Home Politika Blog Šílený střelec
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Šílený střelec PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 24 Prosinec 2023 05:44

Uplynuly tři dny od tragické události na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy.

Když shrnu, co bylo do této chvíle prezentováno tiskem.

Střelcem byl oceňovaný student školy ve věku 24 let. Před tím údajně absolvoval jedno z lepších a náročnějších pražských gymnázií.

Držitelem Zbrojního průkazu byl několik měsíců a byl majitelem několika pistolí ráže 9mm Luger a 22LR, brokovnice a pušky. Do školy nanosil větší množství střeliva a při opuštění domu se pokusil udělat primitivní nástražný systém založený na odloženém výbuchu plynových lahví.


Z pohledu jeho obětí se zdá:

  • Prvními v tuto chvíli známými obětmi mají být otec a 2 měsíční dítě v Klánovickém lese. Je -li to tak, byl to pro střelce zřejmě trénink, jak bude reagovat na zabíjení vč. zabití dítěte.
  • Druhou obětí má být jeho otec. Zaznamenal jsem, že byl snad zabit sekerou. Matku zřejmě zachránilo to, že musela nečekaně do práce. O osudu sestry střelce se zatím nic nepsalo. Nevíme, co za důkazy našli v domě, že během pár desítek minut měli hotové testy balistiky, aby mohla PČR prohlásit, že v Klánovickém lese zabíjel on.
  • Na půdě Filosofické fakulty po střelci zůstalo 14 obětí mrtvých a další zranění. Střelec se pak zastřelil brokovnicí.


Je na místě ptát se, PROČ střelec zabíjel. A to zatím nikde neuvedli.

Jsou tu odkazy na nějaký kanál na sociálních sítích, ale byl jak v ruštině, tak byl různě modifikován i po jeho smrti. Proč a motiv je nejdůležitější otázka.

Proč začal vraždit? Proč zahrnul mezi cíle své rodiče? Proč vraždil ve škole?

Dále iDnes uvedlo, že dle jejich informací se léčil s psychickými problémy - již nyní je platný zákon, který nařizuje toto ohlásit policii, aby mohla zbraně odebrat až do nařízeného psychiatrického vyšetření. Takže znovu proč? Desítky rodin nyní mají tragické vánoce a zbytek společnosti se ptá proč? Proč se to stalo, šlo tomu zabránit? Byl zásah policie ten nejlepší možný?

Samozřejmě se nyní objevili zakazovači všeho. Zakažte zbraně. Studenti fakulty již přispěchali s peticí, aby nikdo neměl zbraně. Na vysoké škole a neptají se proč? Nikdo neviděl žádné signály? Nikdo nereagoval? Ale myšlenka zakázat je jim tak blízká...

Politici hned mluví o bezpečnostních rámech, kontrolách, o možných změnách zákona. Ale opět se nikdo neptá proč.

Proč se nikdo neptá, jak tato společnost zcyničtěla? Jak začala ekonomicky strádat a jaký to má neblahý dopad na psychické zdraví obyvatel, o fyzickém zdraví ani nemluvě?

Jak můžeme akceptovat vystavování Putina v pytli na mrtvoly? Denní zprávy z ukrajinské války do posledního ukrajince, kde se to desetitisíci mrtvými jen hemží a v novinách najdete oslavné články, jak Ukrajinci zabíjí "skřety" z východu včetně oslavných videí. A jako do nejsmrdutější žumpy se podívejte do oslav v komentářích pod těmito články.

Jak je možné, že ministra zdravotnictví dělá někdo jako leopardík Válek - obvolejte 100 lékáren a třeba lék někde bude. Nebo jeho hláška, že léky zkrátka již nebudou běžně dostupné a máme si zvykat na nedostatek.

Ministryně války se nechává fotit s tankem v kabelce. Premiant ODS, řeporyjské cosi, se chlubí vlastnictvím nelegální zbraně a toho, jak si ji pořídí legálně, až nebude v podmínce.

Náčelník generálního štábu by pořád připravoval jadernou válku s Ruskem...


Tato společnost je zkrátka vystavená smrti, mrtvolám a všem průvodním jevům zabíjení neustále a mohou za to především politici, kteří nastavují laťku chování a témata. Všechny ty televizní seriály plné mrtvol, které běží den co den.

Na jedné straně tu máme ekonomický propad, kdy vláda zvyšuje daně, neřeší příčiny ekonomického poklesu vč. extrémních cen energií a lidem říká, najděte si druhou práci. Na straně druhé sponzoruje neziskovky a omezovače všeho, co se týká lidí. Nejlépe aby lidi seděli doma, zatímco politiici budou o jejich životech rozhodovat na konferecích.

Vláda plánuje nakupovat zbraně za desítky a stovky miliard, navíc v zahraničí, kdy z toho místní průmysl a tím pádem ekonomika a lidi nebudou mít nic.

Podnětný komentář najdete např. https://www.fintag.cz/2023/12/22/komentar-tahnete-do-haje-vsichni-pryc/


Je třeba, aby se začala uzdravovat společnost. Je na čase, aby lidé vč. studentů měli nejen práva, ale i povinnosti. Aby tu byla politická a ekonomická svoboda, aby lidé opět nacházeli radost ze života. Ne jako ten pán, co se zastřelil před úřadem vlády na protest proti cenám energií a vláda a média mlčí.

Aby tu bylo funkční zdravotnictví, které se nepozná tak, že vás při havárii dobře sešijou, ale že má každý svého obvoďák i zubaře a pokud se objeví komplikovanšjší problém, tak se řeší rychle a ne že čekáte na vyšetření dlouhé měsíce. Že když potřebujete léky, tak je seženete a neřeknou vám, že dobře už bylo. Tato tragédie totiž nebyla o vlastnictví zbraní, byla o zdraví ve společnosti.

Je na čase, aby tato vláda a všichni její exponenti šli od válu a přišli jiní a noví lidé, kteří místo vysílání signálů začnou něco dělat.



Aktualizováno Neděle, 14 Leden 2024 15:29
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit