Home Politika Blog Vypustí si kapři rybník?
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Vypustí si kapři rybník? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 20 Prosinec 2010 05:10

U kauzy SFŽP / Michálek mě napadá jediné, a to je zklamání. Je to první příklad krásně zdokumentovaného systému v naší státní správě. Kdy nejen soukromé firmy ve spolupráci s úředníky okrádají stát, ale obdobně fungují i politické strany. Možná se dá říci, že politické strany jsou na vrcholku korupční pyramidy. Léta se o tom mluví, ale důkazy nebyly. Kdo o tom ví, většinou mlčí.

P. Michálek vystoupil, a ne jenom s tvrzením, které se dá vždy relativizovat, ale i s nahrávkami. A byl odvolán. Vzápětí jsme slyšeli relativizování obsahu nahrávek. Nelze se divit ani stanovisku Klause, Nečase, ani Kalouska. Vidí problém v Michálkovi, nikoli korupci, klientelismu, odvolaném ministru Drobilovi a ostatních. Všichni v tomto korupčním systému léta úspěšněfungují. Ostatně jsou to oni, kdo tu tento systém po pádu komunismu instalovali. Vysílají proto signál ostatním, kteří by mohli promluvit. Promluvte a končíte. Kapři si rybník sami nevypustí. To, že je policejní prezident stále na svém místě je jen trpkou třešničkou. Bohužel po kauze Čunek nemám iluze o tom, co by se stalo, kdyby se celá akce dostala před soud.V tomto státu již není důvěra ve standardní fungování policie a justice. A dokud nepůjde někdo, nejlépe celý zástup politiků, do tepláků, hned tak se neobnoví. Píše se snad dnes o kauze Kopřiva, Barták a dalších? Ne, už jsou pod kobercem.Zatím jediným a ne zrovna úspěšným pokusem byla akce Miloše Zemana Čisté ruce, která poslala do tepláků, jak jinak,  vlastní lidi. I na tomto se politici poučili.

 

Aktualizováno Středa, 22 Prosinec 2010 20:12
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit