Home Politika Blog Jaké máme štěstí s britským výcvikovým kempem ve Vyškově
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Jaké máme štěstí s britským výcvikovým kempem ve Vyškově PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 24 Červenec 2019 05:07

Zkuste si přečíst následující článek, ze kterého jsem vybral níže uvedené věty:

"Řeč je o britském vojenském poradním a výcvikovém týmu BMATT (British Military Advisory and Training Team), o jehož umístění do vyškovské Vojenské akademie rozhodl Londýn už záhy po vstupu Česka, Polska a Maďarska do NATO."  ...  Jiné státy podle něj z různých důvodů takové štěstí jako Češi při přechodu na profesionální armádu nemají. „Proto je potřeba jim pomoci a podpořit je,“ vysvětluje. .... Britská stálá vojenská přítomnost v Česku je pro Londýn velmi důležitá, protože paradoxně právě ze střední Evropy může prostřednictvím vojenské spolupráce hájit své zájmy i v zemích jako je třeba Kazachstán, Arménie či v některých afrických koutech."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/nato/bmatt-vyskov-britove-vycvik-vojaci-armada-instruktor-nato.A190723_200550_zpr_nato_inc

Osobně si myslím, že spolupráce je prospěšná pro obě strany, ale forma článku jako by vypadla z doby normalizace. I prohlášení o štěstí profesionální armády a hájení zájmů Britů po světě prostřednictvím tréningového kempu v Čechách. Pokud by zdrojem informací byly skutečně Britové, tak přesně tento článek je důvod, aby jejich přítomnost zde skončila.




 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit