Home Politika Blog Kdo že to v Barceloně zabíjel?
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Kdo že to v Barceloně zabíjel? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 18 Srpen 2017 13:33

Včera byl spáchán teroristický čin, kdy pravděpodobně Maročan zabíjel autem v Barceloně. Opět auto, opět ulice plná lidí, opět mrtví. Zatím zemřelo 13 lidí, ale jsou spousty zraněných a bilance se může zhoršit.

A teď ta otázka - má to něco společného s islámem? Nikde není psáno, zda to byl muslim. Kladu si otázku, zda je to důležité vědět, a nebo ne? Dozvěděli bychom se nábožeství dotyčného, kdyby to byl křesťan? Nepochybně ano. Když najel extermista v Charlottesville, hned jsme se dozvěděli, že to byl bílý fašista. Zde to byl muslim vyznávající islám. Opět, jako v mnoha případech před tím. A média mlčí. Proč asi? Proč se o muslimech a islámu nepíše?

Výběr:

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/pravdepodobny-pachatel-teroru-je-mu-17-psal-o-zabijeni-bezvercu_442588.html - žádná zmínka, že to byl muslim, pouze, že chtěl zabíjet bezvěrce.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/446671-hlavnim-podezrelym-z-atentatu-v-barcelone-je-teenager-pujcil-si-dve-dodavky.html - opět, žádná zmínka o tom, že to byl muslim a vyznával islám. Jediná zmínka, stejná jako v předchozím případě, že pachatel někde napsal, že chce zabíjet bezvěrce.

Kdo by i zde hledal zmínku o muslimech a islámu, opět by nepochodil: http://zpravy.idnes.cz/barcelona-moussa-oukabir-0x9-/zahranicni.aspx?c=A170818_141214_zahranicni_aha


 

Komentáře   

 
0 #1 Zdeněk 2017-08-19 05:17
Dnešní Týden.cz - protestující za křesťanské Španělsko jsou označeni za radikální pravičáky. O vyznání útočníků nikde ani zmínka.
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/spanelsko-krestanske-ne-muslimske-v-barcelone-demonstruje-ultrapravice_442654.html
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit