Home Politika Blog Úroveň novinařiny a čtenářů
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Úroveň novinařiny a čtenářů PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 30 Červenec 2023 06:14

Nezdá se to, ale část populace prodělala mediální lobotomii médiemi hlavního proudu. Pak zcela nekriticky přebírají vše, co jim tato vláda a její média předloží, i když si to odporuje každou druhou větou a popírá to mnohdy i poznanou realitu.

Současná válka na Ukrajině posloužila k vyvolání nenávisti na rasovém základě. Oblíbené spojení se stalo Russko.

Rakušan se chlubí, že zakázal ruským a běloruským sportovcům účast na sportovních kláních v ČR. Už ale neříká, na základě čeho. Jediné kritérium bylo národnostní. Takže se skoro divím, že ještě nepřišel s tím, že každý Rus bude nosit červenou hvězdu na kabátě, aby ho všichni poznali a mohli mu neustále poskytovat zpětnou vazbu. Už to koneckonců kdysi zavedl jiný Rakušan.

Ve své podstatě tato vláda a silové / represivní / soudní složky pošlapávají ústavu a psané zákony. Jak jinak by mohl řeporyjský Novotný vykřikovat o zabíjení čechů, vypalování jejich domů a zabíjení dětí zcela beztrestně (jak na internetu, tak v televizi), ale nějaký no-name Čermák dostane za podporu terorismu 5,5 roku natvrdo, za "Podle soudu se loni ve videu na facebooku vymezoval vůči novele pandemického zákona a podněcoval diváky, aby aktivně, i za použití násilí, zabránili jejímu projednání a přijetí" (https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/terorismus-cermak-trest_2303271141_zuj).

„Ani jeden z členů senátu žádnou nadsázku v tom videu nenašel. Video bylo velmi opravdové, projev obžalovaného velmi rozhořčený, velmi zlý, vulgární. Dosáhlo intenzity a společenské škodlivosti takové, že se jedná o trestný čin, veřejně podněcoval ke spáchání teroristického činu,“ řekl předseda senátu Tomáš Bouček.

Zdůraznil, že i když se Čermák může hájit svobodou slova, tato svoboda není bezbřehá a bezlimitní. Zdůraznil, že video s tisíci zhlédnutími a stovkami sdílení a komentářů Čermák odvysílal v době, kdy celý svět už dva roky svírala pandemie koronaviru.

Pokud tedy Čermák 5,5 roku, co za double thinking tu máme, že reporyjské "čuně" žeroucí brambůrky a mlaskající u koryta ještě nesedí na doživotí? Pardon, zapomněl jsem, je to člen ODS. Mladého Klause vyhnali, Novotného si hýčkají. Nic nevypovídá o ODS a potažmo této vládě více.

Ale dnes mě zaujal i článek na Iděsu nadepsaný "V Saúdské Arábii budou jednat zástupci 30 zemí o Ukrajině. Rusko není pozvané". Skoro to vypadá na megaizolaci Ruska, dokud si člověk nerozklidne detail a tam se nedočtete mnohem smutnější realitu


Na schůzku v Džiddě Saúdská Arábie a Ukrajina pozvaly také představitele Egypta, Indonésie, Mexika nebo Zambie. Prozatím není jasné, kdo všechno přijede, účast zatím potvrdila Británie, Jihoafrická republika, Polsko a Evropská unie. Spojené státy má znovu zastupovat Sullivan a s účastí počítá.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/v-saudske-arabii-budou-jednat-zastupci-triceti-zemi-o-ukrajine.A230729_200831_zahranicni_maku

Ale je velmi poučné studovat komentáře, jak jsou plné nenávisti. Naposledy to tu takto bylo v procesech s Miladou Horákovou, kdy  veřejnost včetně dětí žádala co nejřísnější tresty. V diskuzích na Idnes najdete ten největší lidský odpad. Je to dáno tím, že platí staré víno, ženy, zpěv a část populace možností ventilovat svou malost a nenávist zcela ovládnete. Oni jsou přece ti na té správné straně. Nechají se nalákat na to, že mohou zcela beztrestně urážet nějakou skupinu obyvatel, momentálně Rusy. Zkuste se vyjadřovat shodně, ale vyměňte Rusko za nějaký jiný národ. Palk vás čeká osud Čermáka.

Jenže pak tu nemáme svobodu. Tedy máme tu svobodu projevu, ale ne svobodu po projevu. Dle představitelů tohoto státu není svoboda bezbřehá, ale břeh je něco jako tekutý písek, jednou je tady, podruhé jinde, podle toho, jak se to hodí.





 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit