Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Praha chce zavést mýto za průjezd PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 03 Září 2019 14:46

Nestačím se už divit, co za exoty se vyskytuje ve státní správě a místní samosprávě a co tahle parta generuje za nápady. Takže aktuální nápad je, že dáte třeba 100 za den a průjez Prahou (detail ZDE).

Je opravdu fascinující, že se desítky let mluví o pražském okruhu, a ten stále není. Z Hradce či Mladé Boleslavy nemáte šanci jet směrem Brno či Strakonice jinak, než přes Jižní Spojku. Myslí si snad pražené, že to všechny baví, stát v kolonách na spojce?

Takže milí pražáci, kteří si myslí, že se jich to nedotkne, tak je vyvedu z omylu. Ale dotkne. Za chvíli by začalo mýtné vybírat každé město, každý most a to bez ohledu na to, zda se o svěřenou infrastrukturu správci správně starají.I pražané jezdí na chaty, za příbuznými, za dovolenou. Už teď díky zónám nechtějí řemeslníci v některých částech pracovat.

Takže se milí pražáci probuďte a koukněte si, co si tam volíte. Doplatíte na to i vy.



 
Jeden ze znaků, že žijete v totalitě PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 30 Srpen 2019 13:06

Totalitní zřízení má mnoho znaků. Za komunismu byly volby a přesto toto období označujeme za totalitu, byla to totalita jednoho názoru.

A co dnes? Žijeme v totalitě, nebo ne?

Dalším ze symbolů totality je, že nějaká část obyvatel má nějaká privilegia a neplatí rovnost před zákonem. Je jedno, jestli je zákon pro všechny stejný a jenom pro určitou skupinu není vymáhán.

Co si tedy myslet o dalším případu, kdy si člověk napojený na politiky staví dům v chráněné oblasti a úředníci jenom melou o tom, že nemohou zasáhnout (ZDE).

Pomale, ale jistě se vracíme zpět do totality povolených názorů, nutných kontaktů a peněz. Stát začíná selhávat a nezajišťuje všem rovná práva a povinnosti. Přitom ale jeho provozní náklady, plně hrazení z našich daní, rostou.



Aktualizováno Pondělí, 02 Září 2019 17:20
 
Glosy 26.8.2019 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 26 Srpen 2019 04:55

V Praze Stodůlky, na stanici metra Luka cizinec těžce zranil při útoku nožem 2 lidi. Citujme zprávy: "V neděli také potvrdil informaci, že podezřelým je cizinec. Jaké národnosti, ale policie konkretizovat nemůže. "

Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/metro-utok-pobodani-cizinec-luka.A190825_132316_praha-zpravy_hv

Vzhledem k faktu, že policie a média běžně uvádí národnost v jiných případech (například když Rus přejel Kolumbijku), nelze se zbavit dojmu, že stejně jako v dobách Rudého práva musíme číst mezi řádky a útočník je z nějaké chráněné skupiny. Takové skupiny, se kterou jsou spojené nějaké politické, nebo ekonomické zájmy. Ideálně, když na kritiku dané skupiny půjde použít obvinění z předsudečné nenávisti. Pozn. později bylo uvedeno, že se jedná o Ukrajince.

Že nevíte, co je předsudečná nenávist? Tak to je načase začít studovat, čím orwellovský stát pod vedením Hamáčka na ministerstvu Vnitra z ČSSD bude operovat. Citujeme:

"Nemusí naplňovat skutkovou podstatu trestného činu, neusiluje o svržení režimu ani o totalitu, není extremista. Svým jednáním ovšem šíří strach, štěpí společnost a vyvolává antagonismy."

Zdroj: https://www.ceska-justice.cz/2019/05/vlada-zavedla-pojem-predsudecna-nenavist-nespravnym-chovanim-se-muze-dopustit-kazdy/

Takže kdokoli, koho budou buď neziskovky, nebo stát perzekuovat, začne používat tuhle gumovou definici. Otázka zní, jak dlouho budeme jako občané tento směr fungování státu směrem k vlastním občanům tolerovat. Blíží se volby a bude třeba vykázat nejenom ČSSD na smetiště dějin, kam pod vedením Hamáčka, Pocheho, Diensbiera a dalších, patří.

Ještě drobnost, kam se také můžeme dostat, pokud budeme následovat tupě všechny trendy ze západu. Zástupce velitele londýnské policie se během útoku nožem na jiného policistu zamkl v autě. Napadený policista byl ubodám, zástupce veliltele, jeho nadřízený, zavřený v autě s dalšími policisty, přežil bez zranění. Je to logika tzv. vedoucí vrstvy lidí, těch, co mají dost peněz na udržování své bezpečnost a sociální bubliny. Tito lidé nemají s ničím problém, dokud mu nečelí. Jakmile mu čelí, selžou.

Zdroj: https://zbrojnice.com/2018/10/13/citat-dne-c-mackey-kdo-se-zamkne-v-aute-prezije/




Aktualizováno Pondělí, 26 Srpen 2019 15:22
 
Glosy 22.8.2019 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 22 Srpen 2019 14:08

Dnes ministr Metnar oznámil, že armáda pořídí americké vrtulníky UH-1 Venom - 8ks a 4 ks AH-1 Viper. Celkem za cca 14,5 miliardy. Žádný z vrtulníků nikdo v Evropě neprovozuje a v případě útočných Viperů je jejich počet směšný. Použít argument, že jsou provozovány v Bahrajnu a Pakistánu je k smíchu. Cena je významně vyšší, než byly evropské nabídky. A pokud se bude počet navyšovat, bavíme se o dalších desítkách miliard korun. I ty Blackhawky se aspoň vyrábí v některých verzích v Polsku a provozují je např. Slováci. Tohle je tedy buď tunel na státní pokladnu, a nebo úlitba velkému bratrovi, od kterého jsme zatím málo nakupovali a bylo si třeba přátelství koupit. A pak že Trumpovi diplomacie nefunguje. Řekl bych, že nás pokec Babiše s Trumpem v Bílém domě přišel na několik miliard. Vzpomeňte na to, až se zase bude zvyšovat daňová zátěž.

A když už jsme u Trumpa, ten oživil nápad, že by USA koupily Grónsko. Nemysleme si, jedná se o perspektivní území s necelým 60.000 obyvateli. Takže kdyby každému dali milion dolarů, tak je to stojí necelých 60 miliard dolarů. Je to hodně? Rozpočet ministerstva obrany USA je přes 700 miliard. Z tohoto pohledu jsou to drobné. A že Dánové nebudou souhlasit? Stačí, když proběhne barevná revoluce, navrhuji název "Bílá revoluce", případně referendum o sebeurčení. Precedenty tu již jsou a je to vyzkoušená cesta.Ovlivnit 60.000 lidí zas takový problém není a do USA je to mnohem blíže, než do Dánska. Pokud bude Trump zvolen podruhé, dávám Grónsku jako 52. zemi USA docela velkou šanci. Jenom nevím, zda pak uvrhne Evropa na USA sankce.




Aktualizováno Čtvrtek, 22 Srpen 2019 14:23
 
Konec smlouvy o likvidaci raket středního doletu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 20 Srpen 2019 15:06

USA pouhých 16 dní po uplynutí lhůty, kdy doběhla výpověď Smlouvy o likvidaci raket středního doletu (INF), otestovaly ze země odpalovanou raketu s dosahem cca 1500 km, tedy přesně to, co INF zakazovala. Větší detail naleznete ZDE.

Smlouva INF na konci 80. let přispěla k uklidnění situace v Evropě. Mimochodem i Česká armáda měla takové rakety ve výzbroji a dobrovolně je vyřadila. Stačí se podívat do Vojenského muzea v Lešanech. Problém pozemních raket s doletem 500-5500 km bylo, že snižovaly šance na protiúder, či reakci na např. chybné vyhodnocení situace o útoku. Smlouva tak přispěla k uklidnění závodů ve zbrojení.

Velkým problémem smlouvy ale byl později fakt, že smlouvu podepsal Sovětský svaz (nyní nástupce Rusko) a Spojené státy a týkala se to pouze pozemních střel  (o smlouvě na Wikipedii). Takže např. Čína ve vývoji pokračovala a masivně tyto rakety zaváděla. Skutečnost, že se navíc smlouva vztahovala pouze na pozemní verze vedla k tomu, že stačilo vyvíjet námořní verze tak, aby bylo možné je vypouštět ze země.  Což USA svým testem předvedly, navíc z kontejneru, který je součástí protiraketového deštníku AEGIS, který údajně není namířen proti Rusku a je budován v Polsku a Rumunsku. Jinými slovy lze říci, že u hranic Ruska jsou nyní (potenciálně) umístěny pozemní rakety středního doletu. Je asi zřejmé, že za 16 dní novou raketu nevyvinete a nevyrobíte, tudíž lze oprávněně předpokládat, že Tomahawk byl by design vyvíjen pro oboje použití a obcházel tak smlouvu.

V případě Ruska zatím chybí publikovaný test, nicméně je předpokládáno, že Iskander by mohl mít větší dosah a tak to nebude ani pro Rusko problém.

Dle mého názoru se smlouva nehodila ani Rusku, ani USA a proto byla opuštěna. Obě země nyní začnou masivněji tyto zbraně zavádět tak, aby byly schopné konkurovat Číně. To v kombinaci se změnou doktríny USA a použitím jaderných zbraní jako taktických prostředků není dobrá zpráva.

Je tam ale ještě jeden aspekt, který by neměl zapadnout. Bez ohledu na smlouvu mají jak USA, tak Rusko prostředky, které ji obcházely. Když vynecháme tanečky ohledně obviňování toho, kdo ji porušil, tak ji evidentně porušovaly obě strany. Je na čase se zeptat, k čemu jsou nevymahatelné smlouvy a zda se dá vůbec mocnostem věřit. Mocnosti mají své zájmy a smlouvy platí do té chvíle, dokud je platný daný zájem.


Aktualizováno Úterý, 20 Srpen 2019 15:32
 
«ZačátekPředchozí11121314151617181920DalšíKonec»

Strana 18 z 48