Home Politika Blog Skončí Nečas a bude hezky?
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Skončí Nečas a bude hezky? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 15 Červen 2013 18:42

Zásah policie vůči lidem kolem premiéra Nečase a lobistů je nadějí, že v této zemi, která spadá mezi státy s největší korupcí na světě, je ještě aspoň trochu funkční policie, státní zástupci a soudy.

Když jsem poslední roky sledoval politickou situaci, připadal jsem si jako ve feudalismu. Pozice, dotace a vše se rozdělovalo dle přízně vládnoucí politické strany a jejích loutkářů - lobistů. Ti stojí opodál a berou svá procenta z každého kšeftu.

Nicméně dokud nebude sedět Kalousek a jemu podobní, je to jen záchvěv a sbírání menších ryb. Kauza Nagyová a spol. je teprve na začátku, vláda padne snad co nevidět. Otázkou je, zda se začne po odchodu Nečase konečně vyjasňovat, nebo jen nastoupí jiná partička, která si řekne, že tu policii zvládne, jako to například zvládal Topolánek s Dalíkem.

V souvislosti s pádem vlády mě ještě napadá, zda v celé záležitosti nehrají roli církevní restituce a podpis smlouvy o finančním vypořádání. Kdyby ji nepodepsali hned, k čemuž je nikdo nenutil, tak by zřejmě církevní restituce (předposlední velká privatizace) nebyly a nemohli by tolik nahrabat.

Věřím, že pokud mají odposlechy, tak toto bude jeden z kamenů celé mozaiky.

 

Aktualizováno Sobota, 15 Červen 2013 18:58
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit