Home Politika Blog Honzíkova cesta a Ukrajina
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Honzíkova cesta a Ukrajina PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 23 Leden 2022 19:51


Měl jsem již napsaný pěkný příspěvek, ale počítač řekl Ne a o příspěvek jsem přišel. Stane se…


Rád bych se dotkl "Honzíkovy cesty", aneb cesty poslance Farského na průměrnou univerzitu v USA, konkrétně v Oregonu. Jistě tam projde politickým školením mužstva a vrátí se uvědomělý, ideově pevný, s cílem budovat federální Evropu, takzvanou Čtvrtou říši. Ve federální Evropě bychom potvrdili naše postavení minoritního státu, který je dobrý tak k dolování renty a využívání levné pracovní síly. České republice můžeme říkat krmelec Evropy. Vozí se sem blafy, protože prý specifické slovanské chutě preferující separáty a zeleninu nižší jakosti, a doluje se renta, takže odchází stovky miliard ročně do zahraničí.


Všimněte si, že Farský věděl o své stáží více než rok dopředu. Zřejmě s vědomím dvouměsíčních parlamentních prázdnin všem tvrdil, že 8 měsíční stáž bude trvat 6 měsíců. Oháněl se podporou od Fialy, přes Pitharta až po vedení STAN.


Humbuk ale neutichal. Pětislepenec není už opozici, ale vládní uskupení. Část médii patří Babišovi, takže ututlat chybějícího poslance není jen tak. Takže jakmile se zvedlo letadlo z ranveje, všichni ti podporovatelé otočili, a hodili Farského přes palubu. Důvod? Všichni jsou politicky činní a napojení na veřejné peníze.  Nestojí o to, aby bylo vidět, že jim to vlastně tolik času nebere a přístup k práci mají laxní. Chtějí se cpát z korýtek veřejných rozpočtů a teď dostali strach, že je už moc slyšet mlaskání. Ostatně bývalý poslanec Schwanzerberk prý trávil 300 dní v roce v Rakousku.


Má být ale Honzík smutný? Nemusí. Určitě už hledají pěkné místečko u evropské komise, kde se podobný hujer vždy dobře uživí, a bude mít více peněz, a větší klid, než poslanec.


Navíc, ještě zábavný příběh bude jeho odcházení ze stavu poslaneckého. Prý to není jen tak. Když odlétal, měl asi povolení od Grety a Green dealu na létání na důležitá jednání, ale na vlastní rezignaci asi povolení letět nedostal. Takže uvidíme příběh, kdy napsat rezignaci není jen tak. Vydrž Honzíku, aspoň pár měsíců a pak se můžeš vrátit a pokračovat jako poslanec, no ne?



Dalším tématem, které plní noviny, je Ukrajina.


Než se dostaneme k Rusku, které kdybychom neměli, tak si jej musíme vymyslet, shrňme si vývoj Ukrajiny.


Po rozpadu SSSR se Ukrajina vzdala jaderných zbraní a považovala se za neutrální. Jednalo se o nejprůmyslovější a nejrozvinutější část SSSR, kde bylo od raketového výzkumu, výroby letadel, motorů do lodí, letadel, výroba aut a nákladních aut,…  vše. Vysoce vzdělané obyvatelstvo, úrodná zemědělská půda - obilnice Evropy.


Během pár let Ukrajinu ovládli oligarchové, celou ji rozkradli, značná část obyvatelstva utekla do zahraničí. Jenom v Čechách je skoro 200 tisíc Ukrajinců. Za úpadek Ukrajiny mohou bohužel pouze Ukrajinci. Startovní pozici měli nejlepší z celého SSSR.


Území Ukrajiny také představuje předpolí Ruska. Jak Hitler, tak Napoleon vykrváceli na dlouhých zásobovacích trasách k Moskvě. To je historická zkušenost, která formuje postoj Ruska.


Takže co nyní? Evropa Ukrajině nikdy reálně nepomohla. Stejně tak USA. Ano, stojí za barevnou revolucí, změnou pro-ruské vlády a ustopení od deklarované neutrality a rozklížením obyvatelstva, ale reálná pomoc je, že odebíráte nějaké zboží, aby mohli na Ukrajině něco vyrábět  a prodávat. Že podpoříte ekonomiku, ne že dodáváte zbraně a podporujete nacionalismus a protiruské postoje.


Že plácám? Takže si reálně řekněte, co jste koupili původem z Ukrajiny, která je od nás vzdálena pár stovek kilometrů. Čím jste podpořili jejich ekonomiku a protiruský boj? I ty brambory vozíme z Egypta, cibuli z Nového Zélandu…


O Rusku si můžeme myslet cokoli, ale tlačíme ho do větší a větší izolace, ze které vede jenom cesta k Číně. Představte si spojení více než miliardy Čínanů s jejich průmyslovou základnou a ruského nerostného bohatství a vojenských technologií. Nic hezkého.


Pokrytecky se oháníme lidskými právy, ale zpráva, že při přípravě na MS ve fotbale v Kataru zemřelo 6500 dělníků ze zemí jako Bangladéš, Pakistán, Filipíny a dalších nás nechává chladnými. Katar je kamarád a protektor USA nyní prý pro Evropu vyjednává zkapalněný plyn z Kataru. Evropské státy jsou jako malé děti. A lidskoprávní organizace cílí jenom na vybrané státy. Na kámoše ne.


Když německý vice-admirál řekne, že Krym už zůstane ruský, stojí jej to místo.


Přitom Krym je přímým důsledkem barevné revoluce. USA  a státy EU ukázali ohebnost při uznání Kosova, takže Rusové zabavili Krym s kličovým Sevastopolem, pokud vím, bez jediného výstřelu. Nemyslím si, že by referendum o připojení k Rusku bylo nějak zmanipulované. Se všemi problémy asi lidé na Krymu čekali, že se  v Rusku budou mít lépe.


Rusko tu je, a snad nezmizí. Rozpad Ruska si totiž nemůže přát ani největší imbecil. Takže místo vymýšlení Vrbětic (stále žádné důkazy), sankcí a vyhrožování boje do posledního Ukrajince, je třeba začít normálně jednat a obchodovat. Sankce nikdy k ničemu dobrému nebyly. I velmocenským choutkám Ruska se dá bránit sebejistou politikou, pokud bychom v Evropě měli kvalitní politiky.


A pro úderníky a bojovníky. Připomeňme, že pro Ukrajinu nikdo nezvedne ani prst. I Biden mluví o rozlišování velké a malé invaze Ruska na Ukrajinu.


Ale my v těch Rusech tu paranoiu pěstujeme. Slovensko chce podepsat smlouvu o využívání letišť. Poláci by chtěli americké základny. V Kazachstánu proběhl neúspěšný pokus o barevnou revoluci. Pocit obklíčení v nich sílí a brzy se dostanou do stavu, kdy nebudou mít ustoupit kam.


Rusko je vzhledem k rozloze vojensky slabé v konvenční armádě. V podstatě ruská armáda není schopná celé Rusko na více frontách bránit. Větší konvenční válku si Rusko v vůbec nemůže dovolit.  Jedinou obranou jsou jaderné zbraně.


Proto stávající démonizaci Ruska považuji za nesmyslnou a pokryteckou. Žádný z těch Rusobijců totiž nemá plán, co s  rozpadajícím se, nebo nestabilním Ruskem. Jsou to totiž omezenci, kterým to určitá část obyvatelstva "žere".


Bohužel pro ovládání mas je vždy nutné mít strašidlo.



A ještě dvě momentky:

Pokud Ukrajina nebude dodávat pšenici do Asie a Afriky, hrozí další problémy (https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/valka-na-ukrajine-by-mela-fatalni-dopad-na-afriku-a-asii-40384842)

Černé uhlí vozíme z Austrálie, ale vlastní doly zavřeme (https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/kapacita-vlaku-nestaci-a-tak-do-cr-poprve-priplula-lod-s-uhlim-z-australie-40384860)





Aktualizováno Neděle, 23 Leden 2022 20:14
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit