Home Politika Blog Koronavirus ve Švédsku
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Koronavirus ve Švédsku PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 22 Květen 2020 16:55

Umíte si představit, že celý život pracujete, platíte pojištění a ve chvíli odchodu do důchodu při nemoci nesmíte do nemocnice a nechají vás umřít? Tak zhruba sem se dopracovalo Švédsko v covidové atmosféře. Tomu se říká progresivní stát, pryč se starými, kteří společnost vybudovali a bývalý blahobyt zaplatili. Nejsou totiž důležité řeči o ochraně seniorů, ale faktické kroky a následky. A teď, kdo chce být důchodce ve Švédsku?


„Říkali nám, že bychom neměli nikoho posílat do nemocnice. Ani kdyby jim bylo 65 let a měli před sebou ještě dost let života,“ řekla BBC zdravotní sestra Latifa Löfvenbergová z města Gävle. „Mohli by žít ještě dlouho se svými milovanými, ale nedostanou šanci... protože se nedostanou do nemocnice,“ 

„Udusí se k smrti. Panikaříte. Je strašně těžké jenom tak stát a dívat se na to,“ dodala Löfvenbergová. Její slova potvrzuje i nejmenovaná záchranářka ze Stockholmu, která si přála zůstat v anonymitě. V souvislosti s covidem-19 ji prý z domovů pro seniory ani jednou nevolali.   

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/svedsko-koronavirus-covid-19.A200520_212309_zahranicni_aha



Aktualizováno Pátek, 22 Květen 2020 17:00
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit