Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Sputnik pokračuje PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 10 Březen 2021 16:37

Ještě že nás ti Rusové zásobují tématy, jinak by se ukazovalo mnohem víc a víc, jak to tu vedeme od deseti k pěti. Momentálně probíhá boj ne o to, zda Sputnik, nebo jiné vakcíny fungují, ale zda je politicky v pořádku očkovat produktem z Ruska. Máme tu síly novodobé reakce:)

Argumentace schválením od Evropské lékové agentury EMA je zcela liché. A to z toho důvodu, že při očkování kteroukoli stávající politicky akceptovatelnou vakcínou vám dají podepsat papír, kde se fakticky vzdáváte možnosti soudit se při jakýchkoliv problémech. To samé je ve smlouvách mezi EU a výrobci vakcín. Pokud by ten proces schvalování EMA nad stávajícím portfoliem vakcín byl v pořádku, tak se neřeší, zda vakcínou Astra Zeneca lze očkovat lidi nad 65 let, jaká je účinnost a podobně.

Od této politické reprezentace nic kloudného nečekám a platí to pro celý parlament a dvojnásob pro senát a vládu. Ale místo aby se vše nastavilo na získání a případně ověření vakcín vlastními silami, tak se stylizujeme do role poddaných, kteří musí čekat, až pánové a dámy v Bruseli něco vymyslí, schválí a milostivě dovolí. To samé je u zkoušení alternativních léků. To snad není možné dělat studie, sdílet výsledky, porovnávat je? To jsme opravdu nesvéprávný národ? Nebo jsme národ hlupáků, že za nás musí myslet jiní?

Dostali jsme se do stavu, kdy lůza tleská vedení státu, které funguje jenom na bázi dojmologie, demagogie a marketingu. Běda každému, kdo chce použít mozek.





 
Další zbytečná buzerace PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 28 Únor 2021 19:38

Tak tu máme další zbytečnou buzeraci lidí. Nejde o to, že by s Covidem nebyly problémy, jde o to, že neexistuje žádný plán. Ani špatný, ani dobrý, zkrátka nic. Ani Babiš, ani Hamáček, ani ty tisíce úředníků co si hoví na ministerstvech nemají vůbec žádný plán. Neexistují žádné pořádné statistiky, neexistují žádné výzkumy šíření koronaviru např. ve školách, obchodech,... Jedno velké nic. Jediné, co existuje, to jsou pocity a dojmy. A na pozadí peníze, kompenzace, dluhy všech, levné krachující firmy,...

Úředníci nejsou schopni přeložit jednoduchý anglický text a tak nařídí 2 chirurgické roušky přes sebe. Lidi rok fungují s rouškami, co si buď ušili, nebo co si koupili a vláda jim nyní nařídí čínské FFP2 respirátory, které si lidi musí schánět - běžná cena je nyní kolem 30Kč a sehnat je zas tak jednoduché není. Nebavím se o Praze. Kde jsou dodávky českých firem, proč nejsou preferovány české nano-roušky? V obchodech jsem viděl jenom čínské.

Takže to se tak banda diletantů v pátek večer sejde a vyhlásí lockdown od pondělí a zavřou lidi do obcí na tři týdny. A co bude jako potom? Ne každý může poslat své rodiny do Dubaje - jestlipak se již rodina A. Babiše vrátila, aby zde zavření čekali zavření na konec lockdownu? Takže se pak tihle a další výletníci vrátí, ostatní zase vyrazí ven... A za 14 dní po lockdownu je tu další mutace, protože samotný lockdown vůbec nic neřeší, když lidé chtějí cestovat a nevidí žádný progres na straně státu.

Proč nejsou porovnávána opatření v různých státech? Proč se válí vakcíny po skladech? Proč se zastavil vývoj české vakcíny? Proč se neřeší třeba ruský Sputnik? Všude napříč vládou, politiky a úředníky je vidět, že hledají důvody proč něco nedělat, než aby hledali cesty, jak něco vyřešit, posunout... Kdyby chtěli řešit třeba zmíněný Sputnik, nic nebrání SUKL napsat Rusům, ať dodají podklady. To se ale nestalo a nestane. Stávající stav zkrátka některým vyhovuje.

Když jsem potřeboval 2 týdny zpět test, nejblíže to bylo možné za týden, nakonec jsem v blízkém městě sehnal po pár dnech na ORL aspoň 15 minutový test. Po roce koronaviru, kdy základem je rychlé testování... Jiný svět je Praha - běžný pražák v podstatě kromě zavřených vybraných obchodů nic nepozná, Praha je velká a v jejím rámci omezen pohyb není. Je tu i dost nemocnic, odběrových míst, atd...

Lidé se nyní můžou těšit na 25000 policistů, 5000 vojáků a další asi stovky příslušníků Celní správy. To vše posílá vláda na buzeraci lidí, aby lidem vtloukli do hlavy, že mají znát hranice obce, hranice kraje a vůbec držet hubu a krok a doufat, že Covid zmizí, protože tahle vláda a byrokrati to zkrátka jinak neumí.

A ti, co pracují z domova, se mohou těšit, návrh Vystrčila z ODS (předseda zbytečného Senátu a místopředseda dnes již levicové strany ODS) je, aby lidé, co pracují z domova, kromě daní odevzdali třeba 30% mzdy těm, co sedí doma a nepracují (https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milos-vystrcil-predseda-senatu-koronavirus-partie-cnn-prima-news.A210228_142442_domaci_flo). Takže pokud je to tak skvělý nápad, může začít stát tím, že sebere 30% platu úředníkům a politikům. Mimochodem, když započítáte všechny odvody, DPH ve zboží a vše, tak zhruba polovinu již nyní odvedete státu.

A jedinou snahu, kterou u politiků vidíte, to není šetřit, ale buzerovat lidi a snažit se je ještě více oholit.

Osobně si myslím, že za tím jsou opět peníze. Jednak na těch stovkách miliard dluhů někdo vydělává, spousta firem, hlavně těch menších a lokálních půjde do kopru a budou snadnou obětí mezinárodních firem. Krachující hotely budou taky za babku,... Příležitost pro vybrané.

Jak jsem již psal výše, nikde nejsou statistiky, že by se covid významně šířil například v obchodech, ale ty byly zavřeny. O Škodovce napíšou, že má skoro 700 nemocných (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/odbory-skoda-ma-temer-700-nakazenych-covidem-ctvrtina-pribyla-za-tyden-144192), ale pochopitelně tak velkého hráče nezavřou.

Takže jak z toho? Nevím. Když se podívám po politických stranách, tak je to děs a bída. Lidé si budou muset uvědomit, že volením těch největších looserů, vůbec zanevřením na politický život a soutěž ideí škodí hlavně sobě. Co čekat od lidí, kteří jdou do politiky jenom proto, že nikdy nic nedělali a vlastně nic neumí - např. Hamáček nikdy v životě nepracoval, celoživotní politik.



 
Je potřeba hloupá a ovladatelná populace PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 15 Únor 2021 17:23

Od roku 1990 klesá české školství ve srovnávacích žebříčcích. Výuka matematiky, fyziky a obecně přírodních věd jde do kopru a nyní jsme v situaci, kdy je pro děti těžké všechno, takže je lepší, aby se neučily ani Newtonovy zákony, nebo nedejbože Ohmův zákon.

Nahradíme to informatikou, prý. Jako rodič školou povinných dítek (jak základka, tak střední škola) mohu říci, že učit se ovládat MS Office a udělat prezentaci a zformátovat text není výuka informatiky, která nás posune dál. Ale to je přesně to, co se děti na školách v informatice učí. 

Jsou lidé, kteří věci vymýšlí, přemýšlí o světě, jevech a pak své výplody prodávají dále. Pak jsou lidé, u kterých stačí, když dovedou to, co někdo jiný vymyslel, obsluhovat. A jsou i tací, kteří nesvedou ani jedno.

Pokud chceme budovat ekonomiku s vyšší přidanou hodnout, založenou na znalostech, tak přírodní vědy jsou základ. Matematika, fyzika, chemie, biologie... K čemu je někomu, že umí využívat první stránku vyhledávání Google, když nemá znalostní aparát, aby pochopil základní fyzikální a vůbec přírodní jevy a aby pochopil, co se v textu píše a jestli to náhodou není úplná blbost. Je nutný maximálně široký rozhled, nemusí být do hloubky, ale děti musí vědět, že něco jako Ohmův zákon, nebo Newtonovy zákony existují.

Takže místo aby odpovědní lidé přemýšleli, jak udělat vzdělávání přírodních věd zajímavější, aby to děti bavilo a chápaly to, co se učí, tak se bude škrtat, aby vypadlo to, co potřebuje použít hlavu, nebo co vyžaduje úsilí.

Problémem je, že ve školství se promrhaly desítky let a desítky let systematické práce bude trvat i náprava, pokud se o ni někdo pokusí.  Školy dnes vychovávají nepřemýšlející bytosti, možná vhodné byrokraty, ale méně budoucí techniky, vědce,...  A na důchod vám nevydělá v budoucnu úředník, ale ten, kdo opravdu něco umí, a to, co umí, je někdo ochotný koupit...

"Kritici škrtů upozorňují v dopise na některé z mnoha palčivých změn. Nelíbí se jim, že z nezbytného minima, které musí žáci umět, vypadly například některé znalosti o pohybech těles a síle. "Škrtnutí Newtonových zákonů v učivu a ve výstupu F-9-2-05 „využívá Newtonovy zákony pro objasňování či předvídání změn pohybu těles při působení stálé výsledné síly v jednoduchých situacích“ interpretujeme jako rezignaci na racionální chápání běžných reálných dějů v našem světě a současně jako zahození stále užitečné součásti našeho civilizačního vědomí," argumentují akademici."

Zdroj: https://echo24.cz/a/SJLic/pryc-s-newtonovymi-zakony-podle-ministerstva-na-ne-zaci-nestaci-akademici-rezolutne-protestuji



 
Daně... PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 24 Leden 2021 05:15

V iDnes píší o rozevírajících se nůžkách mezi nejbohatšími a zbytkem populace.

'Anderssonová však varuje, že pandemie zasáhla především sektor služeb a hůře placené pracovní pozice, které zastávali zejména mladí lidé bez majetku v podobě akcií či nemovitostí. Z kroků centrálních bank tak profitují pouze bohatší vrstvy obyvatelstva.Švédsko už zkušenost s „daní z bohatství“ má, v roce 2007 ji však zrušilo poté, co nefungovala podle původních plánů. Příjmovou nerovnost nesnížila a ani do státního rozpočtu nepřinesla kýžené množství peněz.
....

Země má přesto jednu z nejvyšších daní z příjmu fyzických osob na světě. Míra zdanění je podle posledních dat přes 57 procent, vyšší daně platí ve světě pouze obyvatelé Pobřeží Slonoviny. Možnosti zvyšování daní ve Švédsku jsou proto značně omezené. Těsně za Švédskem následuje v žebříčku Finsko, Japonsko a Dánsko.'

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/nerovnost-covid-pandemie-centralni-banka-sazby-svedsko.A210121_154429_eko-zahranicni_mato


Nemusíme sice perfektně znát švédský daňový systém, ale bohatí bohatnou a všichni od střední třídy včetně chudnou po celém světě a není to náhoda, je to záměr. A je to díky daním a legislativě.

Nejde totiž o daň z příjmu jako takovou. Ta dopadá právě na střední a nižší třídy, které mají omezenou možnost daňové optimalizace. Když budete bohatý, koupíte si vlastní auto? Nikoli, na vše používáte služební... Chodíte na obědy za své? Ne, máte jednání s partnery,... na oblečení ošatné a byt vlastní některá z firem,... Způsobů jak žít, aby to platila firma je hromada, že má představivost na to ani nestačí. A pokud dokážete využívat takto benefity, nepotřebujete mít oficiální mzdu bůhví jak velikou, abyste se měli dobře a peníze dáte např. do akcií, kde se vám zhodnocují a hrozí vám minimální, či žádné daně.

K tomu si uděláte si soustavu firem, kdy některé jsou ve ztrátě, některé ne, lidi a zboží rotují mezi firmami, čerpáte dotace, optimalizujete, zaměstnáváte poradce,daníte v daňovém ráji...

Pokud pořád máte za to, že daně dopadají na všechny stejně, stačí navštívit například zákony, a hledejte, co je od daně osvobozeno... Například investiční zlato, prodeje (zisk z) akcií  (ano, musíte je vlastnit více let),...

Daňový systém je nastaven na dření střední a nižší třídy, která si vydělává v zaměstnaneckém poměru. Proč vybraná ukázka investiční zlato nemá žádnou daň? Ale spotřební daň například na plínkách je?


Tak si řeknete, že to výše uvedené jsou kecy, že? Takže se pojďme podívat, kdo a jak plní státní rozpočet.

Zdroj: https://www.finance.cz/dane-a-mzda/dane-v-cr-a-v-eu/dane-v-cr/inkaso-dani/

Uvedená tabulka ukazuje, kdo co platí... DPH platí typicky koncový spotřebitel - takže lidé ve svých nákupech. Daň vybraná z příjmů firem je menší, než daně zaměstnanců.


Inkaso daní v letech 2015 - 2018

Vývoj inkasa daní v ČR v letech 2015 - 2018 (v mil. Kč)
Daň 2015 2016 2017 2018
Daň z přidané hodnoty 322 879 349 460 381 435 413 013
Daň z příjmů právnických osob 123 179 156 401 161 803 166 131
Daň z příjmů vybíraná srážkou 24 029 24 462 24 814 26 255
Daň silniční*** 5 539 5 970 6 191 6 276
Daň dědická*** 59 10 5 3
Daň darovací*** 74 -351 -23 2
Daň z převodu nemovitostí*** 3 686 176 120 58
Daň z nabytí nemovitých věcí* 5 600 12 697 12 478 13 573
Ostatní příjmy, odvody, pokuty a poplatky 2 287 4 172 6 948 4 004
Daň z příjmů fyzických osob - podnikatelů 1 128 6 849 7 617 7 841
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti 130 867 149 392 169 241 193 676
Daň z nemovitých věcí** 9 910 10 582 10 758 10 829
Odvod z elektřiny ze slunečního záření 2 042 1 926 2 047 2 194
Odvod z loterií 7 922 10 452 3 202 5
Daň z hazardních her     8 936 9 776
Celkem (bez spotřebních daní)639 199732 197786 636

786 636







Takže jediným možným způsobem jak odstranit tyto majetkové nerovnosti je změna legislativy a majetkové daně, např. z akcí. Jenže kdo se podílí na zákonech? Střední a nižší třída to není a kapři si rybník nevypustí.


Aktualizováno Neděle, 24 Leden 2021 05:48
 
Začíná hon PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 21 Leden 2021 16:23

Nový prezident (přesněji duo Biden - Harrisová) se v USA ujal úřadu. Demokraté prožívají orgasmy horem dolem, Hollywoodské hvězdičky oslavují a všichni chystají hon na Trumpa a každého, kdo ho volil, nebo poskytl dar. Cílem se stává každý, kdo není dostatečně progesivistický.

Biden v projevu zmiňoval konec bílé nadřazenosti a další hlášky, které dávají tušit, že Američané budou mít zajímavé časy. Nezřízená legalizace a rozšíření počtu přistěhovalců udělá také své. Také si všimněte, že o Harrisové se mluví jako o černošce, ale matku má z Indie. To se vlastně týkalo i Obamy, který měl matku bělošku. Černošské označení převládá, protože to asi nese největší benefity.

Zdá se, že USA čeká období, ne nepodobné situaci v ČR kolem roku 1948.



 
«ZačátekPředchozí11121314151617181920DalšíKonec»

Strana 13 z 48