Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Zrušení VVP Jince? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Zdeněk Jobánek   
Čtvrtek, 07 Duben 2011 04:29

Tak tu máme další majstrštik ministerstva obrany a jeho vedení a tím je návrh na zrušení vojenského výcvikového prostoru Jince v Brdech.
Pro méně znalé, je zde mimojiné letecká střelnice, tanková a dělostřelecká střelnice a pořádají se zde každoročně Bahna. Důvodem má být nadbytek výcvikové plochy na vojáka a úspora 100 milionů Kč ročně.

Aktualizováno Čtvrtek, 07 Duben 2011 14:16
 
Havárie ve Fukušimě PDF Tisk Email
Napsal uživatel Zdeněk Jobánek   
Úterý, 05 Duben 2011 04:13

Poněkud mě zaráží opomíjené aspekty v současném dění okolo havárie v japonské jaderné elektrárně ve Fukušimě. A to je kvalita záchranných prací, a nemyslím tím řadové zaměstnance, ale obecně vedení prací a problémy s jadernou bezpečností, které mělo TEPCO v minulosti.

Aktualizováno Úterý, 05 Duben 2011 04:20
 
Další osud české armády? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Zdeněk Jobánek   
Pondělí, 14 Únor 2011 15:28

Seznámil jsem se s dokumenty volně přístupnými na webu www.army.cz, které se zabývají obranou politikou. Krom toho, že trpí určitou bezradností co se role a budoucnosti armády týče, z pohledu zabezpečení obrany lze vysledovat předpoklady:

  • Zapojení do struktur NATO a USA jako garanta evropské bezpečnosti
  • V případě hrozících rizik bude prostor a čas armádu vybavit a dobudovat (zřejmě alibi klesajícího rozpočtu a absence vize)

 

Aktualizováno Pondělí, 14 Únor 2011 15:30
 
Je stát špatný vlastník? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Zdeněk Jobánek   
Pátek, 31 Prosinec 2010 12:29

K tomuto příspěvku mě vyprovokovaly zprávy o tom, že se chystá poslední vlna privatizace státního majetku s tím, že soukromý vlastník je vždy lepší, než stát.

Jako první by stálo za to vydefinovat si, co je stát. Aniž bych hledal nějakou slovníkovou definici, stát představují všichni občané žijící v našem politickém systému na našem území. Ať se nám to líbí, nebo ne, vrcholnými představiteli státu jsou politici.

 
Vypustí si kapři rybník? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 20 Prosinec 2010 05:10

U kauzy SFŽP / Michálek mě napadá jediné, a to je zklamání. Je to první příklad krásně zdokumentovaného systému v naší státní správě. Kdy nejen soukromé firmy ve spolupráci s úředníky okrádají stát, ale obdobně fungují i politické strany. Možná se dá říci, že politické strany jsou na vrcholku korupční pyramidy. Léta se o tom mluví, ale důkazy nebyly. Kdo o tom ví, většinou mlčí.

P. Michálek vystoupil, a ne jenom s tvrzením, které se dá vždy relativizovat, ale i s nahrávkami. A byl odvolán. Vzápětí jsme slyšeli relativizování obsahu nahrávek. Nelze se divit ani stanovisku Klause, Nečase, ani Kalouska. Vidí problém v Michálkovi, nikoli korupci, klientelismu, odvolaném ministru Drobilovi a ostatních. Všichni v tomto korupčním systému léta úspěšněfungují. Ostatně jsou to oni, kdo tu tento systém po pádu komunismu instalovali. Vysílají proto signál ostatním, kteří by mohli promluvit. Promluvte a končíte. Kapři si rybník sami nevypustí. To, že je policejní prezident stále na svém místě je jen trpkou třešničkou. Bohužel po kauze Čunek nemám iluze o tom, co by se stalo, kdyby se celá akce dostala před soud.V tomto státu již není důvěra ve standardní fungování policie a justice. A dokud nepůjde někdo, nejlépe celý zástup politiků, do tepláků, hned tak se neobnoví. Píše se snad dnes o kauze Kopřiva, Barták a dalších? Ne, už jsou pod kobercem.Zatím jediným a ne zrovna úspěšným pokusem byla akce Miloše Zemana Čisté ruce, která poslala do tepláků, jak jinak,  vlastní lidi. I na tomto se politici poučili.

 

Aktualizováno Středa, 22 Prosinec 2010 20:12
 
«ZačátekPředchozí4142434445464748DalšíKonec»

Strana 47 z 48