Home Politika Blog
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Politika
Sobotka a Klokánky: Zloděj křičí chyťte zloděje PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 29 Červenec 2015 04:56

Prezidentův mluvčí tlumočil názor prezidenta Zemana, že na Klokánky peníze nejsou, ale zhruba 1,4 miliardy (cca 300 milionů letos, 1,1 miliardy příští rok) na 1500 běženců jsou. A Sobotka byl na střeše.

Klokánky hodnotit nebudu, spíše popíši zajímavý princip, kdy vláda, která neustále hospodaří se schodkovým rozpočtem (tedy dluhem, který neustále zvyšuje) používá argument o katastrofálním zadlužení klokánků.

Ano, český politik je filuta. Katastrofálně zadlužuje všechny občany, jenom to není přímo vidět. Také za to není odpovědný a v nejhorším použije úplně stejný argument - to bylo minulé vedení. Státní dluh totiž není nic jiného, než dluh, který je někomu třeba zaplatit. Stát na svou činnost potřebuje více peněz, než má. Jak se splácí? Např. ze státního rozpočtu. To se to Sobotkovi hospodaří s každoročním schodkem kolem 100 miliard.

Ještě k nákladům na ekonomické uprchlíky = běžence. Jenom letos budou náklady cca 200.000Kč (ano, dvěstě tisíc) na jednoho uprchlíka, v příštím roce to bude 730.000 Kč na hlavu. Jeden ekonomický uprchlík nás vyjde v příštím roce na třičtvrtě milionu. Divíte se potom exodu z Afriky a Blízkého východu?

Vzpomeňte si na to, až budete dávat drobné při sbírkách pro pomoc pro české děti, kdy je nutná léčba v zahraničí, kdy nemají zdravotní pomůcky, kdy jsou zadlužené Klokánky, kdy se řeší přidáni stovky důchodcům. Podívejte se na svou výplatnici a kolik vyděláte za rok, nebo kolik jste zaplatili na daních. Ať máte porovnání ze života. Příští rok má být mimochodem schodek rozpočtu přes 70 miliard.

V některé literatuře se uvádí, že nejrychlejší likvidace protivníka v diskuzi je obvinit ho z fašismu, xenofobie nebo rasismu. Předmětem diskuze pak není faktické téma, ale protivník se musí bránit jenom těmto obviněním. O to samé se pokusil Sobotka, akorát na to šel přes "pudy" od lesa. Odvádí pozornost od skvělého obchodu, který uprchlíci pro vybrané neziskové organizace budou.

Není to tak dlouho, co prosákl tento business model v Itálii, kde mafie (zločinecká organizace) ve spolupráci s politiky měli cíl: "alespoň euro denně z každého uprchlíka do naší kapsy". Jsme v Čechách, takže u nás těch EUR bude aspoň 5.

Články např:

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zeman-nesmi-sirit-zlobu-vuci-imigrantum-tvrdi-sobotka_350376.html

http://www.novinky.cz/domaci/376183-nejhorsi-pudy-sireni-nevrazivosti-sobotka-kritizuje-zemanovy-vyroky.html

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/371558-uprchlici-jsou-prima-kseft-v-italii-z-nej-profituji-politici-i-mafie.html



Aktualizováno Středa, 29 Červenec 2015 05:41
 
Současné útoky islamistů jsou začátek PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 27 Červen 2015 05:37

Kdesi jsem četl zajímavou frázi: "Ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim". Domnívám se, že se dostáváme se západní společností na rozcestí. Pokusím se o drobnou úvahu, proč to tak je.

Podívejme se pár let dozadu. Klesá porodnost v západním světě, včetně Ruska. Stoupá sice životní úroveň, ale je to díky zadlužování a lidé díky nedostatku vyšších ideí přechází ke konzumní společnosti, kterou charakterizuje nezájem o vše, kromě sebe sama. Výzvy k občanské společnosti, kde je silný neziskový sektor, který měl sanovat vyprázdněnost ideálů západní společnosti a konzumismus, přinesly pravý opak. Neziskovky a jejich vedoucí představitelé pochopili, že nejlepší problém je ten, který si vytvoří, zmedializují a dostanou na něj dotace. Ve stejném business modelu je multikulti svět a přijímání uprchlíků. Na uprchlíky jsou dotace, dají se s tím vytvořit začleňovací programy, monitorovací a osvětové akce. Joj, to se to dojí rozpočet a zadlužuje stát. Co na tom, že většina stávajících uprchlíků je ekonomických - nestojí o začlenění do společnosti, stojí o pohodlný život, ale se svými kulturními hodnotami. Proto je pro západní společnost smrtelná kombinace líného ekonomického uprchlíka a aktivní neziskovky - ve výsledku pozitivní diskriminace, kterou platí běžný občan jak ze svých daní, tak ztrátou svých svobod. Kdo se ozve, dostane nálepku rasisty a xenofoba. 

Snaha o integraci viditelná v EU zmutovala do nové a ještě horší RVHP. Byrokraté dostali možnost řídit lidem život a rychle se jí chopili. Vytváří normy a předpisy na cokoli, počínaje zakřivením banánů a snahu o zrušení politiky národních států konče. Žijí si ve své bublině mezi Štrasburkem a Bruselem a konzumní pasivní Evropané se nestačí divit. Cílem již není efektivní uspokojování potřeb lidí a rovné podmínky, ale bezpohlavní byrokracie žijící samostatně za stohy předpisů a zákonů. Politikům se zalíbila moc. Pochopili, že stačí hrát divadlo pro voliče a dříve či později se dostane opozice dopředu a vítěz dozadu, mezitím existují dotace a díry v zákonech, že. Obě strany to ví, tak proč by se nedomluvily. Podívejme se například v Čechách na politickou scénu - existuje tu opravdová pravice a levice?

Co se mezitím odehrálo v Africe, Blízkém východě a dalších částech světa? Ve spoustě států byly a jsou diktatury. Dokonce existují různé formy otroctví. Někde proběhly genocidy na základě etnické příslušnosti. Na místě je otázka, proč si evropští humanisté myslí, že tisíce let vývoje Evropy je možné vyvážet v instatní podobě do států, kde před 100 lety žili téměř v době kamenné?

Proč si myslíme, že diktatura je to největší zvěrstvo? Čeho jsme dosáhli odstraněním diktatur např. v Egyptě, Lybii, či nedokončenému svržení Asada v Syrii? Kam směřuje Turecko odklánějící se od odkazu Kemala Ataturka? Dříve relativně sekulární státy respektující náboženskou svobodu, ne už tak svobodu slova, nyní nerespektují ani náboženskou svobodu, ani svobodu slova. Lidé se objektivně nemají lépe a jsou nuceni přecházet na dogmatický výklad islámu, nebo zemřou. Islám je v tomto případě agresivní náboženství, vůči kterému neexistuje demokratická paralela právě díky neexistující odluce církve od státu v islámském světě. Aby to fungovalo, musela by to být opět diktatura. Islám posledních tisíc let stagnuje co se týče podpory vědy a rozvoje společnosti, co mu ale jde, je šíření se mečem a konzervace středověkých hodnot. Co vynalezli muslimové v posledních stovkách let? Čím přispěli lidstvu? Pořád omýlaný Avicena a arabské číslice jsou právě těch přibližně tisíc let staré. Před těmi tisíci lety byl zlatý věk islámu, který ale skončil.

Aktuální vlna terorismu ve Francii a Tunisu, vznik No-Go zones ve velké Británii i Švédsku mají společné jedno. Islámští imigranti se nechtějí přizpůsobit, chtějí pohodlnější život se svými hodnotami, kdy je živí západní společnost. Poté, co dosáhnou kritického množství, začne platit právo Šária i v Evropě, ostatně již platí v No-Go zones, kam se policiie neodváží. Pokud ano, obviní ji imigranti a neziskovky z rasismu.

Západní společnost se terorismu a nakonec zániku neubrání, pokud si nepřizná, že není v jejích zájmu a její povinností pomáhat všem, kdo se i vlastní vinou má špatně. Že je důležitější podporovat vlastní obyvatele, než je omezovat, aby podporovala imigranty. Dokud se nevrátí k vlastní síle a vynucování svých hodnot a práv.

Jsme na prahu kulturních střetů, které slabí duchem nepřežijí.


Aktualizováno Pátek, 28 Srpen 2015 04:02
 
Rusko-krymské sankce PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 19 Červen 2015 16:09

Tak EU s velkou slávou prodloužila sankce proti Rusku a Krymu. Je ostatně velmi zajímavé, že cílem sankcí je zejména Krym. EU tak říká, že potrestá lidi žijící na Krymu za to, že se stali součástí Ruska. Zřejmě jí je líto, že nenastal ukrajinský scénář, jinak si to moc nelze vysvětlit. Budete někoho sankcionovat a myslet si, že Vás bude mít rád.

První, co bychom jako vyspělá demokracie (ehm) měli udělat, je respektovat právo na sebeurčení. Podívejme se na Chruščova, který daroval Krym Ukrajině, podívejme se na Kosovo a humanitární bombardování, útok na Irák kvůli vymyšleným zbraním hromadného ničení, celé Arabské jaro a jeho následky, vměšování USA do ukrajinské politiky (telefonáty Nulanové) a další. Opravdu se jedná ve vztahu nejen k Ukrajině o konzistentní a úspěšnou politiku?

Je to těžké si přiznat, ale EU a USA zde nehrají roli kladného hrdiny, ale spíše přihlouplého balíka (EU), kterého řídí velký, zámořský, soused (USA). Tyto rádoby exporty demokracie a vnímání světa selhávají a selhávat budou. Nelze stovky let vývoje Evropy a migrantů do USA nahradit několika revolucemi ve státech a národech, které se k demokracii a lidským právům nikdy samy nedopracovaly.

Ano, lákavé je na západě materiální zabezpečení. To je cílem migrace a závisti v chudších státech světa. Ne zdejší demokracie, svoboda a zbytky práva. Proč by měly kultury dodnes postavené na respektu k síle respektovat práva někoho jiného, mnohdy slabšího. Tisíce let platilo, že silnější vyhrává a pouze pseudohumanismus posledních 20 let si myslí něco jiného.

Souhlasím s názory, že současná politická reprezentace dělá politiku podobnou appeasementu z třicátých let 20. století, který skončil největším světovým konfliktem a desítkami milionů mrtvých.

Přitom cesta ven je, přestaňme se všude cpát a exportovat naše pojetí světa. Nechť existuje multikulturalismus - každá kultura ve svém přirozeném státě. Ne všechno smícháno v Evropě, která pak nemá žádné hodnoty a upadá v přímém přenos. Hlavně že funguje televize a vychází plátky několika miliardářů, kteří ovlivňují veřejné mínění tak, aby se jejich majetek rozmnožil. Ano, jedná se o všechny ty dotační programy, multikulti organizace vytvářející a řešící vytvořené umělé problémy.


To, s čím má Evropa a Západ obecně největší problém, to je falešná korektnost - tedy posvěcené lhaní a zatajování pravdy za roušku korektnosti. Jiné názory jsou stigmatizovány, označovány za rasistické, xenofobní a podobně. Začíná fungovat autocenzura lidí. O některých věcech se nemluví, některé jevy se nezkoumají (např. zločinnost či porodnost podle etnika) a tak dále.

Chcete žít v hyperkorektním a vyprázdněném světě, ve kterém není možný dialog založený na faktech a názorech? Děkuji, já tedy ne.




Aktualizováno Sobota, 20 Červen 2015 17:02
 
Schwarzenbergu, Štětino - kde jste? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 10 Červen 2015 17:18

Halóó, kde jste kdo? V Saudské Arábii odsoudili člověka za to, že psal na internet liberální názory.  10 let vězení, 1000 ran bičem a s našimi multikulti sluníčky a ochránci práv to ani nehne. Kde jste všichni ochránci Pussy Riot? Ochránci lidských svobod? Kde jsi Schwarzenbergu, Štětino? Kde dštíte hněv, spřádáte podpisové akce? Kde navrhujete sankce?

A jéje, já zapomněl. Saudská Arábie je spojenec USA, takže jste zticha. Není to v Rusku, sorry, tak někdy jindy.



 
Šabatová - příběh lidské omezenosti PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 04 Červen 2015 17:44

Jenom pro připomenutí, Šabatová - coby "ochránkyně lidských práv" využila romskou figurnatku testující realitky, zda jí pronajmou byt k vyvolání diskriminační kauzy. Majitelé bytů, kteří přes realitní kanceláře nabízí pronájem, o Romy a jejich kulturní obohacení nestojí, protože se nejedná zrovna o spořádané etnikum, čest výjimkám.  Případy končívají neplacením nájmu, nastěhováním širokého příbuzenstva a vybydlením (možná by se hodil termín "spotřebování") bytu. Takže ji realitní makléřka odmítla. A na tuto chvíli čekala jak figurnatka, tak následně Šabatová. Šabatová má nyní "exemplární" příklad rádoby diskriminace, kde bude ukazovat sílu svého zcela zbytečného úřadu. Je nutno vyrobit problém a ten pak za peníze ostatních řešit. Osvědčený to model neziskovek, s čímž má zkušenosti. Figurantka se pokouší vytřískat peníze za utpenou újmu omluvu se 100.000,- přídavkem.  Celý přípaad se údajně stal již v roce 2013 a tak je na místě i otázka, co se dělo v mezidobí.

Z celé kauzy je běžnému občanu na zvracení. Úřad využívá figurnatku, přesněji provokatéra. Objíždí realitky a čeká, až jí nějaká odmítne ukázat byt. Poté začne argumentovat barvou své kůže a řvát "diskriminace". Pomůže Šabatová někomu, komu nájemníci vybydlí byt? Pomáhá její úřad v situacích, kdy stát zastoupený úředníky a politiky zlovolně jedná s občany? Také ne. Naopak, je jedna z těch, kdo tuto zvůli páchají. Soustředila se na pozitivní diskriminaci romského etnika. Nicméně ať pozitivní, tak negativní diskriminace, je požád diskriminace a jako taková porušuje rovnou příležitost jednotlivce. Požadavky a právy minority je utiskována většina. Možná z dobrých úmyslů, ale každá cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly prostoduchých politiků.

Praktiky, kdy státní úřad využívá provokatéry je příklad jak z Orwella a jenom tento čin by měl být důvodem zrušení úřadu a zabránění Šabatové, aby brala byť jen korunu ze státních prostředků, z prostředků daňových poplatníků, které měla chránit a neudělala pro ně ani ň.

Osobně bych uvítal, kdyby se zrušily příspěvky neziskovým organizacím. Ať je platí přímo občané, kteří jim peníze poslat chtějí. Stát by měl financovat infrastrukturu a zajištění rovných podmínek všem, ne krmit pijavice.

Když jsme u Orwellovského státu - další zajímavá kauza je Babišova pomsta. Paní vystoupí proti registrační pokladně a Babišovi a druhý den ji zcela náhodou navštíví kontrola. viz: http://www.novinky.cz/domaci/371551-ve-ctvrtek-zivnostnice-kritizovala-v-televizi-babise-v-patek-dorazila-kontrola.html

Nelze se proto zbavit dojmu, že tento stát selhává v tom základním, zajištění podmínek pro běžné lidi. Preferuje extrémy - buď vedoucí vrstvu (zásadně nepoužívám výraz elity) a pak vrstvu kolem neziskovek a minorit.


Aktualizováno Sobota, 06 Červen 2015 05:18
 
«ZačátekPředchozí71727374757677787980DalšíKonec»

Strana 72 z 85