Home Politika Blog Náměty pro R.Bangu
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Náměty pro R.Bangu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 04 Prosinec 2016 06:13

Musím na úvod říci, že mě Zlatý slavík nezajímá a je mi jedno, kdo přišel, odešel, nebo co zpíval. Pár rádoby celebritek se snaží zviditelnit a usuzuje z pár tisíc hlasů na svoje kvality. Stejně nakonec vyhraje Mistr (Karel Gott), jako každoročně již desítky let. Mimochodem, lze usuzovat na kvalitu, když je vítězné kapele uděleno nějakých 20-25tis. hlasů v 10 milionovém národě? Myslím, že větší důkaz toho, že to málokoho zajímá, těžko hledat.


Ale i já jsem zaznamenal událost Banga vs. Ortel. Nezaznamenal jsem ji na poli hudebním, ale na poli cenzurním a výchovném. Hned vysvětlím.


První vlaštovka byl blog pana Větvičky (http://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=570495), který zhodnotil R. Bangovi nevědomosti na téma lebka s kostmi. Mimochodem, moje děti (9-12 let) už několikráte byly ve vojenském muzeu na Žižkově a znají např. znak jednotek Arditi z První války. Možná by Bangovi stačilo více koukat na dobrodružné filmy, pak by nepodezíral piráty z nacismu a napadla by ho skutečnost, že tento symbol se již staletí používá pro kde co.

Dalším krokem bylo masové rušení blogů na LžiDnes. Zde mě upozornily Parlamentní listy (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Smazane-blogy-u-Patrika-Bangy-Je-to-jeste-horsi-nez-jsme-mysleli-465123). Ukázalo se, že si někdo dal tu práci, a poslechl si tvorbu zmíněného R. Bangy a ještě si dovolil o tom něco napsat. A to se přece nedělá...

Na tomto bodu jsou zajímavé dvě věci - cenzorem na LžiDnes je bratr dotyčného R. Bangy - P. Banga a zmizely blogy zpochybňující kvalitu tvorby jeho bratra, které i citovaly texty písní (?).  Tedy skutečnost, že samotné songy tohoto cikánského umělce jsou velmi sexuálně explicitní. Ono také na neustálém popisování toho, jak najít holku, ožrat ji a znectít na milion způsobů moc není. Zde doporučuji blog L. Provazníkové (po smazání na LžiDnes je na http://www.nastvanematky.cz/ortel-ceskeho-naroda-07861). Poučení je, že pokud využíváte služby někoho jiného pro své blogy, musíte počítat s tím, že cenzura zafunguje. Svoboda vyjadřovat své názory tu zkrátka není. Ostatně proto publikuji na svých stránkách. Osobně jsem se s cenzurou potkal na Týden.cz, kde jsem se dozvěděl, že píši problematické komentáře. Ale o tom jsem  již psal. Svoboda vyžaduje i oběti a za svobodu se vyjádřit mi platba za hosting stojí.

Zajímavou genezi zažil ovšem případ R. Banga a světlo vnesl až osvícený šéfredaktor Českého rozhlasu - stanice Vltava, P. Fischer, který na stránkách jiného hlasatele pravdy - iHned (http://archiv.ihned.cz/c1-65540830-radek-banga-gipsy-profil#disqus) napsal: "Romský vychovatel Gipsy: Radek Banga úspěšně plní roli pozitivního vzoru" a dále pokračuje "Dokonce i tak vulgární píseň, jakou je Mrdám tě, má výchovný podtext. Je to ostré raperské spílání lidem, kteří se ukájejí bulvárně nabízenými ženskými těly, ale i ženám, které se prodávají. Opovržení je to kruté a drsné, nebere si servítky: "Seš děvka a všichni to vědí" je jedna z nejslušnějších pasáží skladby."

Zde jsem již pocítil potřebu se vyjádřit. Nevím, zda má p. Fischer děti a zda je vychovává songy R. Bangy. Pokud ano, nic mi do toho není. Ale jako poplatníku "výpalného za rádio", jejímž příjemcem je i zmíněný pán, mám problém s tím, aby razil heslo, že vulgarity od začátku do konce jsou cesta k výchově. Jsem zvědav, kdy to tedy zazní v Českém rozhlase v rámci kulturního obohacení národa. No upozorňuji p. Fischera, že songy jako "Mrdám tě" nebo "Jeden černej kluk" dětem jako výchovné nepouštíme.

No ale pak jsem si uvědomil, co když má p. Fischer pravdu a ty songy jsou formou a textem blízké cikánskému publiku, které mají vychovávat? Co když mi nejsme ta cílovka? Tímto prizmatem to totiž otáčí celou situaci, co se týče kvality hudby a textů. Neomlouvá to ale cenzuru a multikulti hýkání celebritek.

Takže, měl bych pro R. Bangu další témata, které by svým soukmenovcům mohl zapracovat do populárních písní a vhodně je navázat na předchozí tvorbu:

  • vychovávat vlastní děti, nevzdávat se jich ve prospěch babiček - pěstounů, nepsat otcovství na dědečky jednou nohou v hrobě. Obvyklý motiv - sociální dávky.
  • v produktivním věku se pracuje, neobíhají se neustále doktoři s cílem získat invaliditu, či omezení, z jehož koukají zase sociální dávky.
  • V rámci rodiny je vhodná mezi příbuznými sexuální zdrženlivost
  • je dobré podporovat děti ve vzdělání

Pokud se mu to povede zapracovat a bude ve výsledcích úspěšný, má moji plnou podporu. Formu a obsah nehodnotím, protože rozumím tomu, že cílové publikum není z majoritní společnosti, která tyto témata řeší jinak a nepotřebuje k tomu songy R. Bangy.





Aktualizováno Neděle, 04 Prosinec 2016 07:12
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit