Home Politika Blog
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Politika
Jak se to stalo? Dezinformace? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 09 Březen 2024 13:16

Tak se nám životnost dezinformací zkracuje už ne z měsíců, nebo týdnů, ale jsme již ve dnech, kdy se dezinformace stávají pravdou. Ještě před necelými dvěma týdny prý není vyslání vojsk NATO na Ukrajinu možné, a nyní to bude projednávat český parlament. Prý zatím za účelem zajištění výcviku. Jakpak se ten veletoč stal?

Takže si to shrňme, poslední skandál zajistil německý Bundeswehr, který řešil jak zničit muniční sklady v týlu Ruska a most na Krym tak, aby se nepřišlo na to, že to řídilo Německo. Z Ukrajinského území by došlo k odpálení křídlatých střel, které by naváděli Němci. Řekl bych regulerní válečný akt. Jako by nestačilo, že se potvrdilo, že NATO již na Ukrajině vojáky má a Francie s Británií řídí útoky na Rusko.

Teď tu evropští politici v čele s bezdětným Macronem haraší zbraněmi. Český PePa (Petr Pavel alias Pávek) preferuje poslání voljáků na Ukrajinu, Rusko přece nesmí vyhrát. On si totiž ve své ne úplně geniální inteligenci myslí, že to bude jako Kosovo, kde se projel BVP, nikdo na něj nestřílel a byl za hrdinu a dostal vyznamenání.

Pokud akceptujeme fakt, že mezi Ruskem a Ukrajinou je válka, tak vše na území Ukrajiny i Ruska je pro válečné strany možný cíl. Představa, že si tam NATO zřídí výcvikové prostory, na které nebude Rusko útočit je po statisících mrtvých za poslední dva roky zkrátka iluzorní. Je to jenom opět důsledek toho, jaké břídily vyneslo politické uspořádání v Evropě do čela států a EU. Ne břídily, ale hlupáky. Lidé jako Lipavský, aka Lipánek, který ani se ani neumí rozloučit s velvyslankyní Filipi a podat jí ruku je pod jeho úroveň. PePa, který prvně věrně sloužil v rámci Varšavské smlouvy je potvrzením, že "poturčenec horší Turka".

Zemědělci teď znovu protestovali, došlo i na slabý odvar kupky hnoje a policie dokázala poslat jednoho demonstranta do nemocnice. Tak se nám to tu pěkně eskaluje. Vláda na lidi kašle, když se ozvou, tak na ně kašle ještě víc, protože se dovolili ozvat. Jen zmar a houšť.



 
Válečné tamtamy PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 01 Březen 2024 19:45

Dnes Scholz potvrdil, že Britové a Francouzi se podílí přímo na navádění raket, které Ukrajina posílá do týlu Ruska. Dále se Pobaltské státy - Estonsko a Litva - hrnou do konfrontace s Ruskem, protože si myslí, že za zády mají USA. Co je opravdu legrační, že litevská armáda je asi poloviční vůči české, estonská asi pětinová. Dohromady možná 20.000 vojáků. Vypadá to, že si mopslík vyskakuje na vlčáka. Pobaltské státy bez větších států za zadkem nemají šanci. Co je důležité, co je za tím, že se snaží být co nejvíce agresivní. Snaha o konfrontaci je vidět i z Dánska, Kanady, Francie... Proč?

Pokud bychom věřili psaným smlouvám, NATO by byla obranná aliance snažící se vše řešit diplomaticky. Už před rokem 2022 bylo ale zřejmé, že diplomacie není nejsilnější stránka USA a států NATO. Zároveň nelze říci, že nečlen NATO, tedy Ukrajina, která se snaží zapléct NATO do války, může být úspěšná jinak, než pozváním států na bilaterární bázi, se kterými uzavře nějakou spojeneckou smlouvu. Ale lze oficiálně v parlamentech dotyčných zemí uzavřít takovou smlouvu, která povede k regulerní válce s jadernou mocností? Pak ale lze předpokládat, že tyto státy vstoupí přímo do války s Ruskem. Nebo si snad někdo myslí, že se tam kontingent NATO vylodí, opevní se a bude posílat rakety na Rusko, školit Ukrajince a dělat jim týl a Rusko bude kolem chodit a našlapovat?

Snaha o eskalaci ze strany Kolektivního západu je veliká a nezbývá se ptát proč? Kolektivní západ to žene na a za hranu příčetnosti, kdy se taktický jaderný úder může stát snadno realitou.

Před první světovou válkou také nikdo nevěřil, že bude. Ale politici nahnali miliony lidí na jatka. Válka nakročila ke konci koloniálních velmocí Francie a Velké Británie a připravila půdu pro Hitlera. Obě války vedly k posílení USA a pádu Evropy. Letos nás ale čeká změna v Evropském parlamentu, blíží se volby v USA a Rusku... Je to takový koktejl hořlavin, kolem kterého chodí politici se zapálenými sirkami a myslí si, že zapálením něco získají. O životy lidí nejde. Koneckonců počet lidí na planetě je z jejich pohledu příliš velký a zdroje ubývají.

Dnes unikly další detaily návrhu Ruska na mírovou smlouvu s Ukrajinou po zahájení jejich SVO. Neutralita Ukrajiny, omezená armáda, nemožnost vstoupit do NATO, ale možnost vstoupit do EU. Statisíce mrtvých můžou poděkovat B. Johnsonovi, který Zelenskému nakukal, že dostane vše, co chce, jen když bude bojovat a oslabí Rusko.

Jenže čím větší náklady a ztráty, tím více Rusko bude chtít úspěch a posouvá se práh toho, co považuje za akceptovatelné. To samé se děje z pohledu Ukrajiny. Ale teď už Ukrajina může zapomenout na min. 20% území.

Položme si ještě hypotetickou otázku. Kdyby Rusko chtělo provést taktický demonstrativní jaderný úder - kam by jej vedlo? Může samozřejmě udělat nějaký test, ale pokud to poslat někam reálně, kam asi? Londýn? Paříž? Moc velké, navíc mají nějaké jaderné zbraně. Varšava - Poláci nejsou tak slabí. Maďarsko a Slovensko je přátelské. Německo - chytrá horákyně, těžko říci. Dánsko? nevím. Praha? Praha - nyní vede nejtvrdší křídlo proti Rusku, západu zase tak u srdce neleží. Uzavřená kotlina... Nevím, začínám mít obavy.

Mé největší obavy jsou v tom, že západ vedou bezskorpulozní lidé, psychopati posedlí ideologií, ať už je to multikulti, green deal, zkrátka lidé bez schopnosti jednat s jinými z jiné pozice, než z pozice síly a přehlížení. A to není dobrá kombinace.

Navíc jsme se i v ČR dočkali cenzury a nyní Policie připravuje opatření proti lidem s jinými ideovými postoji.   To k nám mluví nová normalizace a hledání vnitřních nepřátel, kteří budou moci za všechny neúspěchy této vlády. Aneb jak se divila režisérka Sommerová - jak můžou volit lidi, co nejsou tak na výši, jako voliči této vlády.





Aktualizováno Pátek, 01 Březen 2024 20:20
 
Lžou a nebo neví, kolik bije? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 27 Únor 2024 17:42

Neschopní, nebo jenom lžou a nebo dokonce obojí? Bavím se o této vládě. Před pár dny přišel Fico (slovenský premiér) s tím, že některé evropské státy chtějí poslat na Ukrajinu vojáky. Černochová okamžitě reagovala, že to není pravda, nic takového se neřešilo a podobně.  Novináři se na Fica slétli jako krkavci. Uplynul den a v novinách to prohlásí Macron i Duda s tím, že debata byla bouřlivá a např. Francie zvažuje vojáky poslat, byť ne zatím oficiálně ne přímo do přední linie. Takže lže? Nebo vůbec netuší co se děje?

Je zřejmé, že některé státy stojí víceméně o depopulaci Ukrajiny. Česká vláda je jako obvykle bez páteře a má namazáno na každé rectum, které bude k dispozici. Protože je nutné si přiznat, že lidská a vojenská síla Ruska je větší, než síla Ukrajiny. A pár propagandistických úderů na Kerčský most, na vnitrozemí Ruska, nebo potopení lodě zkrátka pěkně vypadá, ale válku a její výsledek to nezmění. Ukrajinci toho dosahují pouze s materiální a zpravodajskou podporou západu.

Pokračující lidské ztráty Ukrajiny mohou být pro národ jako celek likvidující. Náklady na úhradu půjček za zbraně a provoz ukrajinského státu budou muset být nějak splaceny. Nedivme se, pokud se jednoho dne Ukrajina otočí o 180° a nepřipojí se k Rusku (kromě nacionalistických částí) prostě jen proto, že nebude mít na splátky a tohle bude jediná možnost, aby půda a vůbec něco na Ukrajině patřilo Ukrajincům.

V Čechách pustili opět balonek povinné vojenské služby. Humorné po tom, co byla prodána všechna kasárna, nejsou cvičiště, oblečení, boty, není nic.





 
Návrh důchodové reformy PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 04 Únor 2024 16:07

Udělat důchodovou reformu nemusí být těžké.

Navrhuji následující parametry, které umožní dlouhodobě a transparentně pořešit důchody.

Vstupní podmínkou je, že je důchodový systém a účet oddělen od státního rozpočtu a je průběžný.

Průběžnost důchodového systému je důležitá v tom, že dnešní pracující platí důchody stávajícím důchodcům. Na to ze strany politiků navazují ty hloupé nápady měnit demografii a importovat sem co nejlevnější pracovní sílu s tím, že pak bude více na důchody, importovaní lidé se seberou a odejdou a nebudou zde důchody chtít. No prostě sci-fi.

Základem každé reformy musí být maximální jednoduchost.

Takže za mě by důchodová reforma měla vypadat takto:

1/3 odvodů jde na budoucí důchod pojištěnce, tedy každý by měl svůj účet

1/3 jde průběžně na důchody rodičů

1/3 je solidární a jde do měšce, ze kterého se platí všichni důchodci, dorovnání minima, atd… Zkrátka řešení nestandardních stavů.


Uvedený model bude motivovat lidi, aby měli děti dříve. To znamená i menší náklady na zdravotnictví, stále narůstající umělá oplodnění a zdravotní komplikace. Kdo k tomu přistoupí naopak, má dítě později, zase se déle finančně zabezpečoval. Každý si strategii volí sám. Budoucí důchody by byly uloženy ve státních dluhopisech. Jednoduché, účinné. Lze namítnout, že to důchody neochrání před měnovou reformou, ale to neochrání nic.

Oddělením od státního rozpočtu odpadají diskuze o valorizaci a stejně tak odpadá politikům možnost důchodový systém tunelovat.

Odchod do důchodu může být vypočítán z účtu pojištěnce a předpokládané délky dožití. Fyzicky nemá smysl posouvat odchod do důchodu za hranici 65 let.


Dle mého názoru je takový systém spravedlivý, motivující mít děti a neumožňuje politikům si s důchody hrát.



Aktualizováno Neděle, 04 Únor 2024 16:13
 
K nákupu F-35 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 30 Leden 2024 19:15

Dnes jsem jenom lehce nakoukl na iDnes do diskuze k nákupu F-35. Nutno říci, že přispívající zřejmě většinou prošli lobotomií a jejich oblíbený myšlenkový pochod je, že chcimírům z nákupu praskne cévka. Dost infantilní přístup k nákupu pár letadel v ceně jaderné elektrárny, která může dodávat energii značené části ČR po desítky let, z čehož by lidé měli skutečný užitek.

Cena

V podstatě nikdo neví, na kolik ta letadla vyjdou. Vzduchem létají desítky a stovky miliard a nikomu to nepřijde divné. Navíc, pokud je ve smlouvě inflační doložka, což při plnění v tak dlouhém časovém horizontu za rok 2030 můžeme předpokládat, tak cena dramaticky naroste.

Skladba ceny také nebyla vysvětlena. U nákupu výzbroje totiž Ministerstvo obrany používá fintu, kdy nenakupuje výzbroj s tím, že ji pak nakoupí v rámci NATO. Tudíž těch 150 mld CZK bude za holá letadla s možná základní sadou náhradních dílů, ale bez výzbroje, přípravy infrastruktury a hlavně bez výzbroje. Nikomu nepřijde divné, že přestavba letiště pro F-35 bude stát min. 40 mld CZK (40.000.000.000 pro lidi jako Síkela, kteří neví, kolik nul má miliarda).

Připomenu, že při nákupu vrtulníků, kdy Viper je především platforma pro řízené střely Hellfire, tak jich MO celkem koupilo 16. Tedy pro jedno vyzbrojení jednoho vrtulníku. Takže nikdo neví cenu a ani podmínky vyvázání z kontraktu.

Ekonomické benefity v zakoupení F-35 žádné nejsou. Při těchto objemech se standardně domlouvá co největší zapojení domácího průmyslu. Brazílie si domluvila např. výrobu Gripenů na domácí půdě. Není tam žádný relevantní transfer know how, žádné impulzy pro průmysl. Nic. Opět standardní přístup MO, které preferuje vše cizího, protože z vysoka kašle na to, že český občan to celé financuje daněmi. Ale k tomu se ještě vrátíme.

Využitelnost

Lobotomici nazývají F-35 stíhačkou. F-35 byla navržena jako úderný letoun pro pronikání do týlu nepřítele (to je blízké PePovi, který se měl také vysadit v cílu nepřítele) s cílem přesnými zbraněmi ničit důležité cíle. F-35 je sice popisována jako létající počítač umožňující digitální přehled bojiště, ale také to znamená, že musíte mít adekvátní radary, propojení na dělostřelectvo a (neexistující) raketové vojsko, propojení na PVO a další složky. Vše v reálném čase. Takže v situaci ČR, kdy nemáme vůbec žádnou PVO (RBS-70 je hodně slabý pokus o SHORAD obranu) je 24 úderných letounů schopných fungovat z jednoho jediného letiště opravu úsměvné. Co bude cílem úderu nepřítele? Jediné letiště….

Armáda nemá žádné drony a protidronovou ochranu. Raději tisíce dronů, než pár F-35, které zkrátka nejsou na obranu ČR, ale na vedení útočných akcí.

F-35 má extrémní náklady na provoz, navíc je velmi pomalá. Předpokládám navíc, že rychlosti nad 1Mach povedou k degradaci antiradarového nátěru. Ale protože si Američané prosadili doživotní mlčenlivost se vším spojeným s F-35, tak vše bude určitě růžové a zalité světlem.

Ve stručnosti lze říci, že to armádu zruinuje. Aby ta letadla byla k něčemu, je třeba nakoupit kvanta inteligentní munice a vybudovat digitální armádu. Ve stejném čase budou všichni hledat, jak tyto technologie zarušit. Nejtragičtější je, že jak stávající vláda, tak vedení Armády, a obrovským zklamáním je náčelník Gen. Štábu Řehka nechápe, že konflikty vyhrává strana, která má sice dostatečně silnou armádu, ale má hlavně ekonomické zázemí a schopnost masově a levně vyrábět. Proto jsou nákupy děl z Francie, kompletního letectva z USA, tanků z Německa, BVP ze Švédska ( byť tam část bude vyráběna v ČR), základů PVO a radarů z Izraele, kulometů z Belgie, atd.. zkrátka hospodářské zvěrstvo.

Nejde o to mít nejvybavenější armádu s nejnovějšími technologiemi s jedním, dvěma kusy. Jde o to mít dobře vybalancovanou, ekonomicky udržitelnou armádu, kterou je schopný podporovat rozvinutý domácí průmysl. Ale to vše dnešním podporovatelům této zlořádné vlády nedochází.

Ty stovky miliard budou chybět ve školství, zdravotnictví, v infrastruktuře. A ta letadla nepřinesou fakticky zlepšení bezpečnosti, protože jako jaderné nosiče budou v případě konfliktu předmětem prvního úderu a pokud se budou přesouvat do zahraničí, nemůže me mluvit o tom, že pomohou bezpečnosti ČR.

Zkrátka se potvrzuje, že čeho se dotkne ODS, TOP09, Lidovci, Stan a Piráti, tam sto let tráva neroste.



 
«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»

Strana 2 z 85