Home Politika Blog Zprávy z Turecka a Syrie
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Zprávy z Turecka a Syrie PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 14 Říjen 2019 14:18

Obávám se, že západ sklízí to, co sám v Turecku zasel. A je jedno, zda to bylo hloupostí některých politiků, nebo ještě hůře jejich záměrem. Kemalovské Turecko je pryč, máme tu silnou muslimskou armádu, jednu z početně nejsilnějších na světě, kde velí jen prověření Erdoganovi stoupenci, protože puč s cílem sesadit Erdogana nevyšel. Během posledních let Turecko čile obchodovalo s členy Islámského státu a nyní pracuje na osvobození těch členů IS, kteří byli v táborech střežených Kurdy. Poslední zprávy ale ukazují, že se Turecko, jeho armáda a jeho spojenci, úplně utrhli ze řetězu. Jestliže platí, že nepřítel mého nepřítele je můj přítel, tak stejně tak lplatí, že přítel mého přítele je také přítel. A opravdu chceme, abychom byli přátelé Turecka a tzv. Syrské demokratické opozice, či jak se všechny tyhle skupiny jmenují.

Ukažme si to na nejnovějším případu, smrti Hevrin Chalafové.

"Arabští povstalci bojující na straně Turků ji vyvlekli z auta, znásilnili a ukamenovali. Její řidič a další civilisté byli zastřeleni. Vrazi si masakr natočili na mobilní telefony a videa rozšířili na internetu. Na záběrech je ležící a umírající Chalafová, na jejímž těle drží nohu ozbrojenec, který říká: „Tohle je tělo prasete.” Podle nepotvrzených zpráv byla následně připravena o hlavu.Je vidět také nemilosrdné střílení civilistů na kraji silnice. Vozidlo, v němž politička cestovala, je na záběrech plné kulek a obklopené povstalci. ....."  a pohled z Turecka "Teroristická skupina utrpěla těžkou ránu. Chalafová byla neutralizována v úspěšné operaci,” raduje se turecký list."

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/clanek/znasilnena-a-ukamenovana-osud-kurdske-politicky-se-stal-symbolem-krutosti-tureckeho-tazeni-40299762

A teď si nalejme čistého vína, co by se dělo, kdyby něco podobného udělali nějací spojenci např. Ruska.

Domnívám se, že je na čase, aby naše zahraniční politika a NATO prošlo revizí.


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit