Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
84 mrtvých v Nice PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 15 Červenec 2016 15:58

Update:

Francie má několik posledních měsíců vyjímečný stav, takže má v ulicích i ozbrojené vojáky. Obyvatelstvo Francie je silně omezené ve vlastnictví palných zbraní a Francie je jedním ze států, které tlačí na odzbrojení evropských občanů, protože údajně státní složky občany chrání dostatečně. Zdálo by se tedy bezpečný ráj.

Přesto se ve čtvrtek 14.7.2016 sebral tuniský imigrant Mohamed Lahouaiej Bouhlel a ukradeným náklaďákem cca 30 minut (což mi přijde velmi dlouho, je li to pravda)  jezdil po nábřeží  Nice a zabil přes 80 lidí a stovky zranil. Desítky minut trvalo, než byl zastřelen. Otázkou je, i kolik raněných ještě zemře v nemocnicích. Bilance může být mnohem horší. Dál, podle prvních infromací měl (s ohledem na zákonodárství ve Francii) pravděpodobně nelegální zbraně a makety zbraní.

Jak tedy výjimečný stav (kromě válečného stavu a stanného práva už moc silnějších možností není) pomohl občanům? Jak státní represivní složky ochránily občany? Nevytýkám nic ozbrojeným složkám - hledat mezi muslimy toho, kdo půjde zabíjet je velmi těžké a navíc, politicky nekorektní, že. Muslimové se navzájem kryjí a nikdo svého souvěrce nepráskne. Špatně by dopadl. Nyní se spekuluje, že řidič měl psychické problémy. Zdá se, že scénár osamělého vlka je pro mnohé přijatelnější. Nicméně zatím je brzo hodnotit.

Má výtka míří na alibistické politiky typu Hollande. Chodí po pohřbech, zapalují svíčky, říkají prázdné fráze, ale vlastním občanům neprospívají. Je to netaktní, ale je nutno říci, že občané Francie si své politiky zvolili sami. Ostatně jako my. A jediné, kdy mohou změnu prosadit, jsou volby.

Tento atentát ale vyvolá řadu otázek. Kdyby motorkář, který se snažil vniknout do kabiny řidiče, měl zbraň, opravdu by zabil Mohamed Lahouaiej Bouhlel tolik lidí? Kdyby někdo prostřelil pneumatiky, řádil by tak dlouho jako liška v kurníku? Zastřelení teroristy nakonec pomohl nějaký civilista, který vniknul do kabiny a s řidičem se pral...

Tato akce je přímým důsledkem imigrační politiky posledních desítek let. Je i důsledkem nekompatibility muslimů a ostatních lidí v jedné lokalitě, a je jedno, zda je to ve Francii, na nějakém ostrově, nebo druhém konci vesmíru. Je i selháním integrace, která zkrátka v takovém měřítku nefunguje a fungovat nebude.

Takže si tipněme, co se bude dít:

  1. silácká prohlášení politiků, vyjadřování lítosti, ale hlavně neslučovat s islámem, oblíbené asi bude "více Evropy" a "více imigrace", nebo "to zvládneme"; protože útočil osamocený vlk, proti kterému není obrany
  2. vyhlásí se státní smutek, budou se pořádat pochody,...
  3. střelné zbraně jsou nebezpečné, je třeba všechny zakázat (na "zabijácké" nákladní automobily se to vztahovat nebude); navíc by jednou mohli občané povstat proti politikům (jak symbolický byl termín dobytí Bastily a začátek francouzské revoluce v roce 1798)
  4. všichni, kdo s touto politikou nesouhlasí, jsou nebezpečné radikální živly, je třeba je ostrakizovat
  5. je třeba posílit zpravodajské složky, odposlouchávat všechny a všude
  6. dříve nebo později přijde i nápad zakázat fyzické peníze, aby šlo všechny finanční toky sledovat
  7. svoboda, to bude prázdné slovo

Nebyla by ale správná reakce jiná? Například odhodit falešnou politickou korektnost a začít nazývat věci pravými jmény? Přiznat si, že silná muslimská populace, která nehodná dodržovat zákony Francie je realita a je třeba začít deportovat ty, kteří zkrátka s evropskou kulturou kompatibilní nejsou? A zastavit migraci? Uklidnit region severní Afriky a migranty vyexpedovat zpět do vlasti? A také reformovat EU a posílit občanské svobody vč. práva držet zbraň.





Aktualizováno Sobota, 16 Červenec 2016 00:58
 
Ovlivňování veřejného mínění zahraničními skupinami PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 15 Červenec 2016 15:04

Aktuální diskuze o jaderném úložišti ukázala nechtěně na to, jak je masáž veřejnosti financována a ovlivňována ze zahraničí. Energetická politika je výsostnou záležitostí České republiky, přesto do ní na pozadí vstupují zahraniční aktéři - konkrétně například Norské a Lichtenštejnské fordy, které financují aktivisty (neziskové organizace, ale s velkými rozpočty) bojující například proti úložištím jaderného odpadu. Opravdu nám stojí za to nechávat si oblbnout hlavu kvůli pár EURO? Neziskovkáři za to mají zaplaceno, koho chleba jí, toho píseň zpívají. Že je to proti zájmům státu je tak nějak netrápí. Kultura těchto aktivistů je spíše anarchistická, či eurounijní (to jest dotační), ale obecně je zaměřena proti samostatné státní politice.

Pokud tomu financování nevěříte - stačí se podívat na http://www.nechcemeuloziste.cz kde se skvějí loga http://www.eeagrants.cz/. A podívejte se na přehled podporovaných projektů (např. http://www.eeagrants.cz/cs/programy/schvalene-projekty/prehled-schvalenych-zadosti-program-cz03-1883). Kdo by nedal např. 1,3 milonu korun za projekt Za posílení práv migrantů při práci, nebo 2 miliony za Snížení diskriminace a rasismu nápravou mediálního zobrazování Romů. A milionek se našel i pro Silnější hlas obyvatel Vysočiny při hledání hlubinného úložiště. Přehled desítek programů napoví mnohem více, jaké typy jsou financovány.

Člověk si musí klást otázku - komu to prospívá a kdo z toho co bude mít. Proč někdo v zahraničí vezme desítky a stovky milionů, a dá je aktivistům uprostřed Evropy? Že by tam rostly peníze na stromech a chtěli se jich, dobráci jedni, zbavit? Nebo je cílem ovlivňovat veřejné mínění, tzv. lobbing s tím, něco z toho později získat? Tedy standardní business case s nějakou návratností?

Zpět k energetice. Je samozřejmě nabíledni. že pokud nějaké subjekty na území ČR budou budovat soláry a větrné parky, udržovat a rozvíjet uhelné elektrárny, prodávat kotle na štěpku, atd... budou tito zahraniční aktéři v pohodě, pokud zatnou drápek do finančních toků, které jsou s tím spojeny. Koneckonců i rekultivace po uhlí bude také slušný business a vždy je prostor pro arbitráže za zmařené investice. Navíc, vše platí ob(v)čan v ceně energie. Pokud by se bránil, je prostor pro různá zákonná omezení ( kde je dnes konec obyčejným žárovkám, nebo silným vysavačům...?).

Energii neumíme ve velkém skladovat. Silné přetoky nárazové energie z větrných parků a solárů svádí spekulanty k tomu, že cena energie je na burze nízká, někdy záporná a silné, páteřní zdroje proto zřejmě  nejsou potřeba. Páteřními zdroji jsou i jaderné elektrárny. Koho zajímá, že může být v noci bezvětří. Jde o business, ne?

Každý chce bydlet v pěkném prostředí, nikdo nechce bydlet u jaderné elektrárny, dálnice, čističky, nebo chemické továrny. Každý chce ale rozsvít, když potřebuje, dojet všude pohodlně autem, spláchnout, aniž by mu splašky hnily u baráku,  atd... O to zajímavější je, že uložiště je v podstatě bezproblémová záležitost, skrytá stovky metrů v masivu a betonu. Akce proti uložišti proto není zamířena na úložiště jako takové, ale na jaderné elektrárny. Ty vadí všem okolo, protože společně s poměrně dobrou páteřní sítí pomáhají zachovávat soběstačnost České republiky. A to se nenosí.

Vždy, až zaznamenáte nějaké dobráky aktivisty, položte si otázku, kdo je platí, a co z toho mají. Zjistíte, že altruistů je mezi nimi méně než pověstného šafránu, zato těch, co mají čuch na peníze, tam bude docela dost.





Aktualizováno Pátek, 15 Červenec 2016 15:49
 
Příčiny pádu Říše římské PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 30 Červen 2016 17:31

Britský historik Edward Gibbon v 18. století! sepsal příčiny pádu Římské říše, porovnejte je se stávající EU, nebo situací v České republice.

  1. Valná většina obyvatel preferuje zábavu před prací.
  2. Tradiční role otců jako živitelů rodiny je zpochybňována, množí se rozvrácené vztahy a svobodně žijící matky bez otců.
  3. Senioři jsou zanedbávání. Lidé pečuji o domácí mazlíčky více než o svoje staré rodiče.
  4. Literatura a umění se stávají bezduchým. vytváří se planá zábava za každou cenu. Takzvaná umělecká díla jsou ošklivá, nevkusná, nic neříkající, ale přesto za ně bohatí zaplatí horentní sumy.
  5. Čestná vojenská služba vlasti je odmítána, zpochybňována vysmívána a posléze zákonem zrušena. Armádu tvoří nájemní žoldneři.
  6. Lidé pilně pracující jsou zesměšňováni a jako vzor se staví prázdní pokrytci, populisté, pochybní umělci a takzvané celebrity.
  7. Daňové zatížení obyvatelstva stále roste a stát přerozděluje neúměrně vysoké částky. Lidé se nebojí nepracovat, protože stát se o ně vždy nějak postará.
  8. Úroveň vzdělání rapidně klesá.
  9. Státní dluh roste do nikdy nesplatitelné výše.
  10. Přestává se vyrábět a pěstovat, protože výroba doma je moc drahá a potraviny a výrobky se dovážejí ze satelitních zemí.
  11. Kdo se dostal do pozice, kde může ze státního krást, většinou tak činí. Postižitelnost těchto zločinů je velmi malá.
  12. Početí a výchova dětí je vnímáno jako obtěžující a dětí se rodí stále méně.
  13. Léty osvědčené mechanizmy, chránící poctivé před podvodníky, náhle selhávají.
  14. Veřejné funkce se stávají předmětem kořisti zisku. udělují se za úplatky, a kdo je získal, chce z nich kořistit, aby se mu vložený úplatek několikanásobně vrátil.
  15. Staletími předků prověřené hodnoty - jako je čest, smysl pro povinnost, zodpovědnost, nadšení pro práci, pro dobročinnost, zápal pro věci veřejné, jsou vysmívány a zesměšňovány.
  16. Šíří se cynismus.
  17. Šíří se plýtvání, nestřídmost, znevažování znalostí, dovednosti a poctivé práce.
  18. Do země přichází velké množství cizinců.
  19. Politikové nadbíhají lůze, která si vynucuje zábavu a státní podpory (chléb a hry).
  20. Občané stále na všechno nadávají.


Zdroj: http://www.citarny.cz/index.php/knihy-lide/vzdelavani-a-souvislosti/souvislosti/4598-gibbon-upadek-a-zanik-rimske-rise



Aktualizováno Pátek, 08 Červenec 2016 17:46
 
Proč se opravdu rozpadne EU? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 28 Červen 2016 16:14

Před téměř týdnem proběhlo hlasování o Brexitu, tedy o odchodu Velké Británie z Evropské unie. Hlasování dopadlo velmi těsně, takže společnost je po tomto kroku rozdělená a ještě nějakou dobu bude. Rozdíl 2% je málo, ať by vyhráli příznivci, nebo odpůrci.

Zajímavější je ale věc jiná, a to je nulová sebereflexe představitelů Německa, Evropské unie a dalších států. Proč se nikde nepíše, proč Velká Británie a její občané dají sbohem EU spolku? Skoro bych řekl, že vše, co Brexitu předcházelo, mělo vyvolat v představitelích větších států v EU otázku "PROČ se to děje?" A také si měli klást otázku, zda cesta, po které kráčí ve svém skleníku, není odlišná od cesty plné výmolů a regulací, kterou chodí běžní občané.

Nicméně otázka "proč" v médiích a od politků nezaznívá. Naopak se přechází na vlnu msty a odplaty - např. tím, že angličtina nebude jazyk pro jednání a dokumenty EU, nebo že "ti, co hlasovali pro odchod zničili budoucnost mladým".

Vůbec je zajímavé, že odpůrci Brexitu místo argumentů používají nejvíce citové vidírání. Ve spojení s mladou generací, ve které je posilován egoismus a individualismus, to je to pravé ořechové pro to, aby západní společnost opravdu skončila na dlažbě. Kde je rezignace Junckera a dalších čelních politiků? Kde je konec regulace a budování jednoho Evropského státu, když o něj nikdo, kromě politiků, nestojí?

Zcela symptomatický je článek :

"Většina mladých lidí se shoduje, že je zklamalo zejména sobectví jejich rodičů a lehkost, s jakou hazardovali s jejich budoucností. „Dokonce jsem se v nich snažila vyvolat pocit viny: je to naše budoucnost, vy máte svou práci, život a hypotéku, ale oni žili už před EU. Vědí, jaké to je a tvrdí, že všechno bude v pořádku,“ popsala dvaadvacetiletá Becky pro BBC." 
nebo další
„Stydím se za svoji matku. Je to příšerný pocit. Neuvěřitelně mě rozčiluje, že nezvážila budoucnost svých mladých dětí, které ve světě teprve začínají,“ dodává Jamie."

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/brexit-rozdelil-rodiny-0vn-/zahranicni.aspx?c=A160628_104928_zahranicni_san



 
Brexit PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 24 Červen 2016 19:42

Tak je to tu. Dnes byly spočteny hlasy a občané Velké Británie se rozhodli vystoupit z Evropské unie.

Je nutno říci, že EU je vedena velmi slabými politiky. Už samotné vypsání referenda a případné ústupky by znamenaly konec stávajících pořádků. EU zkrátka zmutovalo do byrokratické chobotnice a pokud má přežít, musí se jí osekat chapadla. Politici a EU byrokrati to nevidí, oni jsou těmi chapadli.

EU není až tak špatná myšlenka, ale její provedení je tragické. EU jsou buzerace formou různých směrnic  a cukr formou dotací. Ale u dotací to není tolik o tom, co se za ně odehraje, hlavně, aby to bylo papírově v pořádku. Navíc se velká část dotací ocitne mimo ekonomiku v různých daňových rájích.

EU se lidem montuje do každodenního života víc, než je zdrávo a to musí skončit. Brexit je výzva ke skutečné změně, ne prázdným žvástům, které jsou slyšet od Junckera, přes Hollanda po Merkelovou. Je to šance k omezení byrokracie.

Nečekám, že vystoupení bude mít pro Británii nějaké tragické výsledky. Spekulanti budou chvíli útočit na britskou ekonomiku, ale oslabení Libry může vést k větší konkurenceschopnosti. Navíc, pokud vyhraje volby Trump, dá se očekávat posílení transatlantické vazby USA - Velká Británie.

Pokud Británie omezí regulaci, může být ve výrazně konkurenceschopnější pozici, než zbytek EU.

Nezbývá, než gratulovat občanům Velké Británie, že vzali svůj osud do svých rukou.



 
«ZačátekPředchozí31323334353637383940DalšíKonec»

Strana 36 z 48