Home Politika Blog
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Politika
Povinné kvóty pro přijímání uprchlíků? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 13 Květen 2015 18:29

Tak nějak si říkám, o co evropským politikům jde? Pro svůj pohodlnější život se chystají programově zlikvidovat evropskou kulturu a zvyklosti. A ovčani (ne občané, ale prostoduché ovce) jim to dovolí.

Pěkný článek, který doporučuji k přečtení, napsal P. Kohout: http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-myty-o-imigrantech-094-/p_zahranici.aspx?c=A150512_104241_p_zahranici_wag

Trochu na něj navážu. Noviny jsou plné fotek uprchlíků, které mají vyvolávat soucit Evropanů, aby živili další desítky milionů chudých afričanů, muslimů z Blízkého východu a dalších etnik. Co je ale fotkám společné? Nejedná se o rodiny, ale může ve věku odhadem 15-30 let. V naprosté většině s nulovým vzděláním, tedy nezapojitelné do běžného života.

Vždy si kladu otázku, proč uprchlíci z muslimských států neprchají do bohatých muslimských zemí? Jednoduše proto, že je tam ty země nepustí a radši je tlačí do Evropy. Vlastní civilizační okruh odmítá sobě blízké uprchlíky. Proč uprchlíci toužící po lepším, a hlavně jednodušším životu tuto snahu nevyvíjí ve svém státě?

Odpovíme-li si, že jsou ty státy plné korupce, etnického násilí, zločinnosti a podobně, proč si někteří multikulti příznivci myslí, že stovky a tisíce let, které se vepsaly do genů obyvatel, převychová evropský sociální systém?


A provokativní myšlenka na závěr: Nebylo by nejlepší, kdyby Evropa všechny uprchlíky vzala, odvezla zpět, zlikvidovala státní útvary v Africe a udělala opět kolonie? Neměli by se nakonec všichni lépe?



 
Není na čase omezit dotace pro neziskovky? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 24 Duben 2015 19:14

Aktuálně neziskovka Amnesty International prohlašuje Čechy za rastisty. Neziskovek, které se přiživují tu na romské problematice, tu na jiné, jsou kvanta. Všechny stojí a natahují ruku směrem k eráru a volají: "Dejte peníze, dejte peníze. Je tu problém a my ho řešíme!". Ale aby peníze neziskovky dostaly, a jejich business model založený na spotřebovávání cizích prostředků (dotací) fungoval, je třeba vyrobit problém. Ideálně takový, ve kterém se nebude nikdo moc rýpat a dají se tam protočit velké peníze. Ideálně něco mezinárodně vděčného, zejména v multikulti naladěné Evropě. Shrnuto podtrženo - rasismus je sázka na jistotu.

Vrátíme-li se k romské problematice, nikde jsem neviděl zástupy Romů toužících po integraci. Dle wikipedie (http://cs.wikipedia.org/wiki/Romsk%C3%A1_men%C5%A1ina_v_%C4%8Cesku ) se k romské národnosti v ČR hlásí cca 41.000 lidí. Takže se tu vytváří zcela virtuální problém. To, že jich tu je ve skutečnosti cca 8x více, ale hlásí se k národnosti české, přece znamená, že se považují za integrované, nebo ne?

Domnívám se, že základem integrace a její nutnou podmínkou (a tím i čerpání peněz) musí být svědomitá snaha dané skupiny obyvatel se včlenit do majoritní společnosti. To nemá s neziskovami nic společného. Pokud je zločinnost v romské populaci cca 8x větší než ve zbytku společnosti a míra závislosti na sociálním systému velmi významná, je na čase změnit podmínky. Když nefunguje pozitivní motivace (koneckonců může být vykládána jako slabost a podporovat pohodlnost), bude fungovat motivace negativní. Tvrdě podmínit dávky a dotace měřitelnými kritérii a ty nezávisle auditovat. Neplníš, nic nedostaneš.

Přitom Česká republika má díky poválečnému odsunu Němců v Evropě jedno z nejvíce homogenních obyvatelstev nezatížené masovou imigrací dalších národností v poválečném období. Velká část Evropy si s novými obyvateli neumí poradit, byť se neustále prezentuje, jak je multikulti společnost výhodná. V současné době je v evidenci více než 500.000 nezaměstnaných. Další desítky tisíc budou mimo evidenci. Aby stát mohl z našich daní štědře dotovat virtuální problémy a jejich virtuální řešení, měl by na ně mít.






 
Jak jen to s tím konvojem je? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 24 Březen 2015 09:37

Internet je plný různých vyjádření k americkému konvoji, který projede přes naše území. Všem je společné ale jedno, jejich autory jsou buď zapřísáhlí příznivci USA, či jejich odpůrci a neřeší vůbec podstatu problému.

Zkusme se na celou záležitost s konvojem podívat jinak. Jak bylo oficálně prezentováno, jedná se o jízdu demonstrující sílu a ochotu USA participovat na ochraně východních členů NATO. Pořádána je kvůli Rusku.

Přitom stačí jednoduchá otázka.  Byla jízda a její demonstrační zaměření před jejím oznámením konzultována s naší vládou? A pokud byla, měla vláda možnost demonstraci síly odmítnout?

A zkuste se zamyslet, kdyby odpověď zněla "Ne". Pokud je odpověď "ano", není co řešit, je to rozhodnutí vlády vzešlé z voleb.




Aktualizováno Úterý, 24 Březen 2015 09:52
 
Pojďme si společně upravit dějiny PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 21 Březen 2015 18:07

Název blogu neodpovídá úplně tomu, co jsem chtěl napsat. Blíží se 70. výročí konce 2. světové války a co na to naše média? Reagují například http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/o-zenach-znasilnenych-rudou-armadou-ceska-historie-mlci_337061.html.

Nechci omlouvat zvěrstva za války, ať je páchal kdokoli. A rozhodně ne každý voják byl humanista a lidomil, a to platí pro každou armádu. Co mi ale vadí, je nevyváženost a to, že se neřeší a nepřipomíná příčina a následek. Dnešní doba je velmi tendenční a vracíme se do padesátých let.

Kde jsou informace o vyhlazovacích táborech? Kde jsou připomínky desítek milionů obětí Nacismu a nacistického Německa? Nejsou. Nehodí se to. Jakou máme úctu k předkům a naší historii dokumentují podmíněné tresty romským zlodějům pamětních destiček se jmény obětí z Terezína (http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/krimi/prodali-do-sberny-desticky-z-terezina-soud-udelil-podminky_331385.html). Jetlipak by je ukradli také, kdyby vznikl památník v Letech a byly tam destičky vhodné do sběru? O tom, že se klima mění svědčí i útoky proti prezidentu Zemanovi v souvislosti jeho cesty na tradiční přehlídku v Moskvě.

Problém vidím v následcích na mladé generaci. Velkým omylem je totiž úvaha, že umí pracovat s daty a že na internetu je vše pravda, případně že tam lze vše najít. Jenže práce s daty často míří do pustého kopírování. stejně tak výsledky hledání jsou řízeny algoritmy komerčních mainstream korporací. Mládež se chce bavit a být kosmopolitní. Ne přemýšlet. Myšlení bolí. Mladá generace je zejména pohodlná, proč nakonec ne. Žijeme ještě stále v nejbohatším, nejbezpečnějším a nejvíce prosperujícím období našich dějin. A každý si myslí, že je to na věčné časy. Připomínám, že  věčné časy pobytu sovětské armády v Československu trvaly 23 let. Nic netrvá věčně.

Problém je, že kdo nezná svou historii, ten si ji zopakuje. A naše historie rozhodně nebyla vždy růžovou procházkou. Ještě žijí lidé, kteří zažili 2 světové války.Ti by měli vyprávět.



Aktualizováno Neděle, 22 Březen 2015 06:53
 
Brutalita Islámu skrze století PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 21 Březen 2015 17:09

Doporučuji ke shlédnutí video popisující rozmach Islámu v uplynulých 1400 letech. 

Porovnejme to video s tím, co víme o ISIL a muslimech obecně.  Krásný případ jsou kulturní památky. Stačí se podívat na videa - ničení soch budhů v Afghanistánu, muzeí v Iráku a Syrii,... Stejně tak je jedním z hlavních taháků ke vstupu do ISIL možnost získat otrokyně. Jak s nimi zacházet se dozvíte třeba zde.




Aktualizováno Pátek, 24 Duben 2015 19:50
 
«ZačátekPředchozí71727374757677787980DalšíKonec»

Strana 73 z 85