Home Politika Blog Zrušme EU, než bude pozdě
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Zrušme EU, než bude pozdě PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 24 Říjen 2023 15:21

Ve své podstatě je článek o chystaném zákazu chovu exotických (myšleno nepůvodních) zvířat pouze dalším krokem v nastoleném trendu.

 

"Bruselu přichází iniciativa, která má ve všech 27 unijních státech zakázat chov divokých a exotických zvířat v zajetí. Dotknout se má drtivé většiny rozšířených druhů, které chovají akvaristé či teraristé."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zakaz-chovu-divokych-a-exotickych-zvirat-v-zajeti-evropska-unie.A231023_192548_domaci_kori?zdroj=otvirak

 

Je nutné si uvědomit, že EU je nereformovatelná. Proč?

 

Začněme tím, že EU je vlastně byrokratický = úřednický aparát. Evropský parlament ani nemá zákonodárnou iniciativu a je v režimu odmávání všeho, co tam pošle Evropská komise s tisíci úředníků za zády.

 

Cílem úředníka ale není, aby se rozvíjela ekonomika  a žilo se lépe. Úředník hlavně musí generovat činnost a to tak, aby se jevil nepostradatelný. Takže co nejvíce dokumentů,  co nejsložitejší a hlavně nekoncepční. Sám si samozřejmě svou práci před sebou obhájí.

 

Každý úředník má svou agendu a ostatní ho nezajímá. Navíc se má v EU královsky a to mu dodává pocit nadřazenosti. Přece by nedostával ty peníze jen tak za nic?  Ten pocit moci se umocňuje tím, že má být "nadstranický" a zapomenout na svůj stát. To se sice mnohdy neděje, ale ještě více to vyvolává pocit nadřazenosti a odtrženosti od reality.

 

EU je nedemokratický systém, v podstatě úřednická totalita, která má všechny mechanismy nastavené na to, aby likvidovala jakoukoli zpětnou vazbu, která se nehodí.

 

A omezí úředník sám sebe? Určitě bude souhlasit se zrušením vedlejšího oddělení. Ale to jeho je přece důležité. Vždyť vyprodukovalo tuny nařízení a dokumentů.

 

Takže čím dříve se EU zruší, tím lépe. EU se dnes rovná zákazy, nařízení a dotace. Nic z toho nepodporuje skutečnou kreativitu při vytváření hodnot. A lepší EU nikdy nebude.

 

 

Ke stávajícímu Izralsko-Palestinskému konfliktu


Domnívám se, že dobré východisko z té situace není. Měli bychom být neutrální a spíše tlačit nějaké řešení, ideálně se vznikem Palestinského státu, do kterého ať investují muslimové.

Není v našem zájmu, aby Izrael pozabíjel statisíce civilistů a vyvolal uprchlickou vlnu,  která by se přelila do Evropy. Na druhou stranu není naším zájmem ani vymazání Izraele z mapy.


Nakouknout do diskuzí na internetu, to je jako koukat do žumpy, ze které se line strašný smrad. Člověk se až diví, kolik lidí podporuje masové zabíjení na jedn, nebo druhé straně.


Nemáme  dost informací, aby šlo posoudit, do jaké míry Izrael o akci Hamásu věděl a pustil ji, aby konflikt propukl a měl možnost zasáhnout.


Mě osobně přijde zvláštní, že západ nemá problém s tím, že Izrael na civilní oblast sype tisíce tun bomb. Ztráty musí být obrovské, už jenom z toho množství materiálu.

 

Spojení se arabských zemí nám také neprospěje. Hlavně když jsme se vymezili vůči Rusku s tím, že přejdeme na  arabská paliva. Tomu se říká krátkozrakost. Zůstanou jenom americká paliva a můžeme hádat, zda jejich cena poroste…

 

Ukrajinský konflikt tím pádem ustupuje ze zájmu. Ale všimněte si, že Rusko při útocích relativně šetří civilní obyvatelstvo. Rozhodně nesype tisíce tun bomb na města. Izraelský přístup, který západ podporuje, vyvolá nutně srovnávání přístupu západu k Ukrajině a Izraeli.

 

Nezapomínejme, že tohle srovnání ostatní státy udělají. Ten do očí bijící dvojí metr není dobrým příslibem pro budoucnost. Důvěryhodnost tzv. západu každým dnem klesá. A senilní Biden je už jen třešniškou na dortu.

 

V domácích vodách vyčnívá sedmilhář Piotr Fialenko. Ministr zdravotnictví má za to, že léky nejsou a nebudou, máme si zvykat na dobu nedostatku. Penicilin se tu za komunistů vyráběl a problémy nebyly. Dnes  problémy jsou. A navíc je považováno za naprosto normální, že se problémy neřeší, ale je potřeba si zvykat. Ale Fiala a spol. se pochválí.

 

Za mě je tohle největší úpadek za poslední desítky let. Politici nám močí na hlavu a část obyvatel si myslí, že je to déšť a ještě za to pětidemolici děkují. Taková hloupost je zkrátka impozantní.

 

Takže teď ještě budou zvyšovat daně. To, co prý nikdy neudělají. Prý budou setřit, ani to se nedaří. Zkrátka škoda mluvit.



 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit