Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Glosy 31.1.2020 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 31 Leden 2020 16:53

Posledních pár dní jsou zprávy plné informacích o koronaviru. My se ale podívejme na další zprávy.

Dnes je den Brexitu. Doporučuji video z proslovu N. Faragem který se loučil v Europarlamentu. Skončilo to odpojením mikrofonu. Nic neukazuje pýchu a nabubřelost evropských orgánů (přesněji lidí v nich) jako tohle video: https://vimeo.com/388075622 

Dále tu máme manipulativní článek na iHned. "Migraci z Afriky a krizím zabráníme tak, že podpoříme pastevce a jejich tradiční způsob života, říká šéf Veterinářů bez hranic". Detail článku přístupný není, ale samotné shrnutí myšlenky stojí za rozbor.

Pastevectví spočívá v tom, že hospodářská zvířata (kozy, ovce, krávy,...) spásají trávu, keře, stromy. Pastevectví vyžaduje obrovské plochy. Původní pastevci totiž migrovali, spásli vše a pak se posunuli dále. Příroda pak měla nějaký čas na obnovu, než se vrátili. Jenže v dnešní době, kdy populace nejen v Africe brutálně roste, je masivní pastevectví prokletím, které ústí v erozi půdy a zhoršování životního prostředí. Po intenzivním pastevectví zůstane poušť.

Nakonec už jen zpráva z Ministerstva obrany - nákup radarů není předražený, to se jen úředník přepsal, tak jsme ho propustili...  Konference zde. Bohužel, opět další nedůvěryhodné výběrové řízení.



 
Sankce jako nástroj mezinárodní politiky PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 18 Prosinec 2019 06:32

Na momentální kauze, kdy USA uvalily sankce na ty, co se podílí na stavbě plynovodu Nord Stream 2, krásně ukazují, jak funguje prosazování obchodních zájmů.

Cílem Německa bylo zvýšit svou energetickou bezpečnost a mít pokud možno přímé spojení s hlavním dodavatelem - Ruskem. I pro Rusko to bylo výhodné, protože se takto vyhne svým největším kritikům, kteří vedou proti Rusku nejvíce bojovné řeši - tedy Ukrajině a Polsku. Jenže plynovod tímto jednak snižuje důležitost těchto zemí pro tranzit, a dále ukazuje, že zas tak nikomu na západě na srdci neleží.

Do toho by USA rády udaly svůj dražší plyn, zkapalněný plyn. Jak z toho ven? USA přišly s tím, že uvalí sankce na Německo, Rusko a firmy, které se na stavbě podílí a to z důvodu, že USA leží na srdci Evropská bezpečnost....

Tolik k praktické mezinárodní politice. Nejpoužívanější se jeví: "barevná" revoluce a sankce.

Odkaz na článek o sankcích: https://byznys.ihned.cz/c1-66696290-americky-kongres-schvalil-sankce-vuci-firmam-spojenym-s-plynovodem-nord-stream-2


 
Jak manipuluje se zprávami mainstream? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 12 Listopad 2019 05:49

Ukážeme si jednoduchý příklad novinového článku na iDnes, což je po Novinkách nejčtenější internetové zpravodajství (alespoň dle statistik z roku 2018), který se zcela záměrně vyhýbá přičinám popisovaných jevů, protože je to asi nekorektní, či nevím... Zkrátka fakenews jako vyšité.

V článku "Turkmenistán bude ověřovat panenství dívek, chce zabránit chlípnému chování" (zdroj:  https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/turkmenistan-gynekologicka-prohlidka-kontrola-panenstvi-skola-studentka-totalitni-rezim-islam-diktat.A191107_151600_zahranicni_dtt ) se dočtete, že je to opatření na ochranu dívek, že je rodiče mají všude doprovázet a že takové kontroly dělá např. Indonesie (....Ponižující testy panenství jsou využívány i v jiných zemích. U uchazaček je například provádí indonéská policie a armáda....).

A teď, co je příčina? Nevhodné chování dívek a nebo fakt, že se bavíme o muslimské zemi, o čemž není v článku ani zmínka? Takže pro doplnění faktografie, kterou novináři na iDnes zamlčeli - Turkmenistán má 89% obyvatel vyznávajících Islám, Indonesie 88% obyvatel stejné víry.

Takže faktograficky správně, pokud by článek nebyl v moderním newspeaku fakenews, tak by vyzněl úplně jinak. Státy, kde převažuje Islám kontrolují panenství. O to kouzelnější je, jak mlčí všichni ochránci ženských práv.


 
Zprávy z Turecka a Syrie PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 14 Říjen 2019 14:18

Obávám se, že západ sklízí to, co sám v Turecku zasel. A je jedno, zda to bylo hloupostí některých politiků, nebo ještě hůře jejich záměrem. Kemalovské Turecko je pryč, máme tu silnou muslimskou armádu, jednu z početně nejsilnějších na světě, kde velí jen prověření Erdoganovi stoupenci, protože puč s cílem sesadit Erdogana nevyšel. Během posledních let Turecko čile obchodovalo s členy Islámského státu a nyní pracuje na osvobození těch členů IS, kteří byli v táborech střežených Kurdy. Poslední zprávy ale ukazují, že se Turecko, jeho armáda a jeho spojenci, úplně utrhli ze řetězu. Jestliže platí, že nepřítel mého nepřítele je můj přítel, tak stejně tak lplatí, že přítel mého přítele je také přítel. A opravdu chceme, abychom byli přátelé Turecka a tzv. Syrské demokratické opozice, či jak se všechny tyhle skupiny jmenují.

Ukažme si to na nejnovějším případu, smrti Hevrin Chalafové.

"Arabští povstalci bojující na straně Turků ji vyvlekli z auta, znásilnili a ukamenovali. Její řidič a další civilisté byli zastřeleni. Vrazi si masakr natočili na mobilní telefony a videa rozšířili na internetu. Na záběrech je ležící a umírající Chalafová, na jejímž těle drží nohu ozbrojenec, který říká: „Tohle je tělo prasete.” Podle nepotvrzených zpráv byla následně připravena o hlavu.Je vidět také nemilosrdné střílení civilistů na kraji silnice. Vozidlo, v němž politička cestovala, je na záběrech plné kulek a obklopené povstalci. ....."  a pohled z Turecka "Teroristická skupina utrpěla těžkou ránu. Chalafová byla neutralizována v úspěšné operaci,” raduje se turecký list."

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/clanek/znasilnena-a-ukamenovana-osud-kurdske-politicky-se-stal-symbolem-krutosti-tureckeho-tazeni-40299762

A teď si nalejme čistého vína, co by se dělo, kdyby něco podobného udělali nějací spojenci např. Ruska.

Domnívám se, že je na čase, aby naše zahraniční politika a NATO prošlo revizí.


 
Zavedení institutu strpění cizince PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 09 Říjen 2019 05:12

Podle soudruhů z EU musí Česká republika zavést institut strpění cizince. Takže pokud tu bude cizinec, zločinec, který má za sebou například vraždy a další nezákonnou činnost i na našem území, nebude možné jej vyhostit, pokud nebude sám chtít. Vítejte v dnešní Evropské unii, kde je právo cizince páchat zločiny více, než právo domorodce se bránit.

K právu se bránit např. ve Francii - připomeňme např. vyvraždění redakce Charlie Hebdo (12 mrtvých) . Pro připomenutí, šéfredaktorovi bylo pravidelně vyhrožováno smrtí, byl to sportovní střelec, ale bylo mu zakázáno nosit zbraň na osobní ochranu (detaily ZDE).

"Soudní dvůr EU (SDEU) v rozhodnutí konstatuje, že ani zločinec nepřestává být uprchlíkem, i když mu stát nepřizná tento statut a může na území pobývat zákonně. Společný azylový systém EU vycházející z Ženevské konvence včetně zásady nevracení uprchlíka do země, kde mu hrozí mučení nebo nelidské zacházení je nutné bezpodmínečně dodržovat, uvádí v rozhodnutí SDEU."

Zdroj: https://www.ceska-justice.cz/2019/10/cr-musi-zavest-institut-strpeni-cizince-i-clovek-bez-naroku-azyl-ma-mit-prava-uprchlika/


 
«ZačátekPředchozí11121314151617181920DalšíKonec»

Strana 17 z 48