Home Politika Blog Pomýlená mysl ministra Hermana
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Pomýlená mysl ministra Hermana PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 19 Prosinec 2016 17:29

Než zdůvodním nadpis mého příspěvku, vydefinujme si, co čekáme od politika.

Já osobně morální sílu, realismus a vize, schopnost vidět dál a přesvědčovat lidi. Tak, a teď se podívejme na kousek rozhovoru s p. Hermanem, toho času ministrem kultury. Jak daleko dotyčný ministr vidí.

Stačí jedna věta, která charakterizuje myšlení p. Hermana více, než tisíce článků, rozhovorů, analýz a mazání medu kolem úst. Prohlásil: "Ale naše civilizace je za zenitem, ani jedna evropská země není nad hranicí přežitelnosti." V kontextu toho, že nás spasí uprchlíci, kterí přinesou impulzy (zřejmě vysokou porodnost) a nebo si vezmou hrubou silou, co budou chtít.  Takže jim raději ustupme a čekejme na obohacení. Zdroj: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/herman-zachranit-nas-mohou-pouze-migranti_410221.html

Takže ministr, který se navíc chlubí svými křesťansko-židovskými kořeny tvrdí, že je evropská, křesťansko-židovská kultura za zenitem. Voliči KDU-ČSL by si to měli přečíst vícekrát, protože napoprvé tomu nebudou věřit.

Stejně tak fascinující je, jak se všichni ohání porodností. Pořád jsem nepochopil, v čem je problém, že si musíme importovat nové samce (viz dřívější vyjádření manželky ministra obrany za ANO, p. Stropnického). Kdyby to byl takový problém, kde je jaká podpora mladých rodin s dětmi? Za komunistů byl v 70. letech babyboom, tzv. Husákovy děti, jsem ostatně jedním z nich. Stačil normální stimul vlastního obyvatelstva a dětí bylo požehnaně. Nevšiml jsem si, že komunisté nabírali vlaky uprchlíků.

Ale dnes? Vláda podporuje multikulturalismus a uděluje dotace na podporu minorit, jinakosti a uprchlíků. Dělá to raději a více, než podporuje vlastní, české děti a rodiny. Proč nejsou třeba dětské potřeby, oblečení, školní potřeby, atd... s minimální DPH, nebo zcela bez ní?  Proč nejsou podporovány vicečetné rodiny? Přitom by stačilo jenom přestat házet rodinám klacky pod nohy. Který politik aktivně podporuje rodinu? Žádný. Raději rozdělují peníze, které odevšech, včetně rodin s dětmi, vyberou.

Dalším bodem je, proč se všechny ty obohacující zahraniční / uprchlické prvky ženou do kultury, která je za zenitem? Není to naopak tak, že jejich kultura je za zenitem a evropská kultura je spíše změnčilá, že si to nechá líbit? Ve středověku by vyselo pár agresivních imigračních elementů na větvi na hranici a byl by klid. Rozhodně by agresivní uprchlík nepobíhal na svobodě, jako Afghánec, který zkusil znásilnit sestřičku v nemocnici Na Bulovce. Samozřejmě se to dá řešit, ale od multikulti sluníčkářů to znamená dostat nálepku xenofoba a nacionalisty. Takže sem s nálepkou a jedeme dále.

Takže zkusme si to řešení představit v pár bodech, např.:

  • podpora českých rodin a dětí, žádná podpora multikulti, dokud strádají české děti v chudých rodinách, a že jich je,
  • okamžité ukončení státní podpory všech neziskovek a vytvoření zákonu obdobnému zákonu FARA v USA o zahraničních agentech; pokud někdo chce podporovat neziskovku, ať má možnost třeba snížit si daňový základ o výši daru do určité výše, představit lidem i jiné životní hodnody, než je konzumismus a stádnost před televizí; lidé musí mít pocit, že mají cíle, které jsou větší než každovečerní pivo u televize -> hledat nové politiky,
  • odpovědnost za vlastní bezpečnost a aktivní, tvrdé, potlačování všech nekompatibilních cizorodých elementů na našem území, aktivní řízení a omezování imigrační politiky, i za cenu opuštění EU; armáda musí být zase armáda a měla by fungovat alespoň 6měsíční vojenská služba,
  • podporovat vzdělanost (přírodní a technické vědy) a domácí průmysl, zlikvidovat EET a dotace jinam, než do primárního výzkumu; klíčové investiční prvky musí vznikat s českou účastí (kde jsou ty doby, kdy jsme uměli udělat jaderný reaktor)
  • neuzavírat státní zakázky s neprůhlednými firmami s registrací v daňových rájích, opět, podporvat lokální firmy, i za cenu krátkodobě vyšší ceny, nebo o něco horší kvality; pokud to lze, importovat know-how; pokud tu investované prostředky zůstanou, projeví se více, než dividendy vyvedené do zahraničí
  • atd..., dalo by se toho najít mraky.


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit