Home Politika Blog
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Politika
Cenzura PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 24 Prosinec 2016 15:39

Před vánoci proběhlo novinami několik článků o tom, jak některé státy cenzurují internet. Typicky se skvěla na špici Čína a totalitní státy, většinou nesmí chybět Rusko. O našich arabských spojeních se většinou mlčí. Jací chudáčci, lidé, žijící v zemích cenzurující internet, nedostatnou se k nezávislým, nebo státem nechtěným informacím. Oč lépe jsme na tom údajně my.

To je přece podstata cenzury - formovat náhled prostého občana, protože, občan = ovce jedna, přece není schopen posoudit, co je pravda a mohl by se motat po konspiračních webech a nedejbože, začít přemýšlet a porovnávat sdělované informace a jeho každodenní realitu a tím ohrozit pozici vládnoucí vrstvy.

Aktualizováno Úterý, 27 Prosinec 2016 12:58
 
Německý atentátník zastřelen v Itálii PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 23 Prosinec 2016 10:53

Dle dnešních zpráv byl muslimský Tunisan podezřelý z útoku nákladním autem v Berlíně zastřelen při kontrole v Itálii.

Tak nějak mám pocit, že doby, kdy byl v Německu pořádek a Němci byli schopní efektivně fungovat, jsou pryč, tedy jestli vůbec kdy byly. Až příliš to připomíná selhání Němců při masakru v Mnichově 72, kdy hromada selhání Německé policie vedla k založení jednotky GSG9.

Mimochodem, píše se, že tento migrant přišel do Evropy po Arabském jaru a měl pestrou zločinnou minulost, kdy v Itálii vypálil školu a úřady ho poté sledovaly. Navíc měl několikero identit. Kdybychom byli v normálních právních státech, tak už si po vypálení školy nevyjede dál, než na vězeňský dvorek.


Aktualizováno Středa, 04 Leden 2017 06:06
 
CZEXIT nebo rekonstrukce EU? Díl 1. PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 23 Prosinec 2016 04:44

Čím dál více je zřejmé, že EU nefunguje, jak má. Přichází tedy na přetřes otázka, co s tím a proč vlastně EU nefunguje, v čem selhává a zda je vůbec možné její fungování změnit tak, aby více odpovídala přání občanů, a ne jen přání vybraných. Postupně bych chtěl v několika příspěvcích popsat, co na EU nefunguje a jaké jsou možnosti změny, a zda by pro nás nebyl lepší CZEXIT. Nejsem odborníkem na všehomír, takže se pokusím zřetelně oddělovat citace (kurzíva) od vlastních názorů.

Aktualizováno Pátek, 23 Prosinec 2016 08:13
 
Smrt ruského velvyslance v Turecku PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 20 Prosinec 2016 06:55

Včera byl zastřelen příslušníkem Tureckých ozbrojených sil (zprávy se různí, zda to byl policista, nebo příslušník tajné služby, dokonce to vypadá, že to byl člen přidělené ochranky Tureckýc bezpečnostních sil) velvyslanec v Turecku  A. Karlov.

Jak je islamistům příznačné, střílel na neozbrojeného člověka zezadu.

Jenže Rusové nejsou ořezávátka jako jsou Evropská unie a (západo)Evropské státy a počítám, že odpověď na sebe nenechá dlouho čekat. Takže držme palce, aby byla adekvátní a dostatečně vypovídající v tom smyslu, že na diplomaty se nesahá.




Aktualizováno Úterý, 20 Prosinec 2016 07:03
 
Náklaďák podruhé PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 20 Prosinec 2016 05:14

Zase se ukazuje, že nápady Evropské komise odzbrojit Evropany mají jednu velkou chybu, a to, že migranti si z toho nic nedělají a klidně si ukradnou nákladní auto s traverzami, když je potřeba, zabijí řidiče a vyrazí na vánoční trhy, třeba do Berlína, jak nám v praxi ukázali včera. Zřejmě šířit islám.

Německý ministr de Maiziere se zdráhá útok označit za teroristický útok - koneckonců zabitý polský řidič, náklaďák, traverzy, vypnutá světla a vánoční trhy v centru města, to je typická nehoda, která se v Berlíně stává. Jo, a řídí Afghánec / Pákistánec - ještě se ukáže, že přišel jako "syrský doktor" ,který vyslyšel volání Merkelové po kulturním obohacení,... Aneb Německá politika v praxi. Němci by se měli zamyslet, volby mají přede dveřmi. Jestli ani toto nezlomí Merkelové vaz, tak už vážně nevím.

Z pohledu České republiky bychom měli zvážit způsoby, jak minimalizovat uprchlíky islámského vyznání na našem území, případně vystoupit ze Schengenu. Jakou hodnotu totiž bude mít svoboda cestování po Evropě bez pasu, když se budete denodenně bát pustit děti do školy, jet metrem, nebo autobusem, jít na nákupy, zajít na sportovní utkání, nebo koncert? Když přestaneme pořádat trhy a různá setkání, protože je možné, že se tam vetře islámský terorista? Pro mě má tedy větší hodnotu denodenní svoboda a bezpečnost, než párkrát do roka ukázat na hranici pas.

Ve Francii mají výjimečný stav, z pohledu útoku v Nice jim to bylo k ničemu. Na každém rohu nemůže stát tajný, stejně tak odposlouchávání všeho a všech nepomůže, pokud nefunguje ochrana hranic a perzekuce těch, kteří je překračují bez nejmenšího problému, a kteří nám vnucují svou "výbušnou" kulturu.




Aktualizováno Úterý, 20 Prosinec 2016 05:41
 
«ZačátekPředchozí51525354555657585960DalšíKonec»

Strana 58 z 85