Home Politika Blog Marketing Pirátů
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Marketing Pirátů PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 10 Duben 2019 14:41

Bohudíky na Fakebooku (pardon Facebooku) nežiji. Nicméně u některých zpráv jsem odkázán na odkazy a citace, jako v tomto případě. Dnes mě zaujal přístup Pirátů k NATO. Na jedné straně jejich Primátor Prahy hlásí v metru skvělou zprávu, že jsme v NATO, že si člověk připadá jak za hluboké normalizace, na straně druhé jim nevoní závazky, které ze členství plynou. Jedním z nich je závazek, že každá členská zem investuje do své obrany a je schopna se bránit. O této povinnosti mluví např. článek 3 Washingtonské smlouvy. Další věcí je, že jsme opakovaně deklarovali závazek dávat na obranu 2% HDP. Aktuální stav je cca procento jedno. O to pikantnější je názor Piráta, že zmíněná 2% nejsou vynutitelný závazek.

Ano, nejsou, je to náš závazek. Na stranu druhu, je velmi dobré si uvědomit, že stejně tak nemají ostatní členové NATO žádnou povinnost, a už vůbec ne vynutitelnou, nám v případě napadení pomoci (slavný dezinpretovaný článek 5 Washningtonské smlouvy, ke kterému se pojí nejvíce - v soudobém newspeaku - mainstreamových fakenews.  Když mi se nestaráme o naši bezpečnost, proč by ji měl platit a zajišťovat někdo jiný? Článek 5 umožní z pomoci elegantně vyklouznout.

Zdá se, že Piráti objevili kouzlo slibů a každému slíbí to, co se komu líbí. Slíbí i jitrnici, jakou svět neviděl. Všichni se nají a neubude. V reálném světě je ale něco za něco. Nelze si vybírat jenom to, co se hodí.


Aktualizováno Středa, 10 Duben 2019 14:56
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit