Home Politika Blog Co je v nepořádku?
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Co je v nepořádku? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 02 Únor 2017 19:42

Omylem jsem dnes natrefil na článek o inkluzi. Zajímavá je v něm uvedená statistika:

Stále častěji musí počítat s autistickými dětmi. Těch je v současnosti až třikrát víc, než před 6 roky a pro školy je jejich začlenění leckdy velmi náročné. Zatímco v roce 1985 trpělo touto poruchou jedno dítě z dvou a půl tisíc, v roce 2007 to bylo už 1 ze 150. Dne je autismem postiženo dokonce jedno dítě z 86, tedy 1,5 % populace.

Zdroj: https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/autistickych-deti-ve-skolach-pribyva-cesko-jich-ma-skoro-trikrat-vic-nez-pred-6-lety-inkluze-zmeny-zvyraznila-12715

Skoro bych čekal, že takové téma bude důležitějším bodem společenské diskuze, než např. společné záchodky, gender studies, D. Trump, atd... o kterých média píší dnes a denně.

Selským rozumem se dá odvodit, že možnou příčinou je stále zvyšující se věk rodičů. Člověk je součást přírody a myšlenka dnešních matek, že do 40 je na první dítě času dost, vede přesně k těmto poškozením. Vajíčko je za ta léta v ženském těle vystaveno všemu možnému a to plodu nepřidá. Přidejme k tomu předčasné porody, kdy sice doktoři zachrání velmi malé děti, ale následný dopad do jejich zdraví je velmi velký.

Hlavní je dnes totiž kariéra, případně užít si, dokud to jde... Cena za to je horší zdravotní stav dětí. Nic není zadarmo. Evoluce nejde tak rychle vpřed, jako lidský konzumismus.



Aktualizováno Čtvrtek, 02 Únor 2017 20:03
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit