Home Politika Blog Glosy 14.1.2024
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Glosy 14.1.2024 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 14 Leden 2024 14:52

Pojďme si proletět mainstreamový tisk.

Idnes nás upozorní na lepší zítřky v bývalé velmoci Velké Británii. Bývala to říšě, nad kterou slunce nezapadalo. Bývala. Nejenom lékařská péče tam setrvale upadá a v diskuzi pod článkem se dozvíte, že Češi žijící v Británii sednou do letadla a letí se nechat ošetřit do Prahy. Nicméně zrovna v tomto naše vlády makají na tom, abychom na tom byli podobně. Chybí dětští lékaři i stomatologové. Lidé už za ošetřením zubů začínají jezdit do Polska. Patříme na ten západ, že.


Mladí lékaři v Anglii zahájili 3. ledna šestidenní stávku, nejdelší v historii britského zdravotnického systému NHS. Skončila v úterý. Pohotovostní služby nemocnic dostala pod větší tlak, než pod kterým už byly, a vedla k odkladu či zrušení stovek tisíc návštěv pacientů objednaných k lékaři.

Čekací lhůty na zdravotní péči zapříčiněné pandemií covidu-19, stávkami a nedostatkem personálu jsou nyní ještě delší; na čekacích listinách NHS je kolem 6,4 milionu pacientů, z toho 42 procent bude čekat déle než 18 týdnů. Britové si pomalu zvykají, že zdravotnický systém nefunguje, když ho potřebují, píše týdeník The Economist ... Mnohem smutnějším faktem připomínajícím meziválečnou situaci je, že více lidí je nyní bez zdravotní péče. Zubařská péče pro děti je dostupná s obtížemi a zaměstnanec s běžnou mzdou by na výměnu kolenního kloubu v soukromé nemocnici vydělával pět měsíců.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/velka-britanie-zdravotnictvi-problemy.A240109_141048_zahranicni_ert


Ono je vůbec zajímavé, jak se svět mění. V oblasti Rudého moře dokázali Husiové zastavit část lodní dopravy. USA a Velká Británie na ně nyní útočili. Velká Británie použila 4 (čtyři) letadla na protivníka, který nemá ani PVO, ale víc toho asi do kupy dát nedokázali. Velká Británie zkráta již není světově relevatní vojenská síla. Ale pointa je někde jinde. Útok na Husie proběhl, ale co dál? Nepodvolí se, předpokládám, takže přijdou další útoky? Kolik jich přijde, než lodě vystřílí vše, co mají k dispozici a budou se muset vrátit. Dost se toho poslalo na Ukrajinu a do Izraele. Co tedy budou používat? Navíc, jak chcete vystřílet někoho, kdo nemá průmyslovou základnu, centralizovaná sídla vedení a má dost nízké životní nároky. Skoro bych si tipl, že přesně tohle Husiové chtěli a USA se svými partnery míří k porážce, protože nebude jednoduché z toho nějak smysluplně vycouvat. Nejde o to dát ránu, ale přemýšlet dopředu a to se holt nenosí.

To samé Izrael. Po týdnech bojů ovládli kus Gazy. V podstatě za mlčení médií to tam mlátí hlava nehlava, včetně civilistů. Jak se tohle Izraeli vrátí ještě uvidíme, ale dvojí metr západu nemůže mít lepší ukázku. Porovnejme civilní ztráty při útocích Ruska na Ukrajině, civilní ztráty v Gaze a pak útok Ukrajinců na civilní centrum Bělgorodu.  Z dějiného pohledu se nyní západ diskvalifikuje z pozice morálního arbitra a strážce. Dopady budou zřejmě obrovské.

V Českých luzích a hájích odeznívá masakr na Filosofické fakultě. Rakušan dělá vše pro to, aby nemusel rezignovat po tom, co poslední 2 roky měnil všechny na důležitých funkcích za kamarády. Ostatně Dozimetr se nám nějak vleče. Rakušan se zkrátka nitek na MV musí držet, jinak by taky mohl do báně.

Hladní PePa by rád Euro. Je to myslitel a ekonom. Nyní, kdy má Eurozóna obrovské dluhy, kdy naše ekonomika je ve stagflaci, to by opravdu pomohlo, zdražit vše a ještě odevzdat správu financí do Brusele. To už to tu můžeme zavřít.

Ostatně evropské státy ekonomicky chřadnou delší dobu - na vině je nejen EU a její orgány zcela odtržené od reality, ale hlavně ekonomické následky Green Dealu spojené se zdražováním energií umělými poplatky a likvidací průmyslové základny. Uvidíme, co protesty německých zemědělců. Ty by také mainstream nejraději vymlčel, ale jde to docela špatně. Celá EU je postavená na dolování renty z východních členů a transferech k západním členům. V EU jsou si všichni samozřejmě rovní, jenom někteří jsou si rovnější, viz různé dotace.

Tato demoliční vláda ovšem pokračuje dále. Nejraději by zavedla nějakou formu oligopolní vlády, kde volby dopadnou jak je potřeba díky korespondenční volbě. Vzpomeňte na prezidentské volby, jak se mladí organizovali, aby důchodci nešli volit Babiše, nebo aby volili tak, jak jim mladí řeknou a dovolí. Fakt si někdo myslí, že jsou korespondenční volby svobodné? To, že to na západě mají, není známka ničeho jiného, než se se západ odklání od svobodné a demokratické společnosti. A není nejmenší důvod je následovat.




Aktualizováno Neděle, 14 Leden 2024 15:29
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit