Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
21.srpen 1968 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 22 Srpen 2018 19:03

Včera proběhlo výročí srpnové okupace z roku 1968. Z většiny článků má člověk dojem, že nás v 68 roce obsadilo Rusko a ruští vojáci. V mnoha ohledech mám rád přesnost, nebo alespoň určitou myšlenkovou konzistenci, které se ale v médiích stále více nedostává.

Jde mi o to, že nás obsadil Sovětský svaz, sovětští vojáci a další státy Varšavské smlouvy, s výjimkou Rumunska a Východního Německa. Rusko je nástupnický stát, ale nelze říci, že v okupační armádě byli jenom vojáci ruské národnosti, nebo že to pouze Rusové vymysleli, nebo pouze Rusové veleli. Z tohoto pohledu jsou všechny články o ruských vojácích a Rusku nesmyslné. Byl to tenkráte Sovětský svaz, který vše zastřešoval. Ale co chcete od novinářů, že?

Podíváme-li se na vybrané postavy z historie: Hitler - Rakušan, Stalin - Gruzínec, Brežněv - Ukrajinec v čele Svazu v době okupace. Je pozoruhodné, jak stigma každého z nich nese jiný národ.

U roku 1968 je třeba nahlížet i na skutečnost, jak velmi zklamala tehdejší českosloveská reprezentace v čele s Dubčekem a na fakt, že okupace Československa byla realizována za přihlížení USA, neboť panovalo rozdělení sfér vlivu. Můj osobní názor je, že historie nebude nijak milosrdná ani vůči E. Benešovi, A. Dubčekovi, ani V. Havlovi. Všichni uvedení promrhali obrovské vzepjetí a naději obyvatel.

Podstatné poučení pro nás je nejen nyní mediálně vděčný rok 1968, kdy se momentálně hází vše na zlé Rusko, protože je to zkrátka součástí dobrých mravů v určitých vrstvách, ale zejména rok 1938 a obětování Československa ze strany spojencké Francie a (bez přímé spojenecké smlouvy) Velké Británie.

Z pohledu marastu nás rok 1968 neuvrhl do takové temnoty, právě jako rok 1938. Německá okupace za sebou nechala statisíce mrtvých a rozprášenou inteligenci, popravené vlastence, zničené majetkové vztahy a hlavně nedůvěru vůči západu, pro který jsme byli vždy jen ti na východě. Následky jsou o řád horší, než okupace roku 68.

Proto jsem zvědav, jak mohutné bude připomenutí tragického roku 1938. Jak moc se bude připomínat německý sen velké říše a podřízenosti a likvidace všech, kdo se Němcům nehodili do krámu. Zejména by bylo dobré zhodnotit, zda Německo netlačí do Evropy další, tentokráte multikulti sen, následky mohou být hodně podobné.

Obě okupace ale ukázaly základní podstatu mezinárodní politiky. Stát, má-li přežít a být schopen se bránit, musí být obýván vlastenci a musi být dostatečně silný. Nejsou žádné spojenecké smlouvy, které by nemohly být porušeny. Mocnosti nemají spojence, ale pouze zájmy.


Aktualizováno Středa, 22 Srpen 2018 19:52
 
Ještě ke studním PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 11 Srpen 2018 04:50

Před pár dny noviny psali o připravovaném návrhu vodního zákona, který by umožnil úředníkům odčerpávat vodu ze soukromých studní a rybníků. Dnes noviny píší, že to v návhu není a bude se to celé ještě diskutovat.

Všimli jste si, že nikde není odkaz na návrh, o kterém se mluví? Nejlepší by přece bylo se přesvědčit přímo v materiálu a ne papouškovat pojmy a dojmy někoho jiného. 

Zkusil jsem návrh najít na portálu, kde se publikují materiály v připomínkovém řízení https://apps.odok.cz/veklep, kde takový materiál není, pouze starší návrh novely z loňského roku.

Takže jaký závěr si z celé věci udělat? Jednalo se o bouři ve sklenici vody, nebo pokus úředníků vypustit pokusný balonek s tím, že pokud nebude velký odpor, vesele to projde?Mimochodem, i v aktuálních novinách píší, že prolomení domovní svobody nějakou komisí v tom materiálu je.

Takže docela reálný scénář je, že cíl úředníků je odčerpávání vody. Trochu to připomíná práci s třídním nepřítelem.Co takovýhle scénář

Vokurka: Představte si, Vomáčka si zaplatil 100m vrt a má furt vodu. Naše Máňa ani nevypere, protože v naší studni je málo vody, dovolená v Egyptě byla drahá a dotace na soukromé studny nejsou. Kde na to člověk má brát. Podělit by se měl. Tak jsem mu tam poslal komisi, že si zalejvá záhony, když je takový teplo, a to by se nemělo, no ne?

O pár dní později: Vokurka: Komise říkala, že vody má dost, prej plnou studnu. Dělit se nechce, potvora. Beztak nám stáhl vodu. Vomáčka za to všechno může, že mi schne trávník. Posvítit na něj by se mělo.  Komise s tím ale prý teď nic nezmůže, říkal Pepa, předseda. Chtěli nový zákon, ale zatím neprošel. Kdyby prošel, musel by dát vodu všem. A za svý prachy. Škoda, třeba to vyjde, zkusí to předložit znovu. Pak bychom mohli na dovolenou do té Dubaje...

Připomeňme si slova největšího představitele Evropské komise, soudruha Junckera: "Na něčem se dohodneme, necháme to ležet a čekáme, co se stane. Pokud nikdo nezapříčiní rozruch, protože většina lidí nerozumí tomu, co bylo rozhodnuto, pokračujeme krok za krokem, dokud není cesty zpět."

Link na zmíněný článek: https://www.novinky.cz/domaci/480137-zestatneni-studni-je-nesmysl-vyvraci-famu-ministerstvo.html


 
Pohled do novin 4.8.2018 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 04 Srpen 2018 16:35

V těchto dnech mě zaujalo několik novinových článků. Všechny směřují k otázce, k čemu platíme daně, když orgány státu fungují, jak fungují. Tedy špatně.

PR cigánskému gangu v Brně

Zdá se, že v Brnu, mém rodišti, to jde od desíti k pěti. Po extempore Žít Brno s dopisem italskému premierovi ohledně přijímání uprchlíků tu máme další perlu. Tentokrát okolí terorizující cigánský gang, o kterém se píše na iDnes. Vedení gangu má dokonce schůzky se starostou. Čekal bych spíše schůzky se sociálkou a policií. Ale multikulturní Brno už asi přechází na západní model a dalším krokem bude zavedení no-go zón.

Nejlepší je ale závěr článku

"Kdo se stane svědkem napadení, má okamžitě kontaktovat policisty. „Když budou jen provokovat, raději si jich nevšímejte. Násilí není řešení,“ vzkazuje (p. Kopic z Nízkoprahového klubu Likusák).

Zdroj: https://brno.idnes.cz/vankovka-gang-brno-kapitan-bohunice-d6h-/brno-zpravy.aspx?c=A180803_155617_brno-zpravy_vh

Takže pokud provokují, mají všichni dělat, jako že nic. Předpokládám, že pokud se někdo ozve a vysvětlí jim to ručně, bude na iDnes článek o rasově motivovaném útoku na hodné romské hrající si děti. Nezbývá než dodat - Brňáci, je to na vás, kde žijete a koho si volíte.


Studny a rybníky pro všechny

Letošní počasí je opravdu extrémně teplé a suché. Pokud je to předzvěst dalších let, máme se tedy na co těšit a bude jenom hůř a hůř. Je nutné začít lépe hospodařit jak na straně zemědělců, lesníků, tak  lépe nakládat s vodou u všech lidí. Není to jen o úsporách, ale třeba o způsobu údržby zahrad, změny v sekání trávy, atd... Kdo za poslední leta viděl, že by zemědělci použili pro orbu pluh? Já vždy vidím jenom disky, které upraví horních 10 cm půdy. Nicméně dokud nebudou mít povinnost zadržovat vodu v krajině majitelé lesů a polí, situace se nezmění. A není to věc dotací, protože zadržet vodu by mělo být alfou a omegou každého svědomitého hospodáře. Ale nezapomeňte, jste v Čekystánu. Stát vás bude nutit v rámci stavebního řízení řešit zadržovat vodu na ploše třeba 100m2 budoucího rodinného domu, ale zemědělce vedle se stovkami hektrarů se to netýká.

Pokud by někdo chtěl zřídit např. malý rybníček u sebe na pozemku, stráví měsíce papírováním a vyhodí statisíce za projekty, souhlasy a potvrzení, pak miliony za zemní úpravy a splnění všech požadavků orgánů státní správy. Když jsem téma malého rybníčku nadnesl na stavebním úřadě a odboru životního prostředí, hned jsem pochopil, že tudy cesta nevede a nemám roky a miliony na to, abych to zrealizoval, byť mám vhodný pozemek. Škoda.

Pokud se na problematiku zadržování vody podíváme komplexně, racionální vedení státu by umožnilo minimalizovat náklady a agendu soukromníkům, pokud mají lidé takový bohulibý záměr.

Aktuálně úředníci předkládají novelu vodního zákona, který umožní vlastníkům, kteří investovali do studní, nebo rybníků, vodu úředním rozhodnutím pod hrozbou pokut odčerpat.Platit to má od roku 2020.

Ptám se, kde je odpovědnost úředníků, plánovačů a státní správy? Je snad 50%, které mi ze mzdy zmizí na sociální a zdravotní pojištění, daň z příjmu, spotřební daně, DPH a další málo na to, aby stát fungoval efektivně a řešil věci, které je třeba řešit globálně? Proč jsou buzerování jenom občané, ale velkým firmám vše projde a zákony jsou upraveny pro ně na míru? Proč stát nezačne u toho, co má přímo pod sebou. Patří státním Lesům ČR, které vydělávají miliardy, málo procent lesů, aby začali s vodou hospodařit odpovědněji?

Odkaz na článek o připravované novelizaci vodního zákona: https://archiv.ihned.cz/c1-66207960-boj-proti-suchu-zasahne-do-byznysu-i-do-soukromi; http://tn.nova.cz/clanek/urednici-k-vam-budou-moci-prijit-vybrat-vodu-ze-studny-planuje-stat.html




Aktualizováno Pátek, 10 Srpen 2018 16:26
 
Telička nám doporučuje přijmout migranty PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 01 Srpen 2018 03:52

Pan Telička, jehož již dlouhá léta živí peníze tekoucí přes EU,  v článku na iHned horuje pro přijmutí několika desítek uprchlíků.

Ale připomeňme si, kdo je vlastně na trhu uprchlíků k mání. Nová zásilka se vylodila na nudapláži ve Španělsku. Hned po vylodění se ale všichni rozeběhli hledat práci. Další skupina zdolala 6m plot v Ceutě a házela výkaly a nehašením vápnech po policistech. Ti to brali z gruntu a na nic si nehráli. Tito všichni uprchají z černé Afriky. Nebo má na mysli různé Afghánce? Nebo další syrské doktory? Z té Syrie, kterou nenáviděný Asad začíná pomale stabilizovat a jejímiž migranty EU vyhrožuje Turecko? Tam byl zřejmě každý doktor, nebo inženýr.

Pokud hledáte v Čechách migranty, kteří odpovídají profilu vyžadovaného sluníčkáři, zkuste jít navečer na Václavské náměstí. Desítky černochů tam nahání cizince do nočních klubů a hospod. Fungují jako živé poutače na kde co.

Když už se mluví o uprchlících, mělo by se také důsledně říci, že se nejedná o uprchlíky, ale regulerní ekonomické migranty. Kdo by se nechtěl mít koneckonců bezpracně dobře.  Pokud navíc některé státy EU umožňují migrantům dosáhnout výrazně lepší hmotné podmínky, navíc bezpracně, než na které jsou zvyklí, byli by na hlavu padlí, pokud by nemigrovali. Musíme totiž posuzovat, jaký životní standard má dotyčný člověk v domovině a jaký jako migrant např. v Německu, nebo Švédsku.

Pokus vzít do České republiky několik prověřených uprchlíků (ale jak již víme, byli to opět ekonomičtí migranti) ztroskotal úprkem dotyčných do Německa. Nám zbylo jen překvapení, že si irácké rodiny, údajně pronásledované, diktovaly podmínky. Nyní si už užívají vyššího standardu v Německostánu. Detaily zde.

V Čechách máme desítky tisíc Ukrajinců, Vietnamců i Slováků. Technicky jsou to všichni cizinci v České republice. A je to bez větších problémů. Nelze proto říci, že Češi mají problém s migrací. Máme problém s ekonomickou migrací. Možná si kladete otázku, jakto, že státy jako Francie, Německo a další, ještě neklekly a dovedou financovat statisíce nepracujících uprchlíků.

Reálně je financujeme i my. Pokud do západních zemí odplyne na dividendě ročně kolem 300 miliard Kč, tak je to dvojnásobek, než má české Ministerstvo práce a sociálních věcí na politiku zaměstnanosti (150 miliard). Tyto peníze vznikly zde, ale utratí se v Německu, nebo ve Francii, nebo Belgii, či Nizozemí.

I kdyby se sluníčkářští příznivci multikulti, migrace a integrace postavili na hlavu, do Evropy se všichni migranti nevejdou. Znamenalo by to sem přesídlit celou Afriku a značnou část Asie. A když jedny, proč ne druhé? Kde a kdo určuje hranici, že tento migrant se má mít dobře, a tamten už ne?


Aktualizováno Středa, 01 Srpen 2018 15:58
 
Myš vs. kůň PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 27 Červenec 2018 06:08

Je myš narozená ve stáji kůň, nebo není?

Řekl bych, že podle novinářů rozhodně je, pokud se tak cítí a hodí se to:) Proč takový dotaz? Vzpomeňme na Nizozemce, kteří napadli číšníka v Praze, byli to vlastně Íránci, a dalo by se pokračovat. Naposledy jsem si tuto otázku kladl, když médii proběhla zpráva, že Slováci polili v Anglii dítě kyselinou. Podle fotek bych je na Slováky netipoval.

Kdysi, když ještě fungoval tavící kotlík, tak pouze v Americe zvládali "vyrábět" američany, bez ohledu na to, odkud přišli, a jaké měli kořeny. Bohužel už ani to dnes neplatí. V některých oblastech USA se totiž jinak, než španělsky, už nedomluvíte.

Stávající multikulturalismus a právo na všechno bez povinností je historický experiment. Bohužel z historie nevím o případu, že by někde úspěšně dopadl. Buď tedy ještě neproběhl, nebo dopadl špatně. Nejblíže ke stávající situaci může být pád Římské říše. Tam se to tedy nepovedlo.

Nicméně stávající úpadek západní Evropy může paradoxně vést k tomu, že se zvedle východní Evropa (kam počítají i nás, byť je Praha více na západě, než Vídeň). Nesledujme totiž vývoj v perspektivě měsíců, ale desítek let. A v jejich rámci to pro Německo, Francii, Velkou Británii, Itálii i Španělsko moc růžově nevypadá. No a pokud se v Čechách něco nezmění - zejména zlepšení školství, snížení počtu zákonů, podporu podnikání jednotlivců tak, aby vznikaly co nejvíce inovace, a bez lepšího a uspornějšího fungování státní správy, tak nás stáhnou s sebou.


Aktualizováno Pátek, 27 Červenec 2018 06:23
 
«ZačátekPředchozí21222324252627282930DalšíKonec»

Strana 23 z 48