Home Politika Blog Perly dneška (25.11.2016)
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Perly dneška (25.11.2016) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 25 Listopad 2016 16:54

Tak legrace s EET pokračuje. Nyní je zřejmé, že si při nákupu odnesete kupu účtenek a potvrzení. Občané mohou jen žasnout, jak se státní správa a Babiš odtrhávají od reality a přenáší veškeré náklady na lidi. Kydání špíny na ostatní nyní Babišovi snad již nepomůže. Je to neschopnost jím vedeného ministerstva.

Buďme ale konstruktivní a navrhněme panu Babišovi další možnosti jak systém vylepšit a získat tak lepší kontrolu nad lidmi. Např. v případě nákupu více rohlíků bude vystaveno potvrzení na každý jeden kus - jistě se zlepší skladová evidence. V případě nákupu obilnin (např. rýže) si bude možné za měsíční paušál 10.000,- (aneb kdo nemá 10.000,- ať nepodniká) koupit certifikát na hromadné prodeje zrníček po balení 1000ks. Pokuta za nedodržení počtu by mohla být třeba 50.000,- Kč. Na zboží skupiny Agrofert by se mohla aplikovat sleva, protože "všeci kradů", ale Agrofert jenom čerpá dotace. Pevně doufám, že uvedený přístup přinese do státní kasy více než plánovaných cca 18miliard korun.

Mimochodem, těch odhadovaných cca 18 miliard představuje zcela zásadní navýšení rozpočtu České republiky o 1,5%. Ano, jeden a půl procenta! A jak jistě uznáte, to za tu buzeraci stojí! Jenom pro představu, za 2,5 roku to vydělá na projekt jako je tunel Blanka, nebo ročně bude možné postavit o pár kilometrů dálnice navíc.

Samozřejmě je tu i varianta, že by stát mohl efektivněji vynakládat peníze a jeden a půl procenta výdajů by bez problému ušetřil. Ale nenechte se vysmát, takhle to nefunguje:))))

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/jedna-uctenka-druha-uctenka-cemu-se-divite-vzkazuji-urady-my-jsme-to-vedely-6981

http://www.mfcr.cz/cs/aktualne/aktuality/2015/poslanecka-snemovna-schvalila-statni-roz-23323




 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit