Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Lidi pro zisk, nebo zisk pro lidi PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 07 Únor 2013 18:44

Dnes vyšel v Týdnu (http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/pacienti-spitalu-zbytecne-umirali-pili-i-vodu-ze-spinavych-vaz_260674.html ) článek o selhání v britské nemocnici ve Staffordu, kdy údajně zemřelo až 1200 pacientů během 4 let na následky "péče", které se jim dostalo. Nedostávali najíst, napít, léky a obecně trpěli trýzněním. Určitě by byla možná trestní kvalifikace - nicméně o té se v článku nepíše. Příčina byla shledána v nákladové optimalizaci vedení nemocnice.

Bohužel málokomu dochází, že ne vše jde provozovat pouze za účelem zisku. Uvedený případ je selháním nejenom systému, ale i morálky a lidskosti vůbec. Opravdu se člověk musí stát ekonomickou položkou, která se posuzuje, zda vynáší zisk, když ne, tak se odepíše na krhově?Obávám se, že nebude dlouho trvat, a budeme čelit podobnému případu i u nás, pokud se tak již nestalo.

Je to jeden z přibývajících symbolů úpadku morálky ve společnosti, která dlouhodobě takové zverstvo toleruje a uctívá pouze zisk. Nebylo v tom totiž jenom vedení nemocnice, ale i běžní zaměstnanci.

Aktualizováno Čtvrtek, 07 Únor 2013 19:02
 
Výsledky prezidentské volby PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 26 Leden 2013 22:30

Dnes s náskokem skoro 10% vyhrál M. Zeman prezidentské volby. Nejednalo a nejedná se o ideálního kandidáta. Nezbývá než doufat, že se prezidentské role ujme alespoň s trochou respektu a pokory.

Přesto je nutné si uvědomit, že tyto volby byly na naše poměry hodně vyhrocené. Zejména ze strany příznivců p. Schwanzerberga bylo chování často až iracionální. Dalo by se říci, že vítězila forma nad obsahem. Dále dle mého názoru selhala média. O nestrannosti nemůže být v průběhu kampaně ani řeč a stejně tak Nova se prezidentskou debatou držela svého bulvárního přízemního pojetí žurnalistiky.

Doufejme, že do příští volby se vyprofiluje několik zajímavých osobností.

 

 
Schwanzerberg vs. Zeman PDF Tisk Email
Napsal uživatel Zdeněk Jobánek   
Pátek, 18 Leden 2013 14:33

Nedá mi to, a napíši pár řádek o duelu, který nyní plní média a který vyústí v druhé kolo prezidentské volby.

Na úvod řeknu, že jsem byl velmi zklamaný z kandidátů, kteří se o prezidentský post ucházeli a žádný z nich, dle mého názoru, není a nebyl ideální kandidát. V prvním kole jsem ani p. Schwanzerbergovi, ani p. Zemanovi hlas nedal.

 

Aktualizováno Pátek, 18 Leden 2013 15:30
 
Dobře řízený stát dodržuje smlouvy PDF Tisk Email
Napsal uživatel Zdeněk Jobánek   
Středa, 19 Prosinec 2012 05:46

Jsem přesvědčen, že současná kmotrokracie je zhoubou pro nás všechny. Otázkou je, zda je léčitelná, je o vyléčení zájem a pokud by se vyléčila, co zbude. Je to něco jako rakovina. Může se stát, že léčba přijde pozdě a nebude co zachraňovat. Potom přijde vláda ulice a lúzy a historie udělá další kolečko a zažijeme déja-vu.

 

Aktualizováno Středa, 19 Prosinec 2012 06:08
 
Církevní restituce - další dějinná krádež PDF Tisk Email
Napsal uživatel Zdeněk Jobánek   
Čtvrtek, 22 Listopad 2012 19:26

Dalším důkazem privatizace státu a žravosti naší politické reprezentace jsou nyní schválené a prezidentem podpořené církevní restituce. Tímto aktem zde vznikne velmi silný ekonomický subjekt, o kterém nikdo nic prakticky neví. Zeptejte se sami sebe, co víte o stávající římsko-katolické církvy? Co víte o jejích představitelích? Jejich morálních hodnotách? Jak moc se církev modernizovala, aby mohla být průvodcem člověku v 21. století? Odpověď je nijak.

Aktualizováno Čtvrtek, 22 Listopad 2012 19:45
 
«ZačátekPředchozí4142434445464748DalšíKonec»

Strana 46 z 48