Home Politika Blog Glosy 8.7.2023
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Glosy 8.7.2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 08 Červenec 2023 14:22

Dnes si zase dáme Ukrajinu. Zprávy posledních dní mluví o tom, že USA dodají všude po světě zakázanou kazetovou munici, protože ofenziva Ukrajiny je pomalá. V kontextu dřívějšího prohlášení představitelů USA, že jsou peníze za zbraně pro Ukrajinu na zabíjení Rusů nejlépe utracené peníze, tak je to zvláště pikantní.Toliko k morálním hodnotám.

Všechny demografické prognózy Ukrajiny jsou velmi děsivé a znamenají velký pokles obyvatelstva. Jediným smysluplným cílem Ukrajiny by mělo být šetřit životy lidí a snažit se dělat Ukrajinu takovou, aby se tam cítilo dobře i ruskojazyčné obyvatelstvo. Ale to se nestane, protože ukrajinskému vedení na tomto nezáleží, ale naopak.

Zelenský přijel loudit zbraně i do Prahy a zřejmě si odveze zbytek českého letectva (všechny vrtulníky Mi-24, spousty munice a další věci). Fiala se ještě chlubí stovkami kusů dodané těžké techniky... Z toho je zřejmé, že skutečný strach z toho, že by se sem Rusko chystalo, neexistuje. Jinak bychom naši armádu úplně nezbavovali techniky. Počítám, že už neexistuje PVO, dělostřelectvo, je zdecimované letectvo, nejsou zásoby munice... Ale budeme se chlubit pár Leopardy, které jsou přes 30 let staré a ze všech pohledů jsou to vraky, které ani nedokážeme nějak dále modernizovat.

Ale prosťoučkému obyvateli řekneme, že všechny ty desítky miliard jsou proti rozpínavosti Ruska a že jsou to staré šroty... Tak jenom jak může starý šrot účinně bojovat proti Rusku? Nebo snad posíláme vraky? Člověk musí být vymletý jako staré mlýnské kameny, aby zvládl ten vládní double-thinking. Skutečnost je taková, že se zbavujeme techniky, kterou jsme byli schopni dále provozovat i modernizovat za zlomkové náklady toho, co nám přijde z USA nebo Německa. Tam budeme na dluh kupovat techniku.

Dobré byly i případy, kdy novináři pravdy a lásky nepochopili svou roli a místo a jsou nyní z těch nejvyšších demokratických míst osočování, že by měli skončit. Stačila reportáž z výletu do Kyjeva v duchu, že vše ok, válka se tam dramaticky neprojevuje (výsledek zrušený FB profil novinářky) a dotaz na odsun ruskojazyčného obyvatelstva po válce. Výsledkem je shitstorm těch, co mají plnou hubu té jediné a správné demokracie. Zkrátka totalitní myšlení některych jedinců se nezapře. V každém případě už se požírají mezi sebou.

Jejich pojetí demokracie přesně odpovídá demokracii v názvu Korejské lidově demokratické republiky. Taková MPA (Pekarová) s tričkem "Rusko je teroristický stát" opravdu ukázala Rusku, zač je toho loket. To si za rámeček nedají. Teď jenom přemýšlím, jak správně nazvat dobrodružství v Iráku, nebo Afghanistánu,  a zachovat aspoň pro nějakou morální integritu.

Chce se mi zvolat: "Nechť odpadne vše, je co slabé a oportunistické. Ať zůstate to, co je pevné."

Ale udělejme krok k českému rybníčku. Do našeho rybníčka připlula smlouva s USA, na základě které se vzdáváme suverenity nad částí území a tím, co se tam děje. Obyvatel se raději nikdo neptá, třeba by to nedopadlo tak skvěle. Na lid musí být přísnost. Stejně jako se neptali lidí, když zvali vojska SSSR, tak se neptají, když zvou vojska USA. Pikatní je, že podepsali něco, co neví, co bude stát, neví, jak moc intenzivně to USA pojmou a proč je to pro nás údajně super. Aspoň se ale ukázal Babiš a jeho ANO jako B tým stávající vlády.Dříve či později bude nějaký nový Kocáb poklonkovat USA z našeho území... Tak zkrátka dějiny fungují...


Pojďme dále. Němčinář Rakušan s češtinářem Fialou uplácali a podepsali dohodu, na základě které budeme přebírat uprchlíky (hlavně Afrika a Asie) a nebo platit výpalné. Opět bez zájmu vládních médií. Lidem je do toho prd. Zvolili si je, tak vládnou. Mají ten mandát, že jo.

Ale stále tu panuje klid. I po tom, co ta skvělá imigrace a integrace inženýrů zahořela jasným plamenem ve Francii. Zřejmě je jim líto, že naše obohacení není na dostatečné úrovni, tak udělali krok tím správným směrem.







Aktualizováno Sobota, 08 Červenec 2023 14:57
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit