Home Střelectví
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Střelectví
Zbraně ZH detailněji PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 05 Listopad 2022 16:04

Zbraně ZH byly vyráběny brněnskou Zbrojovkou, později, po revoluci, přejmenovanou na Brno Arms.

Jedná se o brokové, kulové a kulobrokové kozlice, jejichž konstruktér byl Emanuel Holek. ZH znamenalo Zbrojovka Holek.

Dvojková řada se vyráběla od roku 1966. Trojková od roku 1969. Zahájení výroby první řady jsem zatím nedohledal.

Na rozdíll od většiny kulobroků má ZH horní hlaveň kulovou, tudíž i přední spoušť je kulová. Např. IŽ to má naopak.

Napínáček se dal dokoupit, mám ZH jak s napínáčkem, tak bez. Moc jsem mu na chuť nepřišel.


Aktualizováno Neděle, 06 Listopad 2022 12:11
 
Kulobroky ZH pohledem začínajícího myslivce PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 02 Listopad 2022 18:49

Každý střelec prochází tím, že neustále hledá, co mu bude vyhovovat. Nakupuje zbraně, někteří i prodávají, mění doplňky a pořád zkrátka blbne, aby byl dle možností peněženky spokojený. Protože jsem před pár lety učinil další krok a stal se myslivcem, začalo laborování v oblasti zbraní, které jsem chtěl používat k lovu.

Záleží na honitbě a podmínkách, ale já zjistil, že mé zbraně zaměřené na přesnou či taktickou střelbu jsou mi na nic. Nechcete tahat mnohakilovou kulovnici s nožičkama, velkým puškohledem, ani nějakou samonabíječku. V tomto se snažím dodržovat tradice a nosit zbraně evropského mysliveckého typu. Nejjednodušší je rozhodnutí o koupi brokové kozlice, nebo dvojky. Zajímavější to začne být u kulové zbraně.

Já do začátku zvolil kulobrok. Konkrétně jsem začal s kulobrokem ZH, jedničkovou baskulí a dvojkovou hlavní 204 s dodělávaným napínáčkem. Poté jsem přešel na ZH 304. Velký pozor na inzeráty. Trojková baskule se pozná podle leptu. Hodně se prodávají různé kombinace verzí, kdy za trojkový kulobrok je prohlášena jedničková baskule (má nejmenší bezpečnost, lze odpálit při neuzavření hlavní) a trojkové hlavně.

Aktualizováno Středa, 02 Listopad 2022 19:35
 
CZ P10C - zásobníky a mířidla PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 02 Březen 2022 19:48

Dovolím si upozornit na nemilou vlastnost, kterou Zbrojova Uherský Brod zavedla. Ze začátku výroby měla CZ P10C jiné zásobníky, než se používají nyní. Koupíte originální zásobník na CZ P10C, ale ouha, nedrží ve zbrani. Starší provedení mělo méně výřezů pro záchyt zásobníku, novější mají další výřezy.

Takový Glock vede různé generace a deklaruje kompatibilitu. U Zbrojovky nevíte, co máte za verzi, dokud to nezkusíte. Aneb zákazník musí být stále v pozoru.

Takže jak z toho, když jsem se stal majitelem dvou starých, ale nově koupených, zásobníků? Protože jsem vše vyhodil, jak účtenku, tak obaly, nezbylo než se pokusit metodou DODO /dodělej doma/ zásobníky zprovoznit. Podle funkčních zásobníků jsem vybrousil drážku a zásobníky se jeví nyní jako funkční.

Otvor je třeba naměřit dle funkčního zásobníku a pomale zvětšovat. Kov je tvrdý a jde to pomalu, ale jde to.



 
Recenze hradla Caldwell Balistic Precision - 1. díl PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 26 Září 2020 15:55

Za účelem měření rychlosti přebíjených nábojů jsem pořídil hradla Caldwell Balistic Precision.

Pojďme se na ně tedy podívat. Hradla jsou vyrobená v Číně, jak jinak. Tělo je ze zeleného plastu, a upřímně, moc přesvědčivě nevypadá. Na straně je vypínač, stejný jako na čínských hračkách, který přepíná měření buď  v metrech či feetech/stopách za vteřinu. Do plastového těla se vloží 4 tyčky, které drží plastovou clonu. a to je vše. Energii obstarává 9V baterie.

Zcela nepoužitelná je aplikace. V krabici je sice klasický audio kabel (proč zrovna audio???), který umožňuje propojení s mob. telefonem, ale aplikace je zcela nefunkční (Android). Neustále padá, také hodnocení aplikace je v shopu cca 2,6 bodů z pěti. Takže tudy cesta nevede. Až budete měřit, nezapomeňte tužku a papír, ať si to můžete poznamenat.

Zatím jsem zkoušel měřit vzduchovku. Za normálního slunečného dne hradla fungovala a měřila. Nemám referenci vůči jiným hradlům, takže nezbývá, než výsledku věřit.


 
Recenze spektiv 20-60x60 z Lidlu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 13 Duben 2020 18:24

Již pár let mám z Lidlu spektiv 20-60x60, který stál necelý tisíc korun. Výrobce je Bresser a spektiv by měl mít skleněné čočky ze skla BK-7.  V krabici dostanete malinký třínohý stativek, pouzdro na spektiv a samotný spektiv se zabudovanou sluneční clonou. Pořád se prodává - link: https://www.lidl-shop.cz/BRESSER-Spektiv-se-zoomem-20-60-x-60/p100272207.

Aktualizováno Pondělí, 27 Duben 2020 13:58
 
«ZačátekPředchozí1234567DalšíKonec»

Strana 1 z 7