Home Politika Blog Referendum v Katalánsku
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Referendum v Katalánsku PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 02 Říjen 2017 17:38

Už od doby Kosova je zajímavé sledovat, jak jsou někteří pružní ve výkladu práva na sebeurčení. Bez hodnocení toho, zda bylo referendum v Katalánsku ve Španělsku oprávněné, či nikoli, je dobré se podívat, s jakou brutalitou policie zasáhla.

Střelba gumovými projektily, kopání do důchodců, úplná přehlídka šílenství, které vyústilo ve stovky zraněných. To nečekáte běžně v zemi EU. Navíc všichni dobroserové, kteří mají plnou hubu jakékoli události v jiných státech, nyní mlčí. Celá EU a její vedení je zticha. Zřejmě přemýšlí, jak neříci nic a vyhodnotili, že lepší je to přehlédnout. Naši politici, utkvěl mi v paměti Zaorálek, toho času ministr zahraničí, to prohlásili za vnitřní záležitost Španělska. Tou to bezesporu je, ale potom nechápu, proč má u nás v médiích tolik prostoru např. každá protiputinovská akce v Rusku.

Dokud nebudou evropští politici konzistentní ve svých názorech, nemohou se divit, že jim lidé nevěří ani nos mezi ušima. A Katalánsko ukázalo další důkaz, proč to tak je.



Aktualizováno Pondělí, 02 Říjen 2017 17:54
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit