Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Jak vypadá manipulace PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 30 Srpen 2020 05:11

Dejme si pro dnešek jednu manipulaci, tentokráte ze serveru Novinky.

Nadpis: "Facebook přiznal chybu, neblokoval výzvu k násilí ve Wisconsinu". Takže si myslíte, bez ohledu na to, co si o Facebooku myslím, že tam nějaká skupina vyzývá k násilí.

Tak si nadpis rozkliknete a dočtete se:  "Americká internetová společnost Facebook udělala chybu, když včas nezablokovala profil wisconsinské domobrany upozorňující na akci, v níž vyzývala ozbrojené spoluobčany k ochraně životů a majetku."

Zdroj: "https://www.novinky.cz/internet-a-pc/clanek/facebook-priznal-chybu-neblokoval-vyzvu-k-nasili-ve-wisconsinu-40334770"

Připomíná mi to komedii Korsický případ, kdy místní teroristická buňka vymýšlí úderná hesla a přijde s "odsuzujeme násilií, ale ne ty, co ho páchájí".


V čem je přístup Novinek, Facebooku a obecně mainstream médií prosycený? Je prosycený podvolením, slabostí, pokřiveností. Primárně podvolením jiným rasám, kulturám, zkrátka všem, kdo není bílý a heterosexuální. To je dnes mainstream.

Za chvíli bude standard, co je nyní v Austrálii, nebo Švédsku, kde vám policie řekne, že se při přepadení v domácnosti nemáte bránit a máte se plně podvolit konání útočníků...

Pořád si říkám, jak se dokázali do tohoto stavu dostat, ale plíživě to jde i k nám.



 
Obchodní zájmy USA PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 13 Srpen 2020 18:34

Při návštěvě min. zahraničí Pompea v Praze se ukázalo, že hlavním zájmem USA jsou především obchodní příležitosti a nastavení mantinelů svých spojenců. Zajímavou příležitostí je dostavba Dukovan, kde USA kopou za firmu Westinghouse, resp. Westinghouse Electric Company. Tato firma dříve vlastněná Toshibou zkrachovala a dnes ji vlastní fond kanadský fond z Bermud.

Takže je sice sympatické, že za ně Pompeo kope, ale když jde o počty stavěných reaktorů a reálné zkušenosti posledních dekád, jsou vepředu stále Rusové a Korejci. U řešení s US technologiemi je ještě riziko sankcí a omezení přístupu, které USA hojně v rámci ekonomické diplomacie používají. Smysl by dávalo pokračovat v technologiích, které jsou prověřené a máme s nimi zkušenost a ideálně nehrozí, že změna politiky spolupracujícího státu bude mít výrazný dopad do poskytnuté technologie. Navíc je třeba mít možnost volby poskytovatele paliva. Podívejme se dále, jak se posunuli dopředu Korejci a jak upadl český jaderný průmysl.

Uvědomme si, že USA se mění a nynější "barevná revoluce" bude mít dopad i do zahraniční politiky a jaderná elektrárna je záležitost na desítky let. Za 20 let může být US politika orientovaná zcela jinak tak, jak se pomale mění americká demografie.

A pokud se týče vztahu ČR - Čína. Čína v Čechách není významný investor, ale je nutné si uvědomit, že jestliže jsou u firmy Huawei bezpečnostní obavy, stejně jsou na tom US firmy, které také primárně hájí zájmy USA a pokud na ně US vláda zatlačí, tak ta data jejich vládě dají. Řešením je jak diverzifikace poskytovatelů, tak více firem a aby státy a firmy měly lidi, kteří se v technologiích vyznají. A ruku na srdce, jak často třeba česká vláda preferuje české dodavatelské firmy i za cenu vyšší ceny, nebo poskytnutí prostředku na vývoj?

Navíc poslední případ TikToku ukazuje, že si americká vláda ještě ze sankcí dělá business, když Tiktok prvně zakáže a Microsoftu, který chce firmu odkoupit řekne, že očekává desátek, protože sankcemi srazila vláda cenu.

Pořád platí, že jde primárně o peníze a vlastní zájmy. Zcela pochopitelně je v zájmu USA a jejich firem jejich vlastní blahobyt a to, aby neposilovaly jim konkurenční firmy. Např. kdo chce dodávat US army, musí vyrábět myslím 50% dodávky v USA. Proč to neděláme stejně? Naše hloupost. Chtěl bych vidět nějakou naši ekonomickou diplomacii...


Update: další ukázka americké ekonomické sankční diplomacie

"Američané se dlouhodobě netají názorem, že Nord Stream 2 by neměl být vůbec dostavěn. Podle nich nový plynovod vedoucí z Ruska po dně Baltského moře až do Německa ohrožuje evropskou bezpečnost, jelikož by vzrostla energetická závislost Evropy na ruském plynu. Ministr zahraničí Mike Pompeo nejnověji před senátním výborem potvrdil, že americká administrativa má v plánu uvalit sankce na veškeré soukromé firmy, které v dostavbě rusko-německého plynovodu figurují."

https://www.euro.cz/politika/spojene-staty-stupnuji-tlak-na-firmy-zapletene-do-nord-streamu-2-chteji-zabranit-jeho-dokonceni?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=DsYvH8sKifK-202008131910&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box




Aktualizováno Čtvrtek, 13 Srpen 2020 19:15
 
USA na prahu občanské války? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 06 Červenec 2020 16:33

V českém mainstreamu se nehodí úplně psát, že se hnutí BLM nechalo vzniknout ozbrojeným frakcím, které touží po násilném konfliktu. Jedno z videí je např. u článku https://echo24.cz/a/StZJS/video-cernosska-milice-zada-zborit-nejvetsi-svatyni-bile-nadvlady. Část černochů zkrátka chce konflikt, a neváhají zastřelit i děti (Atlanta, viz: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Osmileta-cernosska-divka-zavrazdena-bojovniky-za-prava-cernochu-Starostka-zuri-muze-ji-to-zkazit-ambice-na-Bily-dum-629713. Podstatné je, že zaznívají argumenty ze strany černochů, že zabili svou vlastní. Takto vypadá etnický konflikt, kdy útok jednoho etnika na druhé je v pořádku, ale do vlastních se kopat nemá.

Policie se v USA již bojí zasahovat, protože každý bělošský policista bude hned obviněn z rasismu a nikdo se za něj nepostaví. Takto eroduje státní moc, kdy stát není ochoten zajistit bezpečnost části, zatím ještě nadpoloviční, obyvatelstva. Z bělochů se začíná stávat lovná zvěř, kdy je možné na ně útočit beztrestně. Jsou k nalezení videa, jak černoši brutálně kopou do ležího bělocha a není to vyjímečná situace.  Začíná se projevovat i rozdíl mezi městy a venkovem, kdy v městech je situace mnohem horší a nejhorší situace bývá v městech, kde vládnou Demokraté.

Amerika se mění a pokud se píše, že např. v Chicagu během protestů zemřelo zastřelením 17 lidí vč. 2 dětí, je to varovný signál. Kolébka moderní demokracie nyní svrhává sochy svých zakladatelů a znát svou historii se nenosí. Stejně tak mít jakýkoli názor, že třeba záleží na všech životech, ne jen na těch černošských. Být běloch je pro některé něco jako stigma, lidi, které je potřeba vyhubit. A média těmto úchylům dávají mediální prostor a posouvají tak tzv. Overtonovo okno tak, že se blíží nutný konflikt.

Nejsem znalec USA, ale kladu si otázku, co asijské či hispánské obyvatelsvo? Nechá se také vydírat černochy?

Situace v USA bude mít dopad i na Evropu a nás. Jednak tuto barevnou revoluci nějakým způsobem můžou exportovat, případně tak ukáží radikálním souvěrcům, že konflikt možný je a je možné jej i vyhrát, protože státy se za své původní obyvatelsko nepostaví. Ale také se změní priority americké vlády a z pohledu vývozu demokracie a s tím spojené projekce svých zájmů, což byla obvyklá praktika amerických vlád. Nyní už nemají USA vůbec žádný aspoň trochu odůvodnitelný mandát.





Aktualizováno Pondělí, 06 Červenec 2020 17:08
 
Jak vypadá vděk PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 28 Červen 2020 04:19

Spousta pravidel, citátů a vůbec základy naší civilizace jsou spojeny s obdobím helénismu a starého Říma. Ty naši civilizaci formovaly obrovským způsobem.

O to je teď překvapivější, jak snadno zástupci méně úspěšných civilizací, kteří vrostli jen díky tolerantnosti stávající evropské civilizace, tuto civilizaci erodují, ničí, či transforumují do jim bližších, v podstatě totalitních režimů. Ale je to přitom snadno vysvětlitelné - kultura, to není oblečení, ale staletí zvyků, které na vás ulpívají, které na vás nanáší rodiče. To nejde položit na věšák, když sem přijde kdokoli třeba z muslimské společnosti, nebo rovníkové Afriky.

Presumpce neviny už v Německu pro vybrané profese neplatí a nějaká turkyně posílá Policii na smetiště. Nějakou Indku povýší univerzita v Chambridge na profesora a stačí, aby řekla, že na "Bílých životech nezáleží". Přitom se v Seattle ukázalo, jak tahle sluníčka fungují a to když si pokrokoví, liberální, 100% nerasističtí a Demokratičtí občané založil bezpolicejní zónu v Seatlle (CHOP / CHAZ). Postřílí se tam navzájem a je tam tak bezpečno, že po chvíli každý utíká do nenáviděného právního státu. Ostuda...


V Berlíně, který na zemské úrovni spravuje koalice SPD – Zelení – Levice, přistřihl policistům křidélka nový tzv. antidiskriminační zákon. Obviní-li kdokoli muže zákona z diskriminace, je na nich, aby dokázali opak. „Drogoví dealeři v Görlitzer parku, převážně migranti z afrických zemí, i libanonské zločinecké klany nejspíš obětovali zlomek svých obřích zisků a zaslali berlínské zemské vládě dárkové koše,“ objevilo se na sociálních sítích.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/nemecky-muz-zakona-druh-v-ohrozeni-40329005


 
Předsudečná nenávist PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 26 Červen 2020 07:17

Předsudečnou nenávist či násilí na internetu již řeší dle článku na Novinkách již 31 policistů.

„Jednou z kapitol, které tento odbor řeší, je i problematika předsudečného násilí. Tedy násilí motivovaného předsudky útočníka. Nejčastěji se s ním setkáváme na sociálních sítích ve formě nenávistných příspěvků,“ upřesnila pro Právo pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová. ...„Policisté se v rámci vyhledávání této trestné činnosti samostatně z vlastní iniciativy zaměřují na všechny oblasti, kde mohou očekávat protiprávní jednání, tedy i na veškeré sociální sítě,“ uvedla Kropáčová."

Zdroj: https://www.novinky.cz/krimi/clanek/justice-a-policie-budou-sledovat-diskuse-na-internetu-40328850

Takže lze předpokládat, že v oddělení slouží především "svazáci".

Je to vůbec zajímavý pojem, předsudečná nenávist či násilí. Pěkně do Orwellova světa, bez práva, spravedlnosti, kde se lidé bojí mluvit a jsou stíhatelní za všechno. Když ne stíhatelní, tak postižitelní, jak si ukážeme níže.

Pěkná definice situace je  v článku Vláda zavedla pojem předsudečná nenávist, nesprávným chováním se jí může dopustit každý Z článku citujme "Nemusí naplňovat skutkovou podstatu trestného činu, neusiluje o svržení režimu ani o totalitu, není extremista. Svým jednáním ovšem šíří strach, štěpí společnost a vyvolává antagonismy. Tak vnitro popsalo osobu projevující předsudečnou nenávist – jednání, jehož nový název schválila na konci dubna česká vláda."

A dnes ještě jednou o Orwellovi, tentokrát z pera Miroslava Macka Zdroj: http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=140475&menu=0

Citujme: "Když před pár dny libyjský uprchlík zabil v Anglii tři bělochy, zareagoval na to fotbalový fanda Jake Hepple transparentem s nápisem „White Lives Matter“, nechal ho přivázat za letadlo a zorganizoval přelet vzkazu během fotbalového zápasu nad stadionem Etihad.  Zástupce anglického fotbalu chování dlouholetého fotbalového fanouška pobouřilo. Klub vydal ostré prohlášení „Budeme spolupracovat s policií na dopadení viníka a doživotně mu zakážeme vstup na stadion".  Viníka? Hepple prohlásil, že nevidí rozdíl mezi "White lives matter" a "Black lives matter", kterému vyjadřovali fotbalové týmy před zápasem podporu.  O tři dny později dostal okamžitou výpověď. Z práce vyhodili i jeho přítelkyni, kterou přičinlivý udavač nahlásil, že má na sociálních sítích „rasistické posty“. Firma udavači veřejně poděkovala a své zaměstnankyni nabídla, že může zůstat, pokud absolvuje třítýdenní převýchovu - "antidiskriminační školení". Odmítla. Jak je vidět, Orwella už mají zřetelně za návod k použití, nikoliv varování."

Každý, nechť si nad takovým světem udělá názor sám. Můj osobní názor je, že všechny tyto preference a pozitivní diskriminace povedou k nárůstu tlaků ve společnosti. Všechny tyto předsudečné nenávisti společnost přikryjí a ta bude jako papinův hrnec bez pojistného ventilu, pod kterým se neustále topí. Následky mohou být různé, ale asi ne příjemné a společnost projde nějakou formou změny.

Orwell v mnoha ohledech předběhl dobu, mimo jiné, když prohlásil:  „Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet.“

Zdroj: https://citaty.net/citaty/280539-george-orwell-jestlize-svoboda-slova-vubec-neco-znamena-potom-j/?page=2



Aktualizováno Pátek, 26 Červen 2020 07:40
 
«ZačátekPředchozí11121314151617181920DalšíKonec»

Strana 15 z 48