Home Politika Blog Ta správná demokracie
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Ta správná demokracie PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 05 Prosinec 2016 16:11

Jó, demokracie, to nejni to, co bejvalo. Bývaly doby, kdy demokracie byla  způsobem rozhodování, který zajišťoval spokojenost většiny. Vybrali se zástupci, to podle pravidel (nadpoloviční většina) vybrali a ostatní to respektovali a jelo se dál. Kdo chtěl něco prosadit, musel argumentovat a přesvědčovat ostatní. Vylepšování demokracie směřovalo k tomu, aby byla chráněna nezcizitelná práva menšin. Ta nezcizitelná práva měla být totiž ochrana života, majetku a projevu. Ale to menšinám nestačilo, většina spala a něco se zvrtlo.


Vše tak nějak fungovalo, než přišla aktivistická společnost. Už není důležitá většina, její potřeby a nebo názor, důležitý je aktivista, minirota a její potřeby. Čím obskurnější minorita a požadavky, tím lépe. Tím více práv vč. financování je třeba zajistit. Cílem je totiž různorodost. Cílem není pravda, ale pocity. V takové společnosti nefunguje demokracie, ale je to diktatura menšin. Za demokracii se taková společnost jen vydává a označuje.


Demokracie není bůhvíjak ideální uspořádání, ale ostatní jsou většinou ještě horší. Navíc je třeba hájit jak demokracii, tak svobodu.

Že to demokracie sama o sobě nezvládne je jasné. Pár příkladů ze světa.

Je snad ve vyzrálé demokracii možné, aby ti, co prohráli, nerespektovali výsledek a vyzývali k nerespektování volby (např. volby Trump vs. Clintonov, kdy příznivci Clintonové se snaží, aby volitelé nevolili podle zvyku, ale bez ohledu na volby volili Clintonovou)? Přesně tento přístup rozeštvává společnost a vede k občanským válkám. Většina dříve, či později (a pak to bolí více) bude chtít, aby její názor byl respektován.

Podobně v Evropě. Jak je možné, že v Rakousku média dělají ze zeleného extremisty Van Der Bellena nějakého demokrata? Je toto demokratické prohlášení?

Budoucí prezident se však nebál přitvrdit a slíbil, že v případě vítězství Svobodné strany Rakouska (FPÖ) v řádných parlamentních volbách v roce 2018 nejmenuje rakouským kancléřem jejího předsedu Heinze-Christiana Stracheho. Obdobně by se zachoval i v případě hrozících předčasných voleb.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/profil-alexander-van-der-bellen-rakousko-prezident-fx0-/zahranicni.aspx?c=A161205_114011_zahranicni_ert

Dnešní společnost směřuje k totalitní společnosti a školství neváhá v tomto směru tyto tendence podporovat. Je třeba, aby myšlení bylo shodné se státní /EU multikulti linií, což u nás tlačí ministryně Valachová (ČSSD).

Výchova k demokracii již není o tom, že zkrátka většina  na základě nějakých pravidel rozhodne, ale o tom, že nejdůležitější jsou minority. Není třeba argumentovat a znát, je třeba řvát.

Příklad, se kterým by se měli voliči ČSSD seznámit: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/skolstvi/vzdelani-podle-valachove-mejte-radi-gaye-budte-multi-kulti_408218.html




Aktualizováno Pondělí, 05 Prosinec 2016 16:59
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit