k tomu, že jsou postiženy statisíce lidí? Ne. Proti Rusku je každá akce dobrá. K tomu dopingová aféra. Zkrátka příliš mnoho náhod ve stejnou dobu a vše míří na to, že Rusové jsou ti zlí.

Nastává neradostná doba. EU nefunguje, soudržnost NATO je sice pěkná, ale má daleko ke spravedlnosti, životní úroveň bude klesat s každým přijatým uprchlíkem a jediným strašákem bude Rusko. Bude to ale stačit?



 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit